واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: جمعيت يكي از اركان اقتدار هر نظام است
با توجه به روند كاهش جمعيت در كشور بايد هرچه سريعتر جلوي آن را گرفت وگرنه در آينده اي نه چندان دور دچار مشكل خواهيم شد.
به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ آيت الله سيد رضا تقوي در اولين كنگره اخلاق توليدمثل در جهرم گفت: يكي از مسائلي كه توجه انديشمندان و صاحبنظران را به خود جلب كرده و از مهم ترين چالش هاي جهان امروز به شمار مي آيد مسئله جمعيت است.
مشاور مقام معظم رهبري در ادامه افزود: البته اين موضوع نه تنها در جهان ما كه شمار نفوس آن در حال حاضر از مرز 7 ميليارد تن گذشته است بلكه در طول تاريخ نيز مدنظر بوده است به نحوي كه چهره هاي متفكر و مشهوري چون افلاطون و ارسطو عقيده داشتند كه شمار مردم نه آنقدر اندك باشد كه استقلال سياسي و اقتصادي جامعه را به خطر اندازد و نه آن اندازه زياد كه اصول حكومت دموكراتيك كشور را متزلزل كند پس مسئله جمعيت دغدغه تاريخي براي همه انديشمندان و متفكران است.
رئيس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه كشور بيان كرد: اگر نگاهي به اين مسئله بيندازيم در طول تاريخ مشاهده مي كنيم كه انديشمندان و متفكران فراواني در مورد جمعيت اظهار نظر كرده اند؛ ابن خلدون يكي از انديشمنداني است كه در اين رابطه مطالبي دارد و در طول تاريخ وقتي نظرات را دنبال مي كنيم مي بينيم كه مسئله جمعيت، مسئله بسيار مهمي بود و مربوط به زمان ما نيست.
وي افزود: از آنجا كه جامه بشري همواره در معرض تحولات اجتماعي قرار دارد و اين تحولات در شرايط زماني و مكاني خاصي به وقوع مي پيوندد بايد به طور مداوم تحولات جمعيتي را زيرنظر داشت.
آيت الله تقوي با اشاره به ضرورت تداوم نسل بشر تاكيد كرد: جمعيت يكي از اركان اقتدار هر نظامي است و با امكانات موجود بشري رابطه اي مستقيم دارد پس ضرورت دارد كه مسئله جمعيت را مورد توجه ويژه قرار دهيم تا بتوانيم جمعيت را در حد معقول و متناسبي قرار دهيم.
رئيس شوراي سياست گذاري ائمه جمعه كشور در ادامه به تحولات هويتي در حوزه فرهنگ اشاره كرد و گفت: زن امروز هويت خود را در استقلال تحصيل و اولويت حضور خود را نه در خانه بلكه در اجتماع مي بيند و در واقع گسترش آموزش عالي به ويژه براي زنان، سن ازدواج را بالا برده است اينها عواملي است كه بايد در حوزه فرهنگ به آنها توجه كرد.
آيت الله تقوي در ادامه به نقش عومل اقتصادي در ميزان جمعيت اشاره كرد و گفت: پرهزينه بودن فرزند كه حاصل تغيير سبك زندگي است و ساير مسائل اقتصادي در اين زمينه نقش دارد كه بايد موضوع اقتصاد در اين رابطه مورد توجه قرار گيرد.
وي در ادامه به تاثير عوامل اجتماعي در جمعيت اشاره كرد و گفت: شهرنشيني و مهاجرت به شهرها، ازدواج و طلاق نيز در اين خصوص موثرند.همچنين در رابطه با مسايل جمعيتي به سياست هايي كه قدرتمندان جهاني در ارتباط با منافع خود اتخاذ مي كند و باورها و آموزه هاي ديني كه وجود دارد اشاره كرد.
آيت الله تقوي اظهار كرد: تأمين و قوانين حمايتي و تأمين آينده خانواده، نقش كاهشي و هم نقش افزايشي دارد گاهي تامين اجتماعي در دوران پيري مسئوليت فرزندان را به عهده دارد البته نقش رسانه ها و تبليغات نيز موضوع ديگري كه بايد بدان توجه كرد.
وي درباره وضعيت جمعيتي كشور ما بيان كرد: وضعيت امروز جمعيت ما رو به كاهش است سياست هاي نادرست گذشته شيب جمعيت را به پيري سوق داده است و تا جايي كه رهبر معظم انقلاب در بجنورد فرمودند مسئله تحديد نسل است كه از اواسط دهه 70 بايد متوقف مي شد اما نشد مسئولان كشور در اين اشتباه سهيم هستند نسل جوان را بايد حفظ كرد و اگر با اين روند كنوني پيش برويم جمعيت كشور پير خواهد شد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]