محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829653642
آژانس خواستههايش را به ايران تحميل ميكند؟
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: آژانس خواستههايش را به ايران تحميل ميكند؟
يازدهمين دور از مذاكرات فني ايران و آژانس در محل نمايندگي كشورمان در وين آغاز شد.
به گزارش خبرنگار انرژي هستهيي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) رضا نجفي، نماينده دائم ايران در آژانس و نزد ديگر سازمانهاي بينالمللي در وين و هرمان ناكارتس، معاون آمانو در امور پادمانها سرپرستي هياتهاي مذاكرهكننده ايران و آژانس را بر عهده دارند.
10 دور مذاكرات فني ميان ايران و آژانس در دو سال گذشته براي رسيدن به توافقي بر سر يك "مداليته" يا "رويكرد ساختاري" هنوز به سرانجامي نرسيده است و قرار است در دور جديد اين مذاكرات دو طرف 5 مهرماه در محل نمايندگي ايران در وين بار ديگر با يكديگر گفتوگو كنند.
مذاكرات فني و حقوقي ايران و آژانس ساعاتي پس از مذاكرات هستهيي وزيران خارجه ايران و 1+5 در نيويورك انجام ميشود. بر اساس توافق روز گذشته ميان ايران و 1+5 بنا شد تا در 23 و 24 مهرماه در ادامه گفتوگوهاي نيويورك در ژنو دنبال شود. دو طرف مذاكرات نيويورك را "سازنده" و "مثبت" خواندند.
همچنين در حاشيه نشست يك ساعته دو طرف در نيويورك وزيران خارجه ايران و آمريكا به طور خصوصي و كوتاه با يكديگر ديدار كردند.
به گزارش ايسنا، ايران نه تنها در نتيجه چندين دور مذاكره با آژانس نتوانست بر سر آنچه "مداليته" شبيه به مداليته 2007 ميخواند، به توافق برسد و در نهايت بر سر آنچه از سوي آژانس "رويكرد ساختاري" ناميده شد، به توافق رسيد، بلكه بر اساس آخرين گزارش آژانس مشاهده ميشود كه درخواستها و توقعها براي حل و فصل سوالات و ابهامات درباره برنامه هستهيي ايران بيش از آنكه تخصصي، فني و حقوقي و در چارچوب تكاليف و حقوق ايران بر اساس ان. پي. تي باشد بيشتر حاكي از تمايلات سياسي و فراقانوني آژانس است.
ايران از ابتدا در مذاكرات با آژانس تاكيد داشت كه با هر گونه پاسخ گويي به مسايل باقيمانده در قالب مطالعات ادعايي و ابعاد نظامي احتمالي در چارچوب يك "مداليته" (برنامه اقدام) به شكلي قاعدهمند و قانوني موافق است، به نحوي كه آژانس پس از هر بار دريافت پاسخها و در صورت قانع شدن، در نامهاي خاتمه يافتن آن موضوع را به طور رسمي به آژانس و شوراي حكام اعلام كند و ديگر آن موضوع مجدد طرح نشود، اما به نظر ميآيد آژانس در "چگونگي" پرداختن به سوالها و ابهامهاي مدنظرش و "چگونگي"پاسخگويي ايران حرف حرف خودش است.
بر اساس گزارش آمانو در شهريور 1392 در بخش B بند 7 به مواردي پرداخته شده است كه "ديدگاههاي آژانس درباره عناصر اصلي تشكيلدهنده سند رويكرد ساختاري را نشان ميدهد."
آژانس در اين گزارش به شرح ديدگاهها و نظرات خود به طور مفصل پرداخته است و اعضاي شوراي حكام را براي اطلاع از نظرات ايران به سند INFCIRC/853 در تاريخ (23 ژوييه 2013) ارجاع ميدهد.
مديركل آژانس اعلام ميكند كه " لازم است آژانس به تمام مسائل باقيمانده بپردازد، نه فقط مسائل مرتبط با ابعاد احتمالي نظامي برنامه هستهيي ايران؛ بنابراين، اين موضوع اهميت دارد كه سند رويكرد ساختاري كه بر مسائل ذكر شده در ضميمه گزارش نوامبر 2011 مديركل (GOV/2011/65) متمركز شده است، با صراحت به اين حقيقت اشاره كند كه ديگر مسائل باقيمانده بايد به طور جداگانه بررسي شوند.
شايان ذكر است كه آمانو به صراحت در اين بند اشاره ميكند كه به جز مسايل باقيمانده در چارچوب مطالعات ادعايي و آنچه در ضميمه نامتعارفش در گزارش نوامبر 2011 آمده است مسايل ديگري هم وجود دارد و رويكرد ساختاري بايد و ميتواند شامل "تمام مسايل باقيمانده" شود. مشخص نيست آمانو از كدام "تمام مسايل باقيمانده" سخن ميگويد؟
تاكنون تصور بر اين بود كه سوالات و ابهامات آژانس همانهايي است كه در چارچوب مطالعات ادعايي و ابعاد احتمالي نظامي در گزارشهاي شوراي حكام بيان ميشد. اما به نظر ميآيد آژانس در طرح ادعاها و ابهامات براي خود هيچ چارچوب مشخص قانوني و قابل استنادي قايل نيست. اين رويكرد آژانس حاكي از آن است كه اين نهاد بينالمللي هيچ دورنمايي براي حل و فصل ابهامات نميبيند و سعي دارد همچنان مسايلي را نسبت به برنامه هستهيي ايران زنده نگه دارد.
آژانس در بخشي ديگر از گزارش اخيرش درباره ايران اعلام ميكند كه "مهم است به منظور اطمينان از پوشش جامع و رفع هرگونه ابهام، تمام جوانب ابعاد احتمالي نظامي، همانطور كه در ضميمه گزارش نوامبر 2011 مديركل به آن اشاره شده است، به طور صريح در سند رويكرد ساختاري ذكر شود."
تلاش آمانو براي هرچه بيشتر رسميت بخشيدن به ضميمه گزارش نوامبر 2011 كه با مخالفت شديد ايران و بسياري از كشورهاي عضو آژانس به ويژه كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها مواجه شد قابل توجه است و مشخص نيست چرا بايد ضميمه گزارش نوامبر در سندي كه قرار است احتمالا تحت عنوان "رويكرد ساختاري" مورد توافق ايران و آژانس قرار گيرد به طور مجدد ذكر و مورد توافق ايران نيز قرار گيرد؟
در بخشي ديگر از بند 7 گزارش كه به ارايه نظرات آژانس در مورد عناصر اساسي سند رويكرد ساختاري ميپردازد آمده است كه "آژانس نيازمند آن است كه بتواند اطلاعات بيشتري را درخواست كند و فعاليتهاي تعقيبي را آنطور كه ضروري ميداند به انجام برساند. اين فعاليتهاي تعقيبي در عين حال كه نگرانيهاي امنيتي ايران را نيز در نظر ميگيرد، نبايد شامل محدوديت دسترسي به "تمام اطلاعات مرتبط، اسناد، سايت ها، مواد و پرسنل فعال در ايران" شود (GOV/2011/69).
آژانس معتقد است كه فعاليتهاي تعقيبي اين نهاد بينالمللي در راستي رفع ابهامات، نگرانيهاي امنيتي ايران را در نظر ميگيرد اما بلافاصله تاكيد ميكند كه آژانس نبايد محدوديت دسترسي به "تمام اطلاعات مرتبط، اسناد، سايتها، مواد و پرسنل فعال در ايران" را شامل شود. نكته اين جاست كه تمامي موارد مورد اشاره آمانو نه تنها نگراني امنيتي ايران را شامل ميشود بلكه در چارچوب تعهدات ايران با آژانس نيست. از جمله اينها بازديد از سايت نظامي پارچين يا مصاحبه با كارشناس خارجي است كه ايران تاكنون با اين درخواستها موافقت نكرده و آن را منوط به تدوين يك چارچوب مشخص براي همكاريها كرده است.
همچنين آژانس تاكيد ميكند كه" نبايد از آژانس انتظار داشت كه در ابتدا تمام جزييات چگونگي، زمان و مكان انجام فعاليتهاي راستيآزمايي را فراهم كند و البته آژانس نيز در چنين جايگاهي نيست."
آژانس در اين بخش به موضوع درخواست براي دسترسي به محل خاصي در سايت پارچين اشاره ميكند كه مدعي است فعاليتهاي وسيعي در اين مكان در حال انجام است كه به طور جدي توانايي آژانس را براي انجام راستيآزمايي موثر كاهش ميدهد.
اما در بخش مهم و قابل تامل گزارش يوكيا آمانو به كلي آب پاكي بر دست ايران ريخته شده است كه "لازم است آژانس قادر باشد در صورت لزوم به مسائلي كه قبلا مورد بحث قرار گرفت باز گردد".
به گزارش ايسنا، همواره يكي از درخواستهاي مهم و اساسي ايران در چارچوب مذاكرات فني و حقوقي با آژانس اين بوده است كه آژانس پس از حل و فصل يك موضوع، آن را خاتمه يافته تلقي كند و در نامهاي رسمي به آژانس پايان آن مساله را اعلام كند كه به اين شكل آژانس به صراحت به درخواست ايران پاسخ منفي داده است. علاوه براين اين ديدگاه آژانس و پذيرش احتمالي آن از سوي ايران به اين معنا است كه ممكن است پرونده موضوعات خاتمه يافته قبلي نيز به هر دليلي دوباره باز شود! يا موضوعي كه اكنون درباره آن صحبت و حل و فصل ميشود امكان دارد در آينده مجدد طرح و مورد سوال قرار گيرد كه به اين ترتيب سوالات آژانس در چارچوب نگرانيها از برنامه هستهيي ايران نه سوالات عادي از يك عضو همچنان استمرار خواهد داشت.
مديركل اعلام ميكند كه "آژانس آمادگي دارد تا در صورتي كه انجام چنين كاري (بازگشت به مسايل قبلي) براي يك راستيآزمايي موثر مناسب بود، اطلاعاتي را در اختيار ايران قرار دهد.
اين درحالي است كه آژانس هنور اصل اسناد و مدارك مربوط به مطالعات ادعايي و ابعاد احتمالي نظامي را با وجود درخواست مديركل وقت آژانس از كشورهاي مدعي در اختيار داشتن اين اسناد و درخواست بسياري از كشورهاي عضو آژانس به ايران ارايه نكرده است. علاوه بر اين آژانس خود را محل تشخيص اين ميداند كه اطلاعاتي را در اختيار ايران قرار بدهد يا خير.
همچنين رفتار آژانس در به كاربردن واژگاني مثل "راستيآزمايي موثر"، "همه اسناد، اطلاعات، سايتها، مواد و پرسنل مربوطه در ايران"، "رضايتبخش" يا "ضروري" در گزارش ايران كاملا با دست باز و بدون توجه به دامنه و ابعاد حقوقي اين واژگان براي يك كشور عضو آژانس به نوعي تماميتخواهانه و به دور از اصل تعامل و همكاري لحاظ شده است.
به عنوان مثال در بخشي ديگر از نظراتش درباره رويكرد ساختاري اعلام ميكند كه «آژانس بايد قادر باشد حل "رضايتبخش" تمام مسائل مشخص شده در ضميمه گزارش GOV/2011/65 را مورد تأييد قرار دهد، پيش از اين كه آنها را حل شده بداند و اين را به شوراي حكام گزارش دهد.»
در هر حال آژانس در نهايت به حل "رضايتبخش" و نه "كامل" مسايل مشخص شده در ضميمه گزارش نوامبر 2011 تن داده است و اين نشاندهنده يه گام به عقب است اما با توجه به رويكرد سياسي آژانس و نفود كشورهاي غربي در اين نهاد بينالمللي به ويژه در موضوع هستهيي ايران چه زماني و چگونه رضايت آژانس جلب خواهد شد. آژانس تاكيد دارد كه ابتدا بايد رضايت آژانس از حل مسايل به دست آيد و سپس نتايج به شوراي حكام گزارش خواهد شد! مشخص نيست منظور از "آژانس" تيم مذاكرهكننده با ايران و دبيرخانه آژانس است يا چيز ديگر. علاوه بر اين تعريف مشخصي از واژه "رضايتبخش" بودن در متون حقوقي وجود ندارد و اين بحث تفسيرهاي مختلف را به وجود ميآورد.
به گزارش ايسنا، مداليته يا برنامه كار اقدامي بود كه در دوره مديريت علي لاريجاني بر پرونده هستهيي و در زمان محمد البرادعي، مدير كل وقت آژانس بينالمللي انرژي اتمي ميان ايران و آژانس به توافق رسيد و بر اساس آن و در چارچوب چندين دور مذاكرات فني و حقوقي شش موضوع پلوتونيوم، سانتريفيوژهايP1 و P2، منشأ آلودگي، سند اورانيوم فلزي، پلونيوم 210 و معدن گچين حل و فصل شد و آژانس در نامههاي جداگانه و رسمي حل اين شش موضوع را اعلام كرد. اين اقدام آژانس در زمان خود مورد انتقاد شديد آمريكا و ديگر كشورهاي غربي همسو با آن قرار گرفت.
با اين حال بحث "ابعاد احتمالي نظامي" در چارچوب "مطالعات ادعايي" در همان مداليته 2007 طرح شد و بابي شد براي اتهام زنيهاي دوباره به ايران كه اين باب تاكنون باز است و بسته نشده است.
خبرگزاري رويترز روز جمعه در گزارشي به نقل از يك "يادداشت توضيحي" 23 صفحهاي كه در وبسايت آژانس منتشر شده است به جزييات اعتراضهاي مختلف ايران به آخرين گزارش آژانس بينالمللي انرژي اتمي درباره برنامه هستهيي ايران پرداخت.
در اين يادداشت آمده است: ادعاها و اتهامات بياساس عليه فعاليتهاي هستهيي صلحآميز جمهوري اسلامي ايران غيرحرفهيي، غير قانوني و سياسي است.
همچنين در يادداشت ايران كه مورخ 12 سپتامبر است آمده كه يوكيا آمانو، مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي "به برخي اطلاعات غلط و ساختگي كه سرويسهاي اطلاعاتي غربي و منابع شناخته شدهاي كه با ايران دشمني دارند در اختيارش گذاشتهاند، تكيه كرده است".
گفتني است اين براي اولين بار نيست كه ايران به نحوه گزارشدهي و جزييات مورد اشاره در آنها درباره برنامه هستهيي ايران انتقاد ميكند.ايران همواره نيز از درز اطلاعات برنامه هستهيي اش در آژانس انتقاد داشته است.
انتهاي پيام
جمعه 5 مهر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
نجفی: ایران تاریخ بازدید آژانس از معدن گچین را مشخص میکند
نجفی ایران تاریخ بازدید آژانس از معدن گچین را مشخص میکند نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است که ایران تاریخ بازدید این نهاد بینالمللی از معدن اورانیوم گچین در بندرعباس را مشخص میکند به گزارش نامهنیوز به نقل از رویترز رضا نجفی نماینده ایران در آژانس بیناآژانس بينالمللي انرژي اتمي تعهد ايران به توافق ژنو را تأييد كند،اتحاديه اروپا تعديل تحريمها را آغاز ميكند
آژانس بينالمللي انرژي اتمي تعهد ايران به توافق ژنو را تأييد كند اتحاديه اروپا تعديل تحريمها را آغاز ميكند وزراي خارجه اتحاديه اروپا امروز بعد از جلسه يك ساعته در مورد ايران كه پشت درهاي بسته برگزار شد خواستار آغاز فوري اجراي توافق ژنو از سوي همه طرفها شده و اعلام كردند در حالنجفي: ايران تاريخ بازديد آژانس از معدن گچين را مشخص ميكند
نجفي ايران تاريخ بازديد آژانس از معدن گچين را مشخص ميكند نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي گفته است كه ايران تاريخ بازديد اين نهاد بينالمللي از معدن اورانيوم گچين در بندرعباس را مشخص ميكند به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از رويترز رضا نجفي نماينده ايران در آژانس بچه سوالی گردشگران خارجی را از سفر به ایران منصرف میکند؟ | سفر و گردشگری در ایران
یک تورگردان معتقد است کارمندان برخی سفارتخانههای ایران در خارج از کشور گردشگران خارجی را از آمدن به ایران منصرف میکنند سیروس اعتمادی – عضو جامعهی تورگردانان ایران – به خبرنگار سرویس گردشگری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا گفت گروهی از گردشگران از یک کشور اروپاپيش بيني آژانس بين المللي انرژي:توليد نفت ايران روند صعودي خواهد داشت/افزايش صادرات رقم خورد
پيش بيني آژانس بين المللي انرژي توليد نفت ايران روند صعودي خواهد داشت افزايش صادرات رقم خورد به گزارش روزنامه وال استريت ژورنال آژانس بين المللي انرژي در تازه ترين گزارش ماهانه خود در روز چهارشنبه ٢٠ آذر اعلام كرد كه در پي توافق هسته اي ايران با قدرت هاي جهاني صادرات نفت اينويليام هيگ: كاردار غيرمقيم ايران هفته جاري به انگليس سفر ميكند
ويليام هيگ كاردار غيرمقيم ايران هفته جاري به انگليس سفر ميكند حبيبالله زاده جمعه آينده در جريان سفر خود به لندن با مقامهاي رسمي انگليس از جمله آجي شرما ديدار ميكند ويليام هيگ كاردار غيرمقيم ايران هفته جاري به انگليس سفر ميكند ويليام هيگ وزير خارجه انگليس امروز – چهارشنبآب پاكي ايران روي دست بازرسان آژانس
آب پاكي ايران روي دست بازرسان آژانس رضا الياسي يكي از چالشهاي بزرگ ميان جمهوري اسلامي ايران و سازمان بين المللي انرژي اتمي در سالهاي اخير را مي توان موضوع بازديد بازرسان آژانس از پارچين عنوان كرد كه اين موضوع حاشيه هاي فراواني را در رسانه هاي بين المللي داشته است و اخبار متعددرییس سازمان انرژی اتمی: ایران قدرتمندانهتر از گذشته در جهان نقشآفرینی میکند
رییس سازمان انرژی اتمی ایران قدرتمندانهتر از گذشته در جهان نقشآفرینی میکند رییس سازمان انرژی اتمی گفت ایران با همه فراز و نشیب ها و مشکلات و همه فشارها و محدودیت ها روز به روز عزت مندانه تر قدرتمندانه تر و سرافرازانه تر در منطقه و درعرصه جهان به نقش آفرینی می پردازد آفتاببا كمك سناريست و كارگرداني ايراني؛«گل قلبم» در لبنان راز مخفيماندن شهادت «ابوزينب» را فاش ميكند
با كمك سناريست و كارگرداني ايراني گل قلبم در لبنان راز مخفيماندن شهادت ابوزينب را فاش ميكند گل قلبم نام فيلمي در لبنان است كه با كمك سناريست و كارگرداني ايراني در حال ساخت است و در آن راز مخفيماندن شهادت ابوزينب از شهداي معروف حزبالله لبنان را فاش ميكند به گزارش خبرمجلس سنا براي رايگيري درباره تحريمهاي جديد بر ضد ايران اقدام ميكند
مجلس سنا براي رايگيري درباره تحريمهاي جديد بر ضد ايران اقدام ميكند هري ريد رهبر اكثريت مجلس سناي آمريكا روندي را آغاز كرد كه به مجلس سنا اجازه ميدهد شايد ماه آينده اگر مذاكرات درباره برنامه هسته اي ايران به شكست منتهي شود تحريمهاي جديدي را بر ضد اين كشور اعمال كند به گزارشآب پاکی ایران روی دست بازرسان آژانس
آب پاکی ایران روی دست بازرسان آژانس رئیس سازمان انرژی اتمی گفته است بازرسان آژانس حق بازدید از صنایع نظامی و موشکی را ندارند آفتاب رضا الیاسی یکی از چالشهای بزرگ میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان بین المللی انرژی اتمی در سالهای اخیر را می توان موضوع بازدید بازرسان آژانس از پآسوشيتدپرس گزارش داديك سناتور آمريكايي احتمالا به ايران سفر ميكند
آسوشيتدپرس گزارش داديك سناتور آمريكايي احتمالا به ايران سفر ميكند خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داد كه بيل نلسون سناتور عضو كميته نيروهاي مسلح به منظور كمك به پيدا شدن سرنخي درباره رابرت لوينسون پيمانكار سيا احتمالا به ايران سفر كند به گزارش خبرگزاري فارس خبرگزاري آسوشيتدپرس از طرايرانسل استخدام ميكند
ايرانسل استخدام ميكند شركت خدمات ارتباطي ايرانسل براي تكميل كادر پرسنلي خود در شهر تهران از فارغالتحصيلان دانشگاههاي معتبر دعوت به همكاري كرده است ايسنا اين شركت خدمات ارتباطي از فارغالتحصيلان دانشگاههاي معتبر در مقاطع كارداني به بالا كه از سابقه كار مرتبط و مفيد برخوردار-
ورزش
پربازدیدترینها