تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان ، در عالِمِ بى‏بهره از ادب بيشتر طمع مى‏كند تا عالِمِ برخوردار از ادب . پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826251071




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كميته ملي المپيك چيست و چه وظايفي دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايپنا: كميته ملي المپيك چيست و چه وظايفي دارد؟
شمارش معكوس جهت انتخابات كميته ملي المپيك آغاز شد و اگر اتفاق خاصي رخ ندهد، حدود يكماه ديگر 30 ديماه اين انتخابات برگزار مي شود.


در آخرين جلسه فوق‌العاده، اعضاء تصميم گرفتند انتخابات كميته 35 روز به تعويق بيفتد و بر اين‌اساس اين انتخابات روز 30 ديماه برگزار خواهد شد كه پيش از اين تاريخ برگزاري آن 25 آذرماه اعلام شده بود. همچنين ثبت‌نام قبلي از كانديدا لغو و قرار شد ثبت‌نام مجدد از 30 آذرماه تا 15 ديماه صورت بگيرد.
متاسفانه هيات اجرايي كميته ملي المپيك در نشست خود آيين نامه انتخابات كميته ملي المپيك را تصويب كرد كه براساس آن نماينده هايي كه فدراسيونها معرفي مي كنند مي توانند فقط براي يكبار راي بدهند اما آن نماينده نمي تواند نامزد شود، مگر آنكه شش ماه از زمان انتصابش گذشته باشد.
همين امر موجب تنش ميان دست اندركاران كميته ملي المپيك و چندين نامزد احتمالي اين كميته شده است .

كميته ملي المپيك چيست و چه وظايفي دارد؟
كميته بين‌المللي المپيك (International Olympic Committee) يك نهاد بين‌المللي است كه مسئوليت اجراي المپيك را بر عهده دارد. اين كميته در 23 ژوئن سال 1894 تشكيل شد و فعاليتهاي كميته ملي المپيك 205 كشور زير نظر اين كميته است.
كميته ملي المپيك ايران در سال 1326 تشكيل شد و به عضويت رسمي از سوي كميته بين‌المللي المپيك پذيرفته شد.كميته بين‌المللي المپيك (IOC) براي شناساندن هر گروه از ورزشكاران شركت‌كننده در بازيهاي المپيك كه ملّيت يكسان دارند، از كُدهاي كشورها كه عبارتهاي كوتاه‌ شده 3 حرفي هستند، استفاده مي‌كند.
هر كد معمولاً يك كميته ملي المپيك را معرفي مي‌كند اما كدهاي زيادي هستند كه در موارد ديگر در بازيهاي پيشين مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

زماني كه اساسنامه كميته ملي المپيك تاييد شد
مردادماه امسال بود كه طي نامه‌اي از سوي كميته بين‌المللي المپيك اساسنامه كميته ملي المپيك جمهوري اسلامي ايران به طور رسمي مورد تاييد قرار گرفت.

به گزارش سايت رسمي كميته ملي المپيك، در متن نامه ارسالي از سوي كميته بين‌المللي المپيك آمده بود:

جناب آقاي محمد علي‌آبادي رياست محترم كميته ملي المپيك

جناب آقاي بهرام افشارزاده دبيركل محترم كميته ملي المپيك

ما با كمال ميل به اطلاعتان مي‌رسانيم كه طبق قانون 3.2 منشور المپيك، اساسنامه كميته ملي المپيك كه در تاريخ 10 ژوئن 2013 از سوي مجمع عمومي آن كميته ملي المپيك تصويب شده بود، مورد تاييد قرار گرفت.
تاريخ تاييد اساسنامه 21 اوت 2013 است.
توجه شما را به اين موضوع جلب مي‌كنيم كه ايجاد هرگونه تغيير در اين اساسنامه، چه به موجب خواست شما و چه به درخواست كميته بين‌المللي المپيك، مستلزم اخذ تاييديه از كميته بين‌المللي المپيك است.

وظايف كميته ملي المپيك
كميته ملي المپيك وظايف زيادي بر عهده دارد، از وظايف مهم اين كميته مي توان به موارد زير اشاره كرد:

* تلاش در جهت توسعه ورزش قهرماني از طريق انجام تحقيقات علمي و فني با هدف رشد استعدادهاي بالقوه و ارتقاي توانايي هاي جسمي، رواني و عقلي ورزشكاران كشور.
* شركت در بازيهاي المپيك زمستاني و تابستاني و اعزام ورزشكاران به مسابقاتي كه در چارچوب اين بازيها برگزار مي شود. كميته ملي المپيك به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران در بازيهاي المپيك، مسابقات منطقه اي، قاره اي و جهاني كه توسط كميته بين المللي المپيك برگزار مي شود از اختيارات انحصاري برخوردار است.
* نظارت بر حسن اجراي قوانين بين المللي ورزشي و رعايت مفاد منشور المپيك و مقررات كميته بين المللي المپيك و اشاعه اصول «المپيزم» در سطح ملي.
* برقراري ارتباط مستمر با كميته بين المللي المپيك، شوراها، انجمنها و ديگر ارگانهاي وابسته به كميته بين المللي المپيك، فدراسيونهاي بين المللي، كنفدراسيونهاي قاره اي و كميته هاي ملي المپيك.
* بررسي و تأييد اساسنامه هاي فدراسيونها و ارگانهاي ورزشي و حفظ حقوق آنان.
* آماده سازي و اعزام ورزشكاران جمهوري اسلامي ايران به بازي‌هاي المپيك، آسيايي، پارالمپيك، بازيهاي همبستگي كشورهاي اسلامي و مسابقاتي كه توسط كميته بين المللي المپيك برگزار مي شود. كميته ملي المپيك در قبال رفتار ورزشكاران و هيئت هاي اعزامي مسئوليت خواهد داشت.
* آشنا ساختن عموم مردم به منشور و مرام بازيهاي المپيك و تشويق آنان براي پشتيباني از نهضت بازيها.
* تشكيل اداره امور آكادمي ملي المپيك، موزه المپيك و برگزاري نمايشگاهها.
* تدوين و اجراي برنامه هاي آموزشي به منظور اشاعه اهداف نهضت المپيك.
* تهيه پرچم، نماد و سرود كميته ملي المپيك كه بايد قبلاً مورد تصويب هيات اجرايي كميته بين المللي المپيك قرار گرفته باشد براي استفاده در رويدادهاي مرتبط با بازيهاي المپيك.
* بررسي و تصميم گيري نسبت به گزارشهايي كه در حوزه وظايف و اختيارات كميته است و از فدراسيونها و ساير ارگانهاي ورزشي ملي و بين المللي، مربيان، داوران و يا ورزشكاران و غيره به كميته مي رسد.
* تشكيل دوره هاي آموزشي داخلي و بين المللي در ايران با همكاري دفتر همكاري هاي بين المللي المپيك (همبستگي المپيك)، فدراسيونهاي مربوطه و سازمانهاي ورزشي داخلي و خارجي.
* اعزام افراد كاردان به دوره هاي آموزشي بين المللي در خارج از كشور.
* همكاري در انجام امور فدراسيونهاي ورزشي منطقه اي، آسيايي و بين المللي كه دفتر آنان در ايران مستقر است.
* تحت پوشش قراردادن فدراسيون بازيهاي غرب آسيا، فدراسيون همبستگي ورزش كشورهاي اسلامي و كميته ملي پارالمپيك از نظر اعتبارات مالي، خدمات اداري و ساير امور فني ورزش.
* تشكيل جلسات مشورتي رؤسا و دبيران فدراسيونهاي ملي با حضور هيات اجرايي كميته.
* تشكيل جلسه با حضور روسا و دبيران كنفدراسيونهاي مستقر در ايران هر سه ماه يكبار به منظور بررسي امور مربوط به آنها و ارائه كمكهاي مورد نياز در حد توان كميته.
* كمك به پيشرفت نقش زنان در ورزش از طريق فراهم آوردن شرايط شركت آنان در مجامع بين المللي و تشكيل كلاسهاي فني، مديريت و تربيت كادر مديران ورزش زنان.
* ايجاد رابطه مؤثر و هماهنگ با سازمانهاي دولتي و غير دولتي به منظور توسعه و ارتقاء ورزش به نحوي كه كميته ملي المپيك هيچگاه با فعاليتهايي كه در تضاد با منشور المپيك مي باشد، مرتبط و درگير نشود.
* حمايت از سازمانهاي عمومي و مردمي، اعم از باشگاههاي ورزشي و حمايت از اعزام تيمهاي دانشجويي، دانش آموزي، كارگري و نيروهاي مسلح به مسابقات و مجامع بين المللي.
* اتخاذ تدابير لازم براي مقابله با هرگونه تبعيض، خشونت و فساد در ورزش.
* مقابله با هرگونه اعمال نفوذ معارض با منشور المپيك از سوي اشخاص و سازمان‌ها و گروهها.
* تدوين كتب، نشريات و مقالات ورزشي، فرهنگي و هنري و خبري مربوط به جنبش المپيك و مقررات فني فدراسيونهاي بين المللي.
* اختصاص يك روز و با يك هفته در سال به نام «روز المپيك» و «هفته المپيك» با همكاري كميته بين المللي المپيك و تشويق كودكان، نوجوانان، و جوانان و ترتيب مراسمي ساده و ورزشي.
* انتخاب شهر ميزبان داوطلب بازيهاي المپيك در كشور (اين انتخاب از اختيارات ويژه كميته ملي المپيك است).
* تهيه و نگهداري پرونده هاي پزشكي، مهارتي و انضباطي كليه قهرمان و ورزشكاران در سطح ملي و نتايج بازيهاي آسيايي و جهاني.
* مبارزه با استفاده از داورهاي نيروزاي غير مجاز كه توسط كميته بين المللي المپيك با فدراسيونهاي بين المللي ممنوع اعلام شده و نظارت هميشگي پزشكي بر ورزشكاران در شرايط مطلوب از طريق تأسيس و ايجاد آزمايشگاه مجهز تشخيص دوپينگ.
* اقدام به تشكيل نهادهاي اقتصادي جهت كمك به تأمين هزينه‌هاي كميته ملي المپيك.

نخستين حضور يك ورزشكار ايراني در المپيك
نخستين حضور يك ورزشكار ايراني در المپيك مربوط مي‌شود به دومين دوره اين مسابقات كه در سال 1900 در پاريس برگزار شده است.
فريدون ميرزاملكم پسر ميرزا ملكم خان ناظم الدوله در دوره قاجار، نخستين ورزشكار المپيكي ايران است كه در رشته شمشير بازي، رشته اپه شركت كرد و پرچم ايران در ميان پرچم 28 كشور شركت كننده قرار گرفت اما سابقه حضور تيم اعزامي ايران براي شركت در بازيهاي المپيك به چهاردهمين دوره اين مسابقات كه در سال 1948 برگزار شد، باز مي‌گردد.
ايران يكسال قبل از شركت در المپيك 1948 كه در لندن پايتخت كشور انگلستان برگزار شد، توسط علي كني، ابوالفضل صدري و فتح الله امير علايي به عضويت در كميته بين‌المللي المپيك درآمد.
در المپيك 1948 لندن تيم ايران با 38 ورزشكار و 13 همراه در رشته‌هاي وزنه‌برداري، بسكتبال، تيراندازي، كشتي و مشتزني رقابت كرد و با برنز جعفر سلماسي در وزنه برداري، دسته پر وزن مقام سي‌وچهارم را در بين 59 كشور كسب كرد.
امامعلي حبيبي و غلام رضا تختي اولين برندگان مدال طلاي ايران در المپيك 1956 ملبورن در كشتي آزاد هستند. /مسعود پاشنا - خبرگزاري ورزش ايران(ايپنا)

پنجشنبه 28 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايپنا]
[مشاهده در: www.ipna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن