واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: عدم درك صحيح از ازدواج، ارتباط عاطفي ميان زوجين را سرد مي كند
يك روانشناس مسائل اجتماعي، گفت: عدم درك صحيح از ازدواج و اهداف متعالي آن، ارتباط عاطفي ميان زوجين را سرد مي كند.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، دكتر جاويد ثمودي با اشاره به اهميت بررسي عوامل مهم در ايجاد رابطه اي سرد ميان زوجين گفت:گاهي با همسراني مواجه مي شويم كه مدتهاست نسبت به يكديگر مهر،علاقه و دوستي ندارند و حتي گاهي اوقات رابطه آنها در بستري از خشم،نفرت،كينه و بي مهري پيش مي رود.
وي افزود: در اين شرايط آنها كماكان به زندگي مشترك خود ادامه مي دهند اما اين افراد همواره دلايلي براي اين نوع رابطه دارند كه از جمله آن مي توان به عدم تفاهم و درك متقابل،پشيماني از انتخاب،مشكلات اقتصادي و ....اشاره نمود.
اين روانشناس با بيان ضرورت ارزيابي صحيح علل ارتباط سرد عاطفي افزود:در اين شرايط هريك از زوجين به تناسب ديدگاه فكري و شخصيتي خود بهانه هاي خاص خود را داشته و علت هاي متفاوتي را براي اين رابطه سرد برمي شمارند.
ثمودي، با بيان اينكه اكثر زوجين در بررسي علل سردي رابطه عاطفي خود انگشت اتهام را به سوي همسر خويش نشانه مي روند، اظهار كرد: اگر با نگاهي كارشناسانه و فارغ از جانبداري به اين معضل بپردازيم در پاي پاره اي از دلايل را در سردي روابط زوجين خواهيم يافت.
وي، ازدواج اجباري و بدون علاقه دوطرفه، عدم وجود اشتراكات فكري و اعتقادي، عدم وجود نيازهاي عاطفي مشترك، مشغله هاي ذهني و فكري، عدم باورها و اعتقادات مذهبي، ضعف شخصيتي و عدم پايبندي به اصول اخلاقي، عدم داشتن درك صحيح از رابطه زناشويي و معناي ازدواج از مهم ترين اين علل بشمار مي رود.
ازدواج هاي اجباري، يكي از علل مهم در ارتباط سرد عاطفي است
اين روانشناس با اشاره به وقوع ازدواج هاي اجباري در ايجاد رابطه سرد عاطفي تصريح كرد:يكي از بارزترين دلايلي كه موجب سردي روابط مي شود وقوع ازدواج هاي اجباري است و اين اتفاق خصوصاٌ در جوامع سنتي و فرهنگهايي كه ديدگاه مردسالارانه دارند بيشتر ديده مي شود.
ثمودي ادامه داد:پايبندي به اصل رعايت سنتها و خرافه هاي ناشي از خرده فرهنگهاي نادرست باعث شده بسياري از افراد در سنين جواني و حتي نوجواني بدون علاقه فردي وارد رابطه زناشويي با كسي بشوند كه حتي شناخت كافي نسبت به او ندارد.
وي در خصوص ديگر علل در زمينه ايجاد رابطه سرد ميان زوجين خاطرنشان كرد:عدم توجه به لزوم وجود اشتراكات فكري و اعتقادي ميان زن و مرد از ديگر علل مهم در اين زمينه است به طوري كه ناآگاهي خانواده ها و جوانان در اكثر اوقات باعث مي شود كه معيارهاي اساسي براي ازدواج ناديده گرفته شده و معيارهاي ظاهري و كم ارزش ازدواج را به سردي بكشاند.
اين روانشناس عنوان كرد:بي توجهي به نيازهاي عاطفي يكديگر موجب سرخوردگي زوجين مي شود كه وجود باورهاي نادرست تحت عنوان نجابت و حيا جوانان را مجبور مي كند تا از دانستن و شناختن نيازهاي عاطفي و احساسي خويش صرفنظر كنند.
ثمودي در ادامه گفت: از آنجا كه هدف اصلي از ازدواج يافتن يك همراه و همسر مناسب و مكمل است پس ضروري است كه افراد قبل از كمك گرفتن از مشاوران مناسب و مجرب در امر ازدواج به درك درستي از اهداف و نيازهاي خود برسند.
به گفته وي، زوج ها بايد قبل از ازدواج با نگاهي واقع گرايانه و منطقي و به دور از خرافه يا خيال پردازي به انتخاب همسر مناسب با خواسته ها و روحيات خود بپردازند.
وي مشكلات اقتصادي و شغلي را از ديگر علل اين رابطه برشمرد و عنوان كرد:گاه زوجين خود را چنان درگير مسائل اقتصادي مي كنند كه از نيازهاي عاطفي يكديگر غافل مي شوند كه اين معضل با اندكي هوشمندي و همفكري زوجين در برنامه ريزي منسجم اقتصادي و كاهش توقعات رفع مي شود.
ثمودي افزود:توجه به اولويت هاي حقيقي، طراوت و گرماي زندگي زوجين را حفظ مي كند از اين رو با تكيه بر اعتقادات مذهبي و باورهاي دروني مي توان كانون پرمهري را در خانواده ايجاد كرد.
روانشناس اجتماعي در پايان گفت: عدم درك صحيح از ازدواج و بي توجهي به ضعف هاي عاطفي و رفتاري نقش مهمي در ايجاد ارتباط سرد عاطفي ميان زوجين دارد كه اين معضل ناشي از فقر دانش و بي اطلاعي افراديست كه تنها به دليل فشار اجتماع ،والدين و حلقه آشنايان پا به ميدان ازدواج مي گذارند./س
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]