تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803623409




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كميته كارشناسي سازمان ملل هم ارتش كنگو و هم شورشيان ام 23 را متهم كرده است


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: كميته كارشناسي سازمان ملل هم ارتش كنگو و هم شورشيان ام 23 را متهم كرده است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/26
خبرگزاري رويترز در گزارش به قلم لويي شاربونو و ميشل نيكول نوشت:
يك گزارش محرمانه سازمان ملل اعلام مي كند شورشيان جنبش 23 مارس (ام 23) به رغم شكست در شرق جمهوري دموكراتيك كنگو به استخدام نيرو در روآندا ادامه مي دهند.
اين گزارش همچنين نيروهاي مسلح جمهوري دموكراتيك كنگو را به ضربه زدن به حقوق بشر متهم مي كند.
گروه كارشناسان سازمان ملل در نسخه نهايي گزارش خود آورده‌اند: «كارشناسان به اين نتيجه رسيدند جنبش 23 مارس از حمايتي دائمي در خاك روآندا برخوردار است».
اين گزارش مي افزايد: «كارشناسان اطلاعاتي معتبر دريافت كردند كه نشان مي دهد سران جنبش 23 مارس آزادانه به اوگاندا رفت و آمد مي كنند و اين گروه به استخدام نيرو در روآندا ادامه مي دهد».
كميته مستقل كارشناسي سازمان ملل همچنين گروه‌هاي شورشي و نيروهاي مسلح جمهوري دموكراتيك كنگو را به آسيب‌هاي مختلف به حقوق بشر از جمله استفاده از كودك سربازها، اعدام‌هاي خودسرانه و خشونت‌هاي جنسي متهم مي كند.
اين كميته همچنين آنها را به بهره‌برداري غيرقانوني از منابع معدني شرق جمهوري دموكراتيك كنگو جايي كه گروه‌هاي مختلف شورشي از سال‌هاي 1990 به منظور تلاش براي در دست گرفتن كنترل معادن طلا، الماس، مس، كبالت و اورانيوم منطقه سلاح به دست گرفتند، متهم مي كند.
بنا بر گزارش كارشناسان سازمان ملل، اين خشونت‌ها كه با درگيري‌هاي قومي تشديد شده و بيماري و قحطي را به دنبال داشته، ميليون‌ها كشته بر جا گذاشته است.
كارشناسان سازمان ملل مي گويند 98 درصد طلايي كه از معادن جمهوري دموكراتيك كنگو در سال 2013 استخراج شد به صورت قاچاق به خارج از كشور فرستاده شده و تقريبا همه آن از طريق اوگاندا فروخته شده است.
آنها ارزش اين تجارت غيرقانوني را بين 383 ميليون تا 409 ميليون دلار برآورد كردند.
كارشناسان سازمان ملل بارها كشور روآندا، همسايه جمهوري دموكراتيك كنگو، را به حمايت از شورشيان جنبش 23 مارس كه مهم‌ترين و بزرگترين گروه شورشي در جمهوري دموكراتيك كنگو در يك دهه گذشته است متهم كرده‌اند. اما كيگالي قاطعانه اين اتهام را رد مي كند.
هيأت نمايندگي روآندا در سازمان ملل هنوز به گزارش كارشناسان سازمان ملل واكنش نشان نداده است اما يك ديپلمات روآندايي به خبرگزاري رويترز گفت: «ما از اين اتهامات تكراري خسته شديم».
سخنگوي هيأت نمايندگي اوگاندا در سازمان ملل نيز اعلام كرد نمي تواند در مورد گزارشي كه هنوز رسما ارائه نشده است اظهارنظر كند.
نيروهاي مسلح جمهوري دموكراتيك كنگو با پشتيباني نيروهاي سازمان ملل اوايل پاييز به موفقيت‌هاي نظامي‌اي در برابر شورشيان ام 23 دست يافتند.
جنبش 23 مارس كه عمدتا از قوم توتسي هستند، پنج نوامبر پايان شورش خود را اعلام كردند و توافقنامه صلح روز پنجشنبه بين دولت جمهوري دموكراتيك كنگو و شورشيان ام 23 امضا شد.
كارشناسان سازمان ملل در گزارش 48 صفحه‌اي خود كه مورخ 12 دسامبر است خاطر نشان كرده‌اند: « استخدام نيرو و تأمين اسلحه و مهمات به ويژه در دوره‌هاي جنگ بيشترين و دائمي‌ترين نوع حمايتي بوده كه جنبش 23 مارس از آن برخوردار بوده است».
اين گزارش مي افزايد: «ام 23 همچنين ماه اوت از جانب سربازان روآندايي نيروي كمكي مستقيم دريافت كرد و در نبردهاي ماه اكتبر تانك‌هاي روآندايي براي پشتيباني از شورشيان ام 23 به جمهوري دموكراتيك كنگو تيراندازي كردند».
روآندا كه چريك‌هاي هوتو را مسئول كشتار 800 هزار توتسي و هوتو ميانه‌رو در سال 1994 در خاك خود مي داند بارها براي تعقيب آنها در جمهوري دموكراتيك كنگو مداخله كرده است.
دولت كيگالي ارتش جمهوري دموكراتيك كنگو را به همدستي با نيروهاي دموكراتيك آزاديبخش روآندا متهم مي كند اما كينشازا آن را تكذيب مي كند.
بنا بر اعلام سازمان ملل، حدود يك سوم نيروهاي دموكراتيك آزاديبخش روآندا هوتوهايي هستند كه پس از كشتار سال 1994 از اين گريختند.
كارشناسان سازمان ملل در گزارش خود آورده‌اند: «كارشناسان در سال 2012 به مواردي از همكاري نيروهاي دموكراتيك آزاديبخش روآندا با نيروهاي مسلح جمهوري دموكراتيك كنگو پي بردند».
كارشناسان در گزارش خود به «نقض جدي حقوق انساني بين المللي به ويژه استخدام و استفاده كودك سرباز، اعدام‌هاي خودسرانه، خشونت‌هاي جنسي و حملات هدفمند به غيرنظاميان» اشاره ‌كرده‌اند.
در اين گزارش آمده است: «اگرچه گروه‌هاي مسلح بسياري از اين جرائم را مرتكب شدند، كارشناسان سازمان ملل نيروهاي مسلح جمهوري دموكراتيك كنگو را به عنوان طرف‌هاي ذينفع برخي از اين خشونت‌ها تشخيص دادند».
اين گزارش مي افزايد: «نيروهاي امنيتي دولتي به ويژه نيروهاي مسلح جمهوري دموكراتيك كنگو يك منبع مهم خشونت‌هاي جنسي به ويژه بر ضد افراد كم و سن سال هستند».
كارشناسان سازمان ملل خاطر نشان مي كنند شسكت جنبش 23 مارس علامتي قوي براي ديگر گروه‌هاي مسلح در شرق جمهوري دموكراتيك كنگو فرستاد و باعث شد بسياري از آنها خود را تسليم كنند يا بخواهند به ارتش يا پليس بپيوندند.
كارشناسان سازمان ملل يك تهديد ديگر را نيز مشخص كرده‌اند: نيروهاي دموكراتيك متحد.
اين جنبش اسلام‌گرا با حمله به تأسيسات بيمارستاني و بهداشتي اقدام به جمع‌آوري دارو و تجهيزات پزشكي كرده است كه به اعتقاد كارشناسان سازمان ملل به معناي آماده شدن براي حمله به نيروهاي سازمان ملل يا حمله به نيروهاي دولتي است.
كارشناسان سازمان ملل در اين گزارش آورده‌اند هيچ ارتباطي بين نيروهاي دموكراتيك متحد و شبه نظاميان الشباب سومالي يا القاعده پيدا نكردند.
163/138

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن