واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي استان البرز صورت گرفت: تدوين طرح پژوهشي شناخت اجتماعي در افراد افسرده و عادي
هدف پژوهش حاضر بررسي سه جزء از اجزاء مختلف شناخت اجتماعي از جمله سبكهاي اسنادي، طرحوارههاي ناسازگار اوليه و نگرشهاي ناكارآمد در بيماران افسرده و افراد عادي است. توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي استان البرز صورت گرفت: تدوين طرح پژوهشي شناخت اجتماعي در افراد افسرده و عادي
ايلنا: معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد استان البرز از اجراي طرح پژوهشي «شناخت اجتماعي در افراد افسرده و افراد عادي» توسط پژوهشگران اين واحد خبر داد.
به گزارش ايلنا در كرج، مهشيد منزوي با اعلام اين خبر گفت: هدف پژوهش حاضر بررسي سه جزء از اجزاء مختلف شناخت اجتماعي از جمله سبكهاي اسنادي، طرحوارههاي ناسازگار اوليه و نگرشهاي ناكارآمد در بيماران افسرده و افراد عادي است.
وي به فقدان پژوهشها در زمينه ابعاد شناخت اجتماعي در ايران تاكيد كرد و افزود: پژوهش راهي براي گسترش مرزهاي دانش و گشودن افقهاي تازه براي آيندگان است و اطلاعات حاصل از اين پژوهشها ميتواند مورد استفاده ساير پژوهشگران در زمينه شناخت اجتماعي و متوليان بهداشت رواني از جمله تمامي مراكز درماني و آموزشي كه در حيطه بهداشت روان فعاليت دارند، قرار بگيرد.
منزوي تصريح كرد: پرداختن به امور پژوهشي از جمله ابعاد شناخت اجتماعي، زمينه را براي در اختيار قرار دادن اطلاعات جديدتر براي روان درمانگران در جامعه ايراني براي تصحيح و تقويت شيوههاي درمان افسردگي فراهم ميكند و همچنين از طريق پژوهش ميتوان براي رفع مشكلات جامعه و ارائه بهترين راهكارهاي عملي، اطلاعات موثقي را در اختيار متوليان امور قرار داد.
وي درباره جامعه پژوهش حاضر گفت: جامعهٔ مورد بررسي در اين پژوهش متشكل از مبتلايان به افسردگي شهر تهران بود و جمعيت مورد نظر را مراجعهكنندگان به كلينيكهاي روانشناسي و مطبهاي خصوصي روانپزشكان تشكيل ميدادند و گروه نمونه از بين اين مراجعهكنندگان كه واجد شرايط شركت در پژوهش بودند، انتخاب شدند.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد استان البرز خاطر نشان كرد: نتايج به دست آمده در مورد وجود يا عدم وجود تفاوت در سبكهاي اسنادي افراد افسرده و سالم، نشان دهنده تفاوت معنادار بين دو گروه سالم و افسرده در تمامي سبكهاي اسنادي بود. بر اين اساس، سبك اسناد افراد افسرده نسبت به افراد سالم در پيشامدهاي منفي بيشتر دروني و شخصي است. اثرات وقايع منفي زندگي به زعم آنان پايدار و فراگير است و ميتواند بر ساير جنبههاي زندگي تاثير بگذارد.
وي افزود: سبك اسناد افراد افسرده به هنگام پيشامدهاي مثبت بيشتر بيروني است. اثرات وقايع مثبت زندگي براي آنان ناپايدار، خاص و محدود به همان موقعيت است و بر ساير جنبههاي زندگي تاثير به سزايي ندارد.
منزوي ادامه داد: در مورد دومين سوال پژوهش مبني بر تفاوت يا عدم تفاوت بين دو گروه در طرحوارههاي اوليه نتايج نشان دادند دو گروه در تمامي طرحوارههاي ناسازگار اوليه با هم تفاوت معناداري دارند. افراد افسرده در طرحوارههاي محروميت هيجاني، انزواي اجتماعي، نقص و شرم، شكست، وابستگي و بازداري هيجاني تفاوت بيشتري نسبت به ساير طرحوارهها در افراد عادي دارند.
وي در پايان گفت: نتايج به دست آمده درباره تفاوت يا عدم تفاوت دو گروه افسرده و سالم در نگرشهاي ناكارآمد نشان داد كه افراد دو گروه در نگرشهاي ناكارآمد تفاوت معناداري با هم دارند؛ بدين صورت كه گروه افسرده با شدت بيشتري اين نگرشهاي ناكارآمد را تجربه ميكنند.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]