واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: نماينده مجلس: رفتاري كه با مسي شد در شأن نظام ما نبود
يك عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به كامنتهاي توهينآميز در صفحه شخصي مسي، بازيكن تيم ملي فوتبال آرژانيتن گفت: رفتاري كه اخيرا نسبت به آقاي مسي صورت گرفت و حرفهايي كه در رسانهها زده شد اصلا در شأن نظام ما نبود.
بيژن نوباوه در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: اينكه ما به فوتباليست يك كشور اهانت كنيم يا ورزشكاري را از يك كشور ديگر مورد اهانت قرار دهيم يك منش دشمني سياسي با نظام جمهوري اسلامي است كه در قالب ايجاد بلواهاي پيشپا افتاده رخ ميدهد و نتيجه بسيار منفي دارد مثل رفتاري كه اخيرا نسبت به آقاي مسي صورت گرفت و حرفهايي كه در رسانهها زده شد اصلا در شأن نظام ما نبود. معلوم بود كه اينها افرادي نيستند كه با حفظ منافع كشور و فرهنگ ايراني اسلامي ما اين كار را انجام داده باشند.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس افزود: ضرورت رعايت اخلاق در هر فضايي بر كسي پوشيده نيست به خصوص ورزش كه مربوط به قشر جوان است؛ رعايت اخلاق در هر فضايي كه باشد از ضروريات نظام است.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد در فضاي مجازي شاهد بياخلاقيهاي زيادي هستيم؛ چرا كه قوانين مشخصي نداريم تا با كساني كه مقصرين روابط ناهنجار اجتماعي هستند برخورد قانوني شود. به نظر من بعضي از اين برخوردها و رفتارها، رفتارهاي حساب شده است.
نوباوه تاكيد كرد: اگر ما بخواهيم برخورد اصولي با اين قضيه بكنيم بايد به نوعي اقدامات قانوني را در نظر بگيريم و صرفا با نصيحت نميتوان با اين مسئله برخورد كرد. به اعتقاد من مردم بايد در اين زمينه حساسيت بالايي داشته باشند؛ يعني فرهنگسازي در بين مردم خوب صورت بگيرد و برايشان توضيح داده شود كه رفتارشان چه تبعات مثبت و منفي ميتواند داشته باشد تا خود مردم هم به نوعي نقش بازدارندگي داشته باشند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به رفتارهاي غيراخلاقي و فحاشيهايي كه در مسابقات ورزشي و در استاديومها انجام ميشود، گفت: وقتي ما احساسات را در جريان مسابقات ورزشي بالا ميبريم بدون اينكه هيچ برنامهاي براي آن داشته باشيم، اتفاقي ميافتد كه الان شاهد آن هستيم به خصوص در ورزشهاي پرطرفدار و پرهيجان مثل فوتبال.
نوباوه افزود: البته اقدامات بسيار خوبي هم طي چند سال گذشته صورت گرفته؛ بعضي از دستگاههاي فرهنگي حتي مبلغين را با لباس روحاني به ورزشگاهها ميفرستند و وقتي آنها با دوستي و مفارقت برخورد كردند حضورشان در بين تماشاگران و جوانان بسيار مؤثر بود.
اين عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي خاطر نشان كرد: اينكه ما مسئله را رها كنيم هيچ چيزي درست نميشود. مسئولين فرهنگي، صداوسيما و حتي ورزشكاران مشهور بايد هرازگاهي در اين خصوص اظهارنظر كنند مثلا در بازيهاي پرسپوليس و استقلال معمولا شاهد هستيم كه مربيان تيمها از قبل صحبت ميكنند كه اين فقط يك شهرآورد و بازي دوستانه است و دوست داريم احساسات زياد باشد اما بياحترامي نشود. بازيكنان هم سعي ميكنند اگر در زمين فوتبال خطايي صورت ميگيرد رفتارهايي داشته باشند كه بياحترامي نباشد.
وي ادامه داد: اين مسائل بيشتر در قشر جوان اتفاق ميافتد كه داراي احساسات بسيار غليط هستند و كنترلي هم روي آنها صورت نميگيرد البته به نظر من روشهاي صرفا سلبي پاسخگو نيست بيشتر بايد به شكل فرهنگ دربيايد تا مردم نسبت به رفتاري كه ميكنند از خودشان مسئوليت نشان دهند نه اينكه رفتار بدي نشان بدهند و اگر رفتار بدي بود با عكسالعمل جامعه ورزشي مواجه شوند تا آنها خجالت بكشند نه اينكه يك فوتباليست وقتي گلي ميزند رفتارهايي را از خودش نشان دهد كه مردم را براي رفتارهاي غلط اجتماعي تهييج و يا تحريك كند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي همچنين گفت: در استاديومها به قدري حرفهاي ركيك زده ميشود كه با يك بچه كوچك نميتوانيم به استاديوم برويم؛ حتي آدمهاي وزين هم نميتوانند به استاديوم بروند؛ حتي من ديدهام بسياري از جوانهايي كه ميروند از حرفهايي كه زده ميشود ناراحتند. اينها را به جزء فرهنگسازي با چه چيزي ميشود اصلاح كرد؟
نوباوه افزود: بازيكنان كه خودشان درگير اين مسأله هستند از اين قضيه ناراحتند، اما وقتي فوتباليست در مصاحبههايش بدترين نوع كلمات را عليه حريف به كار ميبرد نشان ميدهد كه خود عوامل داخلي هم در تحريك و ايجاد اين نوع رفتارها دخيل هستند. نقطه مقابل اين است كه اين فوتباليستها و ورزشكاران چنين رفتارهايي را سركوب كنند و آنها را ضدارزش تلقي كنند وگرنه رفتارهاي سلبي نتيجه چنداني نميتواند داشته باشد.
وي تاكيد كرد: نقش ورزشكاران در اصلاح رفتارهاي مردم نقش كليدي دارد و آنها ميتوانند تأثير بالايي داشته باشند.
نظر شما:
------------
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]