واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ممنوعيت زنان در مشاغل تا كجا پيش مي رود؟
در حالي كه زنان امروز در مشاغلي چون رانندگي ، مهندسي ، معماري و مشاوران آژانسهاي مسافر بري حضور پر رنگي دارند اما رييس اتحاديه مشاوران املاك از ممنوعيت مشاوره املاك براي زنان خبر مي دهد.
به گزارش خبرانلاين پيش از اين زنان در قانون تامين اجتماعي از مشاغل سخت و زيان آور منع شده اند اين مطلب را محمدحسن زدا در نشست خبري مربوط به عملكرد ۱۰۰ روزه سازمان تامين اجتماعي گفت و افزود: در قانون كلي حضور خانمها در مشاغل سخت و زيانآور ممنوع است، حتي اضافه كاري در كارهاي سخت و زيانآور ممنوع شده، چرا كه فرد در معرض آسيبهاي جسمي و رواني قرار دارد.
اما مشاوره املاك معلوم نيست با چه معياري براي خانمها ممنوع شده است. در همين رابطه رييس اتحاديه مشاوران املاك استان تهران نسبت به نوع فعاليت بانوان در دفاتر مشاور املاك هشدار داد و به ايسنا گفت: مباشر و مشاور زن نبايد در دفاتر مشاور املاك استخدام شوند كه پيشتر هم اماكن بر اين موضوع تاكيد كرده بود.
حسام عقبايي با اشاره به ممنوع بودن استخدام و فعاليت نيروي زن در دفاتر مشاور املاك به عنوان مشاور و مباشر املاك اظهار كرد: دفاتر مشاور املاك فقط ميتوانند منشي يا كارمند زن استخدام كنند.
وي در اين زمينه به مشاوران املاك هشدار داد و گفت: زنان نميتوانند در دفاتر املاك مشاور يا مباشر باشند اما ميتوانند مباشر مرد داشته باشند و پروانه كسب دريافت كنند.
در دولت قبلي هم رستم قاسمي وزير سابق نفت دستوري مبني بر ممنوعيت ورود زنان براي تحصيل به دانشگاه صنعت نفت صادر كرده بودوي در اين زمينه اعتقاد داشت: تحصيل خانمها در رشتههاي عملياتي همچون حفاري و فرآورش و امثال آن كه نيازمند فعاليت در مناطق عملياتي و سايتها است، فايدهاي ندارد و اين مشاغل، مردانه است. به صلاح خانمها نيست كه در مناطق عملياتي و دريا بين 500 مرد كار كنند و بهتر است خانمها در رشتههايي همچون مديريت و حسابداري يا حتي مهندسي صنايع تحصيل كنند.
اين در حالي است كه بر اساس گزارش مركز آمار ايران، زنان ايراني كمتر از ۱۴درصد در فعاليتهاي اقتصادي مشاركت دارند.
برابر اين آمار، مشاركت اقتصادي مردان حدود پنج برابر زنان است. به طوري كه نرخ مشاركت در بين مردان ۷/ ۶۴ درصد و در بين زنان ۱۳/۶ درصد گزارش شده است.
موضوعات اين چنين و مطرح شدن اولويت استخدامي براي مردان و مردان متاهل نسبت به زنان و زنان مجرد سبب شده است كه محروم سازي اقتصادي - اجتماعي جنسيتي ابعاد جديدي پيدا كند و منتقدان جدي اي حتي در بدنه دولت داشته باشد.
در همين زمينه معاون رئيس جمهور در امور زنان و خانواده با انتقاد از ماده 9 طرح جمعيت و تعالي خانواده و گفت: معاونت زنان و خانواده رياست جمهوري با برداشتن اولويت استخدام زنان مجرد مخالف است؛ بررسيهاي كارشناسي روي اين بند در حال انجام است و بزودي نتايج آن در اختيار نمايندگان مجلس قرار مي گيرد.
شهيندخت مولاوردي با بيان اين مطلب گفت: به زعم ما طرح استخدام نشدن زنان مجرد به عنوان اولويت دستگاهها نقض غرض است و بايد بررسيهاي بيشتري روي آن انجام شود. هدف از طرح جمعيت و تعالي خانواده، افزايش مشوق هايي براي تشكيل خانواده و آوردن فرزند است اما در ماده 9 تاكيد بر برداشتن حق استخدام مجردها ابتدا براي زنان و سپس مردان شده است كه اين موضوع با هدف اصلي طرح تعالي خانواده در تناقض است و بايد بررسيهاي بيشتري روي آن انجام شود.
به نظر مي رسد در شرايط كنوني كه در صد مشاركت زنان در اقتصاد يكي از معيارهاي كاميابي اجتماعي و توسعه همه جانبه است طرحهاي محدود كننده اشتغال زنان نظير آنچه در مورد مشاوران املاك اتفاق افتاده نمي تواند گام مثبتي تلقي شود.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]