واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه عنوان كردتوليد 8 هزار اثر هنري در ارتباط با فرهنگ وقف در كشور
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: طي سالهاي اخير 8 هزار اثر هنري شامل كتاب، رمان، داستان و فيلم در زمينه ترويج فرهنگ وقف توليد شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمين علي محمدي ظهر امروز در همايش نقش حوزههاي علميه در توسعه فرهنگ وقف كه در سالن همايشهاي مدرسه دارالشفاء برگزار شد با بيان اينكه وقف صدقه جاريه است، اظهار داشت: اين سنت حسنه پس از سالها تلاش و كوشش اهلبيت (ع) و علماي اسلام نگاه داشته شده و به دست ما رسيده است.
وي افزود: براي تحقق استقلال مالي حوزههاي علميه بايد به سنت حسنه وقفهاي حوزوي توجه شود؛ تا 150 سال بحث وجوهات چندان مطرح نبود و حوزهها توسط درآمد موقوفات خود اداره ميشدند.
نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب نيز در زمينه وقف و تاثير آن بر روي فرهنگ و تاريخ جوامع مسلماننشين خاطرنشان كرد: حذف فقر، محروميت و جهل از ميان مردم هدف اصلي واقفان بوده است.
وي ادامه داد: طلاب در حوزههاي علميه و مساجد تحصيل ميكنند كه اين اماكن از طريق وقف احداث شدهاند و ميتوان گفت دانش و معرفت در جوامع ما مديون وقف است.
محمدي با اشاره به تلاش برخي سردمداران دورههاي قاجار و بهويژه پهلوي براي كمرنگ كردن فرهنگ وقف در جامعه عنوان كرد: سازمان اوقاف به تنهايي نميتواند به جبران همه عقبماندگيها بپردازد هرچند امروز پويايي و اثربخشي اوقاف كاملاً مشهود است و در عمل اين حقيقت را نشان داده است.
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه تجهيز بخشهاي مختلف اين سازمان به فناوريهاي روز را مورد توجه قرار داد و افزود: سازمان اوقاف يكي از مجهزترين نهادها در كشور محسوب ميشود و نظم جاري در امور هم نتيجه استفاده از همين فناوريهاست.
وي ادامه داد: اخيراً با سازمان منابع طبيعي هم به تفاهم رسيدهايم و تكليف يك ميليون سند مورد اختلاف مشخص شده به طوري كه در حال حاضر 350 هزار كتار از موقوفات تعيين تكليف شدهاند.
محمدي با بيان اينكه ارتباط سازمان اوقاف با رسانهها نيز سبب شده است تبليغ و ترويج سنت حسنه وقف در جامعه تقويت شود، گفت: همين امر عاملي بوده است براي اينكه مردم بيش از گذشته نسبت به وقف اموال خويش مبادرت ورزند.
نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه خاطرنشان كرد: روحانيون به تبعيت از امام خميني (ره) و رهبر معظم انقلاب، در همه صحنههاي انقلاب و دفاع مقدس حضور داشتند و با وقف جان خويش در راه اعتلاي نظام اسلامي كوشيدند و امروز هم وظيفه تبليغ فرهنگ وقف را بر عهده دارند.
وي عنوان كرد: 2 طرح عظيم در سازمان اوقاف وجود دارد كه در آينده نزديك اجرايي خواهند شد و نخستين طرح تحول اقتصادي وقف است كه البته در اين زمينه نيازمند فرهنگسازي عمومي هستيم.
محمدي با بيان اينكه قباحت نپرداختن حق و حقوق وقف در برخي مناطق و در ميان بعضي افراد ريخته شده است، گفت: اين در حالي است كه هيچ كس اجازه ندارد بر اساس تشخيص خود در موقوفات و درآمد آنها دخل و تصرفي داشته باشد.
نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه اظهار داشت: يكي از راههاي ترويج فرهنگ وقف، تشويق مردم به شركت در وقفهاي جمعي، خانوادگي و صنفي است.
وي افزود: روحانيون بهترين و مهمترين رسانه در ميان جامعه ديني هستند و ميتوانند فرهنگ وقف را به خوبي تبيين كنند؛ 40 درصد موقوفات ما انتفاعي هستند و بايد هزينه آنها را نيز پرداخت كنيم و روحانيون در اين ميان بايد با ترويج وقف منفعتي، زمينه تحول اقتصادي وقف را فراهم سازند.
محمدي با اشاره به موقوفات حوزوي و درآمدزا نبودن برخي از آنها گفت: اگر صدقه جاريه به صدقه جامده تبديل شود موجب ضرر خواهد بود بنابراين بايد به حل مشكل فقهي و شرعي برخي از اينگونه موقوفات پرداخت و به همين دليل شوراي فقهي سازمان اوقاف راهاندازي شده است و اگر هم به مشكلي در بعضي موضوعات برخورد كنند آن را به محضر رهبر معظم انقلاب ارائه ميكنند تا حل مشكل صورت بگيرد.
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه خاطرنشان كرد: طي سالهاي اخير هشت هزار اثر هنري شامل كتاب، رمان، داستان و فيلم در زمينه ترويج فرهنگ وقف توليد شده و سازمان اوقاف همچنان آماده همكاري با ساير نهادها بهويژه حوزه علميه است تا فرهنگ اين سنت حسنه و صدقه جاريه به خوبي در جامعه ترويج شود.
انتهاي پيام/78004/م40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]