واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: تسهيلات زودبازده پرداختي بانكها به متقاضيان كارشناسي نيست
مديرعامل شركت حمايت از توليدكنندگان صنعت و كشاورزي لرستان گفت: در وضعيت كنونيِ واحدهاي توليدي، علتيابي كرده و اشتغال موجود را حفظ كنيم.
احمد موسوي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه لرستان، اظهار كرد: مدت زيادي است كه از سوي بانكها هيچگونه تسهيلاتي به واحدهاي صنعتي فعال و نيمه فعال پرداخت نميشود و بانكها اعلام كردند، منابع مالي نداريم.
وي با بيان اينكه متأسفانه چنين وضعيتي در استان حاكم است و واحدهاي صنعتي از اين امر رنج ميبرند، اضافه كرد: بعد از اجراي طرح هدفمندسازي يارانهها قيمت مواد اوليه و حاملهاي انرژي افزايش يافت و سرمايه در گردش و توان توليدي شركتها كاهش يافت و برخي واحدهاي توليدي دچار ركود و تعطيلي شدند.
اين فعال اقتصادي افزود: بايد تمهيداتي از سوي مسئولان براي واحدهاي توليدي فعالي كه در شرايط كنوني كار ميكنند، انديشيده شود و سرمايه در گردش در اختيار آنها گذاشته تا بخشي از مشكلات اين واحدها مرتفع شود.
موسوي گفت: عمده مشكلاتي كه داريم مربوط به بانكهاست، چرا كه تسهيلات زودبازدهاي كه از سوي بانكها به متقاضيان پرداخت شد، كارشناسي نبوده و اين معضل بايد در كشور مورد بررسي قرار گيرد.
مديرعامل شركت حمايت از توليدكنندگان صنعت و كشاورزي لرستان با بيان اينكه معوقات واحدهاي صنعتي، مشكلات مديريتي و مسائل داخلي شركتها مشكلات واحدهاي توليدي استان را دوچندان كرده است، بيان كرد: همچنين تحريمها و عدم هماهنگي بين سيستم مالي شركتها اين مشكلات را مضاعف كرده كه نياز است در تحريمهاي منظور و قدَري كه در سيستم اقتصادي وجود دارد، مشكلات واحدهاي توليدي و صنعتي بهعنوان عارضه بررسي و بهصورت كلان منابع در نظر گرفته شود.
وي با بيان اينكه استان از منابع معدني و طبيعي غني برخوردار است، اما متأسفانه طي چند سال اخير نتوانستهايم سرمايهگذار را بهصورت جدي جذب كنيم، افزود: سرمايهگذار بخش خصوصي سعي ميكند در جايي سرمايهگذاري كند كه برگشت سرمايه و امنيت شغلي در فضاي مناسب داشته باشد.
اين فعال اقتصادي با بيان اينكه بهخاطر مجاورت لرستان با استان مركزي شاهد سرريز صنعت از اين استان بر لرستان هستيم، اما متأسفانه زيرساختهاي لازم در استان مهيا نيست و بر همين اساس جذب سرمايهگذار در اين استان ضعيف است، گفت: بايد جاذبههايي را براي جذب سرمايهگذار ايجاد كنيم، چرا كه استان داراي مزيتهايي در حوزه صنايع ساختماني، سيمان، فلز، كاشي، سراميك، مواد غذايي، صنايع دستي، داروهاي انساني و گياهي است.
موسوي اظهار كرد: بايد با ايجاد امنيت سرمايهگذاري و جاذبهها، سرمايهگذاران را از خارج استان و كشور به لرستان جذب كنيم، چرا كه عليرغم داشتن اين همه مزيت تنها سهم استان از صادرات نيم درصد است.
مديرعامل شركت حمايت از توليدكنندگان صنعت و كشاورزي لرستان با بيان اينكه يكي از بدترين شرايطي كه در استانهاي كشور وجود دارد، عدم وجود زيرساختهاي توليد است، اضافه كرد: در استاني مانند لرستآن، زيرساختها در حوزه صنعت ضعيف بوده و اين امر نيازمند بازبيني است.
وي با انتقاد از اينكه متأسفانه مصوبات خوبي از سوي مسئولان داريم اما عملاً اتفاقي رخ نميدهد، گفت: حاكم شدن ركود روي منابع و واحدهاي توليدي معضل بيكاري را دوچندان كرده، در حال حاضر 50 درجه صنايع ما فعال و 30 درصد نيمه فعال يا تعطيل هستند، در حالي كه انتظار داريم ايجاد اشتغال پايدار و ارتقاء توليد داشته باشيم.
اين فعال اقتصادي افزود: با توجه به وضعيت اسفناك زيرساختي در شهركهاي صنعتي استان نياز است، شركتهاي قديم و واحدهاي توليدي، عارضهيابي و اشتغال موجود را حفظ كنيم.
موسوي با بيان اينكه در سيستم فعلي كشور نياز است از شركتهاي دولتي فاصله بگيريم و به بخش خصوصي اعتماد كنيم، يادآور شد: زيان شركتهاي دولتي را دولت جبران ميكند، در حالي كه زيان در بخش خصوصي را سرمايهگذار تقبل ميكند و نياز است بخش خصوصي در مقابل بخش دولتي تقويت شود و دولت ناظر باشد نه عامل.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]