واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: خرس قطبي ، نماد شمالگان گزارش تصويري
خرس هاي قطبي به رغم جثه بسيار بزرگ، خوي وحشيانه و مهارتشان در شكار امروزه در معرض خطر جدي انقراض نسل قرار دارند. خرس هاي قطبي منحصرا در قطب شمال و مناطق منتهي اليه شمالي كره زمين زندگي مي كنند.
به گزارش جام جم آنلاين به نقل از مگزين نتور، به رغم آب وهواي سخت و زيستگاه خصمانه خرس هاي قطبي اين جانوران زيبا و منحصر به فرد صدها هزارسال و بلكه بيشتر توانسته اند بر شرايط دشوار محيط زيست خود فائق آمده و به بقا ادامه دهند. تا اينكه ابتدا شكار بي رويه اين حيوانات توسط شكارچيان مهاجر سفيد پوست براي پوست و گوشتشان، سپس شكار بي رويه حيواناتي كه طعمه هاي سنتي خرس هاي قطبي محسوب مي شوند و سرانجام تغييرات آب و هوايي كه منجر به آب شدن قطعات بزرگ يخ كه مناطق قطبي را در شمالگان به يكديگر متصل مي كرد، ناقوس خطر انقراض نسل اين عروسك هاي سفيد پشم آلود اما خطرناك را به صدا در آورده است.
دور نيست روزگاري كه نسل هاي بعد تنها از روي عكس قادر به مشاهده خرس هاي قطبي باشند. رمي ماريون، عكاس و نويسنده حيات وحش از 20 سال پيش تاكنون هرسال مدت 3 تا 4 ماه مناطق قطبي را مي پيمايد . رمي در جريان اين سفرها به ويژه به جانوري كه بسيار به آن علاقه دارد توجه نشان مي دهد، نماد واقعي شمالگان : خرس قطبي. 12 عكس از مجموعه رمي ماريون با سوژه خرس هاي قطبي را براي اين گزارش انتخاب كرده ايم.
يك خرس قطبي نر بالغ در جستجوي شكار و شايد جفت پهنه گسترده يخهاي قطب شمال را مي پيمايد. خرسهاي قطبي نر به غير از فصل جفت گيري همواره در انزوا زندگي مي كنند.
با نخستين اشعه هاي گرمابخش آفتاب بهاري خرس ماده راهي را از لانه اش به بيرون گشوده و توله هايش را خارج مي كند. براي مدت چندين روز خانواده در نزديكي لانه باقي مانده و خرس قطبي ماده و توله هايش پس از استراحت راهي كه به محل تغذيه آنها منتهي مي شود را در پيش مي گيرند.
خرس قطبي تنها در قطب شمال و منتهي اليه شمال كره زمين زندگي مي كند. در سال 2006 جمعيت كليه خرسهاي قطبي بين 20 تا 25 هزار قلاده برآورد شده بود.
خرس هاي قطبي نر جوان براي روزهاي دشوار و نبردهاي سخت دوره جفت گيري وقت خود را به بازي جنگ مي گذرانند.
توله خرس هاي قطبي بازيگوش، كنجكاو و ماجراجو هستند و گاهي اوقات به دليل همين خصوصيات از مادرشان جدا مي افتند. آنها اغلب روي پشت مادر بازي كرده، گوش هاي مادر را گاز گرفته و روزانه پنج تا شش نوبت شير مي خورد.
خرس قطبي را بايد تك سوار قطعات يخ لقب داد. اين حيوان اغلب در مجاورت سواحل زندگي مي كند. خرس قطبي با سرعت متوسط 4 كيلومتر در ساعت حركت كرده و قادر است مسافات بعيد را تا 50 كيلومتر در روز و 6 هزار كيلومتر در سال بپيمايد.
تصوير يك خرس قطبي نر بالغ كه در جستجوي شكار از سطح يخ زده دريا به سوي صخره هايي كه يخ هايشان به دليل گرمايش زمين آب شده روان است.
مساحت اقيانوس منجمد شمالي و درياهاي مجاور آن در فصل زمستان 14 ميليون كيلومتر مربع بوده و پوشيده از قطعات يخ است. در تابستان مساحت يخ در حال حاضر بيش از 2/4 ميليون كيلومتر مربع نيست. تغييرات آب و هوايي و هيدرولوژيك كوچكترين اقيانوس جهان در حيات محيط زيست اين منطقه از كره زمين نقش بسيار مهمي را دارد.
زندگي خرس هاي قطبي وابسته به قطعات يخي است كه روي آب را مي پوشاند و اين مساله به جانور امكان مي دهد تا زمان هر چه بيشتري را روي قطعات يخ سپري كند.
خرس هاي قطبي ماده براي شير دادن به توله هايشان راحت ترين شيوه نشستن را انتخاب كرده و براي مدت بيش از يك سال به توله ها شير مي دهند تا آنها قادر به خوردن گوشت شوند.
خرس هاي قطبي ماده به ندرت بيش از دو توله به دنيا مي آورند. بنابراين زايمان سه توله خرس براي يك خرس قطبي ماده امري استثنايي است.
رودررو با يك خرس قطبي نر بالغ. رمي ماريون عكس هايي را كه از حيات وحش و مناظر قطب شمال تهيه مي كند با هدف اين كه مشاهده كنندگان نسبت به غني بودن اين حيات وحش و در عين حال شكننده بودن آن توجه نشان دهند به نمايش مي گذارد. گزارش : بهرام افتخاري.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]