واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سهم 67هزار توماني هر ايراني از درآمدهاي نفتي/ توهم نفتي دولت و مجلس از مردم بيشتر است
يزد - خبرگزاري مهر: كارشناس عالي امور استراتژيك وزارت امور خارجه گفت: در حالي كه عامه مردم انتظار درآمدهاي هنگفت نفتي دارند، يك محاسبه ساده نشان مي دهد كه سهم هر ايراني از درآمدهاي نفتي آن هم در شرايطي كه تحريم نباشد، تنها 67 هزار تومان است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسن قديري ابيانه، امشب در جمع دانشگاهيان يزد اظهار داشت: در ميان عامه مردم، مقايسه ايران با كشورهاي عربي صورت مي گيرد و همه گمان مي كنند درآمدهاي نفتي و سهم مردم ايران از نفت مانند كشوري نظير امارات است در حالي كه چنين نيست و تنها دچار توهم نفتي شده ايم.
وي با اشاره به اينكه اين توهم، انتظار مردم را از دولت و نظام افزايش مي دهد، افزود: بسياري از مردم تصور مي كنند كه درآمدهاي نفتي ايران به ازاي هر نفر در ماه بسيار زياد است و دولت كه اين درآمدها را در دست دارد و به مردم پرداخت نمي كند.
كارشناس ارشد روابط بين الملل گفت: در بودجه ما عدد درآمدهاي نفتي كه براي يك سال پيش بيني مي شود، لحاظ شده و اگر اين عدد را در سال 91 تقسيم به 75 ميليون نفر و حاصل را تقسيم به 12 ماه سال كنيم، عدد به دست آمده معادل 67 هزار تومان در ماه است و اين تازه در شرايطي است كه سايه تحريم بر سر كشور نباشد.
باورها در مورد درآمدهاي نفتي بايد اصلاح شود
قديري ابيانه با بيان اينكه به جز نفت در بسياري از موارد ديگر نيز اين توهم وجود دارد، عنوان كرد: بسياري در ارتباط با هزينه هايي كه براي انرژي هسته اي كشور مي شود هم ايراد مي گيرند و آن را هزينه كرد بيهوده مي دانند.
وي تصريح كرد: متاسفانه مجلس و دولت و افرادي كه بايد توهم زدايي كنند، خود دچار توهم هستند بنابراين اين وظيفه اساتيد است كه تصور اشتباه مردم در خصوص سهمشان از فروش نفت را اصلاح كنند.
كارشناس ارشد روابط بين الملل افزود: باور مردم ايران اين است كه گراني سوخت سبب گراني همه اجناس مي شود كه اين موضوع كاملا درست است اما راهكاري كه در اين زمينه ارائه مي شود، درست نيست.
نويسنده كتاب توهم نفتي و اقتصاد استراحتي اضافه كرد: راهكار مردم و مسئولان اين است كه ما دست در جيب فقيرها و كپرنشين ها كنيم و از سهم آنها يارانه سوخت به ثروتمند ترها بدهيم تا مشكلات فقيرها بيشتر نشود.
وي افزود: يارانه سبب غير شفاف شدن قيمت ها و عدم تحليل درست در ارتباط با سرمايه گذاري مناسب در كشور مي شود، به همين دليل است كه بسياري از سرمايه گذاري هاي ما قيمت هاي درست را براي محاسبه سود و زيان در نظر نمي گيرند و اگر سوخت گران شود، آنها با عدم سودآوري مواجه مي شوند.
سفير سابق جمهوري اسلامي ايران در مكزيك، گواتمالا، بليز و استراليا در بخش ديگري از سخنان خود، عوامل پيشرفت يك كشور را كار و قناعت دانست و عنوان كرد: در آمريكا هفت روز تعطيلي رسمي وجود دارد در انگليس هشت روز و آلمان و فرانسه ۱۰ روز اما در جمهوري اسلامي ايران اين تعطيلي رسمي ۲۴ روز بود كه مقام معظم رهبري نيز طي سخنراني هاي خود خواستار كاهش تعطيلات رسمي شدند اما در دولت قبل اين تعداد به ۲۵ روز رسيد.
ايراني ها رتبه دار تنبلي اجتماعي در جهان بعد از عربها
وي ساعات كار مفيد روزانه در كشور هاي اروپايي را شش تا هفت ساعت و كره را 9 ساعت و نيم دانست و خاطرنشان كرد: در ايران ساعت مفيد كار در ادارات در سال 90، حدود ۶۴ دقيقه در روز بوده است كه متاسفانه در سال ۹۱ به ۲۲ دقيقه كاهش پيدا كرده است.
ابيانه با اشاره به اسراف زياد ايراني ها ادامه داد: در سال ۹۱ متاسفانه ما بعد از عرب ها توانستيم آفريقايي ها را در تنبلي اجتماعي پشت سر گذاشته و رده دوم را به خود اختصاص دهيم.
كد خبر: 2197839
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۸:۵۰
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]