واضح آرشیو وب فارسی:ايران: يادداشت رمزگشايي از شهادت تكنيسينهاي ايراني در عراق
عليرضا آيتي
كارشناس ارشد مسائل خاورميانه
تحليل و تبادل نظر در گفتوگوي دو مقام عالي اجرايي ايران و عراق، درباره حادثه تروريستي دياله كه منجر به شهادت چند مهندس و تكنيسين ايراني شد، نكات راهبردي و استراتژيك در خصوص رابطه دو كشور و اهداف تروريستها و دشمنان دو ملت را براي تخريب دستاوردهاي يك دهه گذشته روابط برجسته ميسازد:
1- از ابتداي فروپاشي رژيم بعث عراق و شكلگيري نخستين نهادهاي مدني در اين كشور، ايران اولين كشوري بود كه روند جديد سياسي عراق را به رسميت شناخت. يك دهه از اين واقعه ميگذرد و هنوز برخي كشورها عراق جديد را به رسميت نشناختهاند. اعتراف نكردن به شرايط مردم سالاري در عراق جديد، صرفاً يك سياست نظري نبوده بلكه اقدامات خصمانه و غيرانساني عليه منافع عراق را نيز شامل شده است كه امروزه امتداد آن به سوريه و لبنان هم رسيده است. مقامات عراق از جمله نخستوزير بارها نام كشورهايي را كه در پس اقدامات تروريستي در عراق بودهاند به صراحت ذكر كرده اند.
2- خط مشي جمهوري اسلامي ايران طي يك دهه گذشته تاكنون مبتني بر حمايت از ملت و دولت عراق در همه ابعاد بويژه اقتصادي و مشاركت فعالانه در پروژههاي بازسازي و توسعه اين كشور بوده است. اين سياست دستاوردها و منافع سرشاري را براي دو ملت داشته كه بارزترين آن رسيدن حجم تبادل تجاري دو كشور در سال گذشته به بيش از 11 ميليارد دلار بوده است.
3- دو كشور از توانمنديها و پتانسيلهاي بالاي سياسي و اقتصادي و حتي نظامي – امنيتي براي تقويت ثبات و صلح در منطقه و مبارزه با تروريسم و شرارتهاي منطقهاي و فرامنطقهاي برخوردار هستند. موضوعي كه ايران بهخوبي در سوريه آن را اثبات نمود براي همين بوده كه در گذشته دشمنان تلاش كردند، مدل رقابت را در روابط طرفين غالب سازند، ليكن طي يك دهه گذشته اين مدل به حاشيه رانده شده و هماينك دو كشور «همپيمان استراتژيك» هستند.
4- ايرانيها به عراق علاقه ويژهاي دارند. همچنان كه در بازسازي عتبات عاليات با اشتياق وصفنشدني وارد شدند و سيل زوار ايراني اين روزها عازم عراق براي شركت در مراسم اربعين هستند ايرانيان در احياي اقتصاد و تجارت عراق بويژه مشاركت در پروژههاي بازسازي اين كشور نيز حضور فعالي داشتهاند.
اگرچه شركتهاي مختلف آسيايي، اروپايي و امريكايي در عراق حضور اقتصادي دارند، ليكن در رقابت با اين شركتها، ايرانيها نيز با در اختيارداشتن توانمنديهاي فني مهندسي و دانش روز و... خدمات زيادي به ملت عراق ارائه دادهاند. هدف قرار دادن اين پروژهها بيانگر اهميت حضور ايران در پروژههاي عراق است. اين روند رو به گسترش ارتباطات دو ملت و دو دولت، قطعاً خوشايند دشمنان دو ملت نيست.
5- براي ايران و ايراني، حمايت از ملت عراق و حفظ دستاوردهايي كه با مجاهدت و صبر در برابر استبداد و اشغالگري و تروريسم جاهلي بهدست آمده، امري استراتژيك و راهبردي است و اقدامات خصمانه دشمنان، اراده دو ملت را در اين روند متأثر نخواهد ساخت. فرمانده نظامي عراق كه پرونده اين حادثه را پيگيري ميكند گفته است:«نيروهاي عراقي انتقام خون شهداي عزيز حمله روز جمعه را از تروريستها خواهند گرفت.»
تروريستها تلاش دارند مانع از اجراي پروژه مهم و جهادي انتقال گاز ايران به عراق شوند. پروژهاي كه به نفع ملت و كشور عراق است. تروريستها مطمئن باشند كه با اينگونه جنايتها نميتوانند در مسير دوستي و توسعه روابط دو ملت برادر و همسايه عراق و ايران خللي وارد كنند.
خبر
هشدار آيتالله مكارم شيرازي
درباره خطر كاهش جمعيت
آيتالله مكارم شيرازي گفت: وضع كاهش جمعيت كشور رو به خطر ميرود. رشد جمعيت كشور هرساله كم شده بهطوري كه به زير 2/0 رسيده كه يك خطر بزرگ است.
به گزارش خبرگزاري حوزه، آيتالله مكارم شيرازي روز گذشته در آغاز درس خارج فقه خود كه در مسجد اعظم برگزار شد، با اشاره به كاهش جمعيت كشور افزود: براي اين كه از اين وضع نجات پيدا كنيم بايد افزايش فرزند داشته باشيم به گونهاي كه هر خانوادهاي حداقل سه فرزند داشته باشد بر لزوم تسهيل امر ازدواج تأكيد كرد.
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]