واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: چهار گروه مخالف رابطه
رابطه بين جمهوري اسلامي ايران و ايالات متحده آمريكا به همان اندازه كه طرفدار دارد، مخالفان سرسختي هم پيش روي خود ميبيند كه براي تداوم اختلاف اين دو كشور مهم حاضر هستند تا دست به هر كاري بزنند. اين نوع مخالفت سرسختانه در شرايطي است كه نظام بينالملل به خوبي با آسيبهاي قطع رابطه و همچنين منافع ايجاد رابطه به خوبي آشنا است.
تحركات ضد رابطهاي كه هم در آمريكا و هم در ايران اين روزها شدت گرفته است، در شرايطي صورت ميگيرد كه بعد از مذاكرات سه گانه هستهاي در ژنو وضعيت مطلوبي بين ايران و 1+5 به وجود آمده است و اذهان عمومي دنيا را به اين ذهنيت رسانده است كه اختلافات رو به كاهش و همصدايي در حال افزايش است و دقيقا به همين دليل آنهايي كه رابطه مطلوب ايران با جهان را تهديدي براي منافع خود ميبينند، به دست و پا افتادهاند تا در روند موجود خلل ايجاد كنند.
اولين گروه قابل اشاره، مخالفان تندرو و راديكال داخلي هستند كه عادت به افراط و افراطيگري دارند و چون در صورت بهبودي رابطه ديگر حرفي براي گفتن نخواهند داشت، چاره را در اين ميبينند كه با تمام قوا براي سياه نمايي تلاش كنند تا بلكه به مردم بگويند كه همكاري با آمريكا برخلاف استقلال و عزت ايراني- اسلامي است.
همچنين بايد گفت گروهي هم شبيه به مخالفان داخلي، در آمريكا فعاليت ميكنند كه عموما وابسته به اسراييل هستند و برقراري رابطه با ايران را عامل تضعيفكننده اسراييل تلقي ميكنند كه اتفاقا بايد گفت، تحليلشان درست است. به هر حال «ايران» ي كه با آمريكا و اروپا رابطه داشته باشد و همكاري تنگاتنگي را تجربه كند، حتما به قدرت اول منطقه تبديل خواهد شد كه ناگفته پيداست، اسراييل در چنين وضعيتي ضررهاي زيادي را متوجه خود خواهد ديد.
همچنين مخالفان ديگري هم تداوم قطع رابطه را براي خود هدف ميدانند. آنها كشورهاي حاضر در خاورميانه هستند كه در منطقه جايگاه قابل توجهي را از آن خود ميبينند و چون به خوبي ميدانند كه ايران تهديدي جدي براي موقعيت فعلي آنها است، از هيچ كوششي براي فاصله انداختن بين جمهوري اسلامي با دنيا، به ويژه آمريكا دريغ نميكنند و از اين پس هم نخواهند كرد.
در اين بين گروهي هم هستند كه با استفاده از محدوديت ايران براي خريد و فروش كالا، در اين چند سال كالاهاي بنجل و نامرغوب خود را به كشور ما فروختهاند و براي اينكه همچنان بازار خوبي براي كالاهايشان داشته باشند، ترجيحشان اين است كه جمهوري اسلامي همچون اين چند سال اخير تحريمها پا بر جا بماند تا بلكه همچنان سود مالي ببرند.
در پايان لازم به ذكر است كه «حق» منافع مردم است و حالا كه لايههاي مختلف جامعه به اين نتيجه رسيده است كه توافق ژنو و بهبودي رابطه با غرب و البته آمريكا به نفع كشور است، همه وظيفه داريم شرايط به وجود آمده را با عقلانيت مديريت كنيم تا بلكه مشكلات روزبهروز سير نزولي را طي كنند.
واقعيت اين است كه مردم در چند سال گذشته سختيها و كاستيهاي زيادي را متوجه خود ديدند و الان زماني است كه بايد جبران مافات كرد و وضعيتي را به وجود آورد تا دغدغهها به كمترين حالت ممكن و رضايتمندي به بالاترين حد خود برسد.
*وزير راه دولت اصلاحات
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]