واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آمريكا براي رئيس خزانه داري اش فكري بكند / اين آقا مذاكرات را خدشه دار مي كند/ درخواست بان كي مون از ايران براي حضور در ژنو2
وزيرامورخارجه كشورمان گفت: آمريكا بايد براي افرادي در دولت آمريكا واقع بيني ندارند چاره انديشي كند چرا كه در غير اين صورت مذاكرات با رفتار اين افراد خدشه دار مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد ظريف وزيرامورخارجه كشورمان در ارائه گزارش 100 روزه وزارت امورخارجه در برنامه گفتگوي ويژه خبري در پاسخ به اين سئوال كه مهمترين و برجسته ترين كاركرد وزارت امورخارجه طي 100 روز گذشته چه بوده است بيان كرد: در 100 روز گذشته در سطح بين المللي دستاورد عمده اي كه در حوزه سياست خارجي به دليل مقاومت مردم و انتخاب هوشمندانه آنها در انتخابات خردادماه شاهد بوديم شكستن تصويري بود كه بدخواهان مردم ، كشور و انقلاب براي خدشه دار كردن جمهوري اسلامي تدارك ديده بودند.
وي افزود: شايد در سالهاي گذشته در روابط بين المللي از ديد ناظران بين المللي در كشورهاي غربي و جهان اسلام در چنين مدت كوتاهي امكان اينكه يك راه درازي كه سرمايه گذاري بسياري در مورد آن شده و تلاش زيادي صورت گرفته بود كه به دروغ هراس و نگراني نسبت به جمهوري اسلامي در سطح منطقه و جهان ايجاد كرده بودند كه آثار آن را هنوز مي بينيم برطرف شود بي سابقه بوده است.
ظريف گفت: رژيم صهيونيستي هر روز يك دروغ افكني و هراس جديد ايجاد مي كند چرا كه فكر مي كند يك هراسي را كه سالها براي آن برنامه ريزي كرده كه بتواند به قدرتمند ترين كشور اسلامي ضربه بزند فرو ريخته است.
رئيس دستگاه ديپلماسي تاكيد كرد: اين بزرگترين دستاوردي است كه با تلاش مردم، درايت رهبري و هدايت رياست محترم جمهوري به آن دست پيدا كرديم و در پايان 100 روز يكي از برجسته ترين نمايه هاي اين موفقيت با توافق اوليه در ژنو در قالب يك برنامه اقدام مشترك شكل گرفت كه انشاءالله باز هم با همدلي ، همسويي و همكاري داخلي بتوانيم مراحل دشوارتر مسير را پيش ببريم و حركتي را شروع كنيم كه نتيجه آن هم حفظ حقوق مردم ايران و هم حفظ رفاه و معيشت آنها باشد.
وي در پاسخ به سئوال ديگري در اين باره كه برنامه اقدام مشترك در ساير كارهاي وزارت امورخارجه به دليل اختلاف طولاني ايران و غرب حول پرونده هسته اي كه بسيار مهم بوده سايه افكنده اما شاهديم كه همچنان برخي از طرفهاي غربي به ويژه آمريكا نوع برداشت متفاوت از ايران و ساير كشورها و حتي خانم اشتون و روسيه و چين داشته اند، گفت: در عالم سياست مخصوصا در آمريكا بسياري از نگراني هاي داخلي سياست را شكل مي دهد.
ظريف با اشاره به اينكه آمريكايي ها يك عبارت دارند كه مي گويند همه سياست ها داخلي است اظهار داشت: بيشتر نگراني آمريكايي ها پاسخگويي به فشار داخلي است كه به آن معنا نيست كه مردم آمريكا چنين نگراني دارند.
وزيرامورخارجه تصريح كرد: نظرسنجي ها در آمريكا نشان مي دهد كه تا 5 ماه قبل 90 درصد مردم آمريكا فكر مي كردند تنها راه برخورد با مردم ايران برخورد نظامي است كه البته اشتباه مي كردندبا اين مردم نمي توان برخورد نظامي كرد و آمريكا نيز در برخوردهاي نظامي موفق نبوده است.
وي افزود: امروز بيش از 67 درصد مردم آمريكا اعتقاد دارند موضوع ايران از طريق مذاكره حل مي شود مقامات آمريكا با توجه به فشارهاي قدرت كه وارد مي شود و البته تعداد كمي هم هستند مي خواهند از طريق رعب و وحشت رسانه اي حرف خود را پيش ببرند و حرفهايي مي زنند كه آن فضا را آرام كند.
وزيرامورخارجه تاكيد كرد: البته در همان صحبت ها نيز مي توانيم ببينيم كه رگه هايي از واقع بيني وارد گفته هاي مقامات آمريكا مي شود.
ظريف با اشاره به سخنراني اوباما در مركز سابان كه يك ميلياردر آمريكايي و صهيونيستي آن را تاسيس كرده اظهار داشت: اين مصاحبه در اخبار داخلي پوشش خوبي گرفت اما پوشش داخلي مربوط به تكرار حرفهاي گذشته آمريكا بود ولي آنچه دنيا به آن توجه كردند اين بود كه اوباما براي اولين بار در پاسخ به سئوال يك صهيونيست كه چرا اجازه غني سازي به ايران مي دهي اعتراف كرد اگر به اختيار من بود مي خواستم يك پيچ و مهره از برنامه هسته اي ايران باقي نماند اما برنامه هسته اي در ايران تبديل به واقعيت شده است.
وي افزود: آنها با لفاظي تلاش مي كنند نگراني هاي داخلي را حل كنند كه اين آن معنا نيست كه رفتار آمريكا قابل قبول است من فكر مي كنم اينكه آمريكايي ها آمده اند سر ميز مذاكره نشسته اند و برنامه غني سازي ايران را به عنوان يك واقعيت پذيرفتند در حالي كه در مقررات آمريكا كه مربوط به 60 سال قبل است يك بند طلايي وجود دارد كه بر اساس آن آمريكا با هر كشوري كه قرارداد هسته اي دارد من جمله رژيم شاه ذكر مي كندكه طرف مقابل نبايد غني سازي داشته باشد.
وزيرامورخارجه تاكيد كرد: دولت آمريكا تنها براي چند كشور به عنوان حق از جمله هند اين واقعيت را پذيرفته آمريكايي ها پذيرفته اند كه برنامه هسته اي ايران يك واقعيت است.
ظريف گفت: درست كه آمريكايي ها اين مسئله را پذيرفته اند اما هنوز در گفتمان فكر مي كنند از روش هاي تحريم و فشار مي توانند سياست خود را پيش ببرند. هنوز در داخل دولت آمريكا افرادي مانند رئيس خزانه داري هستند كه حتي رگه هاي واقع بيني را در آنها نمي بينيم و دولت آمريكابايد در اين مورد چاره كند اگر نه مذاكراتي كه مي خواهد مقداري از بي اعتمادي را براي مردم ايران كاهش دهد با رفتار اين آقا و بعضي افراد ديگر دولت آمريكا خدشه دار مي شود.
وي تاكيد كرد: آنچه بايد به آن توجه كنيم مجموعه طيف خاكستري است كه نه به خواست آمريكا بلكه به دليل مقاومت و حضور مردم ايران در انتخابات ايجاد شده كه آنها با فشار، ارعاب و تهديد نمي توانند با مردم ايران برخورد كنند، راه برخورد با مردم ايران همانطور كه بارها در گفتگوي رسمي، مذاكرات و... اعلام كرده ام راهي به جز احترام نيست. ما مردمي هستيم كه ياد گرفتيم روي پاي خود بايستيم به خود متكي باشيم و تنها قدرت بزرگ را خداوند مي دانيم.
وي تاكيد كرد: اگر كسي بخواهد با ما تعامل كند بايد بياموزد كه با مردم ايران با زبان احترام و برابري صحبت كند. ما فقط از موضع برابر صحبت مي كنيم شايد براي بعضي ها كه كشورهاي قدرتمند در دنيا هستند پذيرش اين امر دشوار باشد اما اين درس از مردم ايران به يادگار مي ماند.
وزير خارجه در بخش ديگري از سخنانش درخصوص تحولات سوريه اظهار كرد: دبيركل سازمان ملل چند ساعت پيش با من تماس گرفت و گفت معتقديم حضور ايران در اجلاس ژنو 2 ضروري است.
ادامه دارد...
كد خبر: 2197970
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۲۳:۴۴
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]