تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه دیدید که بنده ای گناهان مردمان را جستجو می کند و گناهان خویش را فراموش کرده...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829678012




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هرميداس باوند: ايران و عربستان مي‌توانند گفت‌وگو‌هاي سازنده را آغاز كنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: هرميداس باوند: ايران و عربستان مي‌توانند گفت‌وگو‌هاي سازنده را آغاز كنند
دكتر داود هيرميداس باوند، استاد دانشگاه در رابطه با لزوم بهبود روابط ايران با كشور‌هاي عربي در دولت جديد مي‌گويد: «پيام جديد ايران اين است كه هيچ دليل جدي براي تعارض وجود ندارد، بنابراين تهران و رياض مي‌توانند گفت‌وگو‌هاي سازنده‌اي را جهت همكاري در پيش بگيرند. به خصوص در شرايطي كه عربستان مي‌تواند در شرايط موجود اثر‌گذار باشد.» باوند بهبود مناسبات ايران با غرب را نيز در تنش‌زدايي روابط تهران با اعراب تأثير‌گذار مي‌داند و معتقد است: «يك سابقه سنتي وجود دارد مبني بر اينكه هر وقت امكان بهبود رابطه ايران با آمريكا مطرح بوده حتي در حد حرف و شعار، كشور‌هاي عربي به ايران نزديك شده‌اند. اما هر وقت رابطه ايران با آمريكا تيره‌تر شده، عرب‌ها نيز سعي كرده‌اند استراتژي همراه با جسارتي را در قبال ايران در پيش گيرند.
يكي از عمده‌ترين نقاط تعارض ميان ايران و عربستان مساله بحرين است. عربستان در رابطه با بحرين حامي حكومت سني آل‌خليفه است، اما ايارن از كثريت شيعه مردم حمايت مي‌كند. به نظ شما مساله بحرين چقدر در تشديد اختلافات تهران - رياض نقش داشته است؟
تحولات بحرين باعث شد اختلافات ميان ايران و عربستان تشديد شود؛ بايد توجه داشت در برخي كشور‌هاي استبدادي اين رويه وجود دارد كه وقتي يك جنبشي از داخل پديدار شود حكومت براي اينكه مشروعيت سركوب داشته باشد سعي مي‌كند آن را به يك قدرت خارجي مرتبط كند. عربستان نيز مي‌دانست پيروزي مردم بحرين كه اكثريت شعيه بودند بر حاكميت، يك تهديد در رابطه با شيعيان عربستان خواهد بود. بنابراين عربستان نيز همراه با حكومت آل‌خليفه بحرين سعي كرد جنبش مردمي بحرين را منتسب به ايران بكند. به دنبال اين موضوع، عربستان به خودش اجازه داد كه نيروي نظامي وارد بحرين بكند. اين تبليغات بيش از پيش روابط ايران با عربستان كه نقش برادر بزرگ شوراي همكاري خليج فارس را ايفا مي‌كند، تيره‌ و تار كرد.
در رابطه با سوريه، عربستان همواره به دنبال آن بود كه گزينه نظامي را عملي كند. اما در نهايت كشور‌هاي غربي از گزينه نظامي منصرف و به گزينه ديپلماتيك از ابتدا پيشنهاد ايران بود روي آوردند. ارزيابي شما از اين رو‌دررويي كشور‌هاي منطقه در قبال سوريه چيست؟
مساله سوريه نيز بر روابط دو كشور بسيار تأثير‌گذار بود؛ زيرا عربستان و قطر از يك سو و تركيه از سوي ديگر براي سرنگوني دولت بشار اسد راهي را در پيش گرفته بودند كه هزينه سنگيني را متحمل شدند. البته دولت تركيه در ابتدا تلاش كرد نقش ميانچي‌گر را ايفا كند، اما وقتي متوجه شد جريان مردمي يك جريان مسلط است تغيير رويه داد. در نتيجه در مورد سوريه رقابت ميان تركيه، عربستان و ايران روابط كشور‌ها را نيز تحت تأثير قرار داد. عربستان گويا خواهان اين بود كه آمريكا‌ها سياست نظامي و سخت‌افزاري عليه سوريه به كار گيرند؛ بنابراين وقتي باراك اوباما رئيس‌جمهور آمريكا اعلام كرد به دنبال عدول سوريه از خط قرمز اين كشور، عليه سوريه حمله نظامي تنبيهي انجام خواهد داد، در اين شرايط، عربستان و تركيه اعلام كردند كه آمريكا را در اين زمينه همراهي مي‌كنند. اما در نهايت آمريكا به واسطه تحركات روسيه و ايران اعلام كرد به جاي حمله نظامي، سوريه بايد تسيلحات شيميايي‌اش را از بين ببرد. بنابراين رويه تغيير كرد و آمريكا ترجيح داد در عوض روند نظامي از طريق ديپلماتيك مساله را پيگيري كند؛ اين مساله كاملاً مغاير با خواست عربستان بود و به نوعي موجب خشم اين كشور شد.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن