واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: قزوين دومين قطب توليد ماهيان زينتي كشور است
مدير شيلات سازمان جهاد كشاورزي استان، قزوين دومين قطب توليد ماهيان زينتي كشور محسوب ميشود.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوين؛
سيمين شكري بيان داشت: استان قزوين يكي از برترين استانها در ميزان توليد و تنوع گونههاي زينتي ماهي ميباشد.
اين مسئول به گونههاي قابل تكثير و پرورش ماهيهاي زينتي در استان اشاره ميكند و ميافزايد: انواع گوراميها، فلاورهونها، انواع آنجلها، گرين تيلور، تگزاس، جوئل قرمز، فايرموس، ربرا، آروانا، كتفيشها و انواع اسكار از گونههايي هستند كه در استان قزوين پرورش و تكثير ميشوند.
شكري همچنين از تكثير 3 گونه جديد ماهي زينتي براي اولين بار در كشور و در استان قزوين خبر ميدهد و تصريح ميكند: اينگونهها شامل تتراي نئون، رد تگزاس و كت فيش وارونه ميباشند.
وي در ادامه به ميزان توليد ماهيهاي زينتي در استان اشاره ميسازد و ميگويد: در سال گذشته استان قزوين با توليد 17 ميليون و 330 هزار قطعه توليد در 19 واحد توليدي توانست در سطح كشور ماهي زينتي رتبهي سوم را به خود اختصاص دهد و پس از استانهاي تهران و اصفهان قرار گرفت.
اين مسئول اظهار خرسندي كرد: توليد ماهي زينتي در سال جاري با رشد شايستهاي همراه بود و به 22 ميليون قطعه رسيد.
شكري همچنين از توليد و پرورش ماهيهاي سردآبي در استان خبر ميدهد و تصريح ميكند: در سال گذشته دو هزار و 523 تن ماهي سردآبي در يكصد و 56 واحد توليد گرديد و در سال جاري توليد اين محصول به 7 هزار و 716 تن در يكصد و 81 واحد رسيد.
شكري همچنين به توليد 481 ماهي گرمابي و خاوياري در استان طي سال گذشته در 81 واحد توليدي اشاره ميكند و ميافزايد: از اين ميزان 25 تن آن خاوياري بوده است.
وي ادامه ميدهد: در سال جاري نيز اگرچه با قيمت بچه ماهي گرمابي گران گرديد و تعداد ماهيهاي رهاسازي شده در استخرها را كاهش داديم و براي آنكه توليد اين نوع ماهي براي فعالان اين عرصه توجيه اقتصادي داشته باشد تعداد واحدهاي توليد ماهي گرمابي را به 66 واحد كاهش داديم اما توجه نشد كه ميزان برداشت كاهش نيابد و خوشبختانه توليد اين محصول به 560 تن نيز افزايش يافت.
اين مسئول در خصوص مراكز توليد انواع ماهيهاي زينتي، گرمابي و سردآبي خاطرنشان ميكند: بيشترين واحدهاي توليدي فعال در زمينهي ماهي به ترتيب در شهرستانهاي قزوين، بوئينزهرا، تاكستان، آبيك، البرز و آوج متمركز شدهاند.
شكري همچنين از پرورش ماهي در استخرهاي دو منظوره كشاورزي خبر ميدهد و در خصوص اهداف اين طرح ميگويد: استفادهي دو منظوره و بهينه از آب كشاورزي از مهمترين اهداف اين طرح به شمار ميرود تا از منابع آبي استفادهي مطلوبتري شود.
وي ادامه ميدهد: در اين روش آب پيش از ورود به اراضي و باغهاي كشاورزي در كانالهاي پرورش ماهي چرخش مييابد و اين امر علاوه بر آنكه توليد ماهي را به همراه دارد منجر به غنيسازي آب و تبديل آن به كود آلي براي زمين خواهد شد كه اين امر نيز منجر به افزايش توليد محصولات كشاروزي ميشود.
مدير شيلات سازمان جهاد كشاورزي قزوين در خاتمهي سخنانش به اهداف ترويج آبزيپروري در استان اشاره ميكند و ميگويد: تقويت درآمد خانوار روستايي، ترويج آبزيپروري در مناطق روستايي، بهرهبرداري حداكثري از اراضي موجود در سطح استان، ايجاد اشتغال، كمك به عمران و آباداني روستاها و جلوگيري از مهاجرت شهرها از اهداف اين طرح در منابع آب كشاورزي استان به شمار ميرود./س
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]