واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرا موتور 1000 در ايران ممنوع است؟
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ ضمن اشاره به روند صدور مجوز موتورسيكلتهاي سنگين گفته است: صدور مجوز براي تردد اينگونه موتورسيكلتها كه حجم موتور بالاتري نسبت به موتورسيكلتهاي معمول دارند بر عهده استانداري تهران است و در اختيار پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ نيست.
به گزارش ايسنا به نقل از پارسينه، سردار حسين رحيمي با اشاره به تغييرات مورد نظر پليس راهور تهران بزرگ تاكيد كرده است: ما به دنبال آن هستيم كه رفت و آمد و صدور پلاك ملي براي اين موتورسيكلتها آزاد شود.
وي همچنين خاطرنشان كرده است: ما در انتظار پاسخ شوراي امنيت كشور به اين مساله هستيم و تعيين حجم موتور مجاز اين موتورسيكلتها در حال بررسي است.
بر اساس اين گزارش، چند سال پيش وزارت كشور در پاسخ به نامه دادگاه انقلاب آورده بود كه تردد كليه موتورسيكلتهاي سنگين در سطح شهرهاي كشور و محدوده آنها ممنوع است اما اين ممنوعيت شامل خارج از شهرها نميشود.
اين ممنوعيت، قانون مصوب مجلس يا هيات دولت نيست بلكه يك بخشنامه است كه در زمان قبل صادر شده و البته هنوز اجرا ميشود اما اين موضوع ارتباطي به ورود قانوني موتورسيكلتهاي سنگين ورزشي و پرداخت عوارض و همچنين شمارهگذاري آنها ندارد.
از زمان قبل از پيروزي انقلاب اسلامي تا كنون جمعاً حدود دو هزار موتورسيكلت سنگين پلاكدار در كشور وجود داشته كه تردد در خارج از محدوده شهرها فعلاً براي اين دسته از موتورسيكلتها آزاد و قانوني است.
براي داخل شهرها، صرفاً داشتن پلاك، مجوز تردد نيست و مجوز تردد اين موتورسيكلتها را در شهرها، دستگاههاي امنيتي و انتظامي صادر ميكنند.
دارندگان موتور سيكلتهاي سنگين پلاكدار ميتوانند خودرو را بهوسيله وانت به بيرون از شهرها ببرند، سوار شوند و دوباره با استفاده از وانتبار، آن را به داخل شهر انتقال دهند.
نكته قابل توجه است اين است كه در حال حاضر توريستهاي خارجي با موتورسيكلتهاي پرحجم خود به راحتي ميتوانند مقابل ديدگان شهروندان ايراني بهخصوص جوانان موتورسوار موتورسنگين تردد كنند و در هر نقطه ايران اقامت گزيده و از جاذبههاي كشور عزيزمان استفاده كنند.
گفتني است پس از ممنوعيت تردد با موتورسنگين در دهه شصت به علت ترورهاي منافقين، اولين مورد ترور با موتور سنگين، ترور سعيد حجاريان در سال 87 نيز توسط سعيد عسگر با موتور هزار صورت گرفت.
به نظر ميرسد در شرايط فعلي مصوبه محدويت تردد با موتور سنگين با توجه به توانمنديها و بهروز بودن وسايل نقليه و تجهيزات نيروهاي انتظامي و امنيتي از يكسو و از سوي ديگر رشد صنعت موتورسازي كه منجر به توليد موتورهايي با حجم كمتر از 250 سيسي اما با سرعت و شتاب بالاتر از گذشته شده است، قابل تجديدنظر باشد.
همچنين آزادسازي موتورسنگين خود ميتواند موجب ايجاد و رشد صنعت جديدي در كشور و توليد بازار كسب و كار جديد شود.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]