واضح آرشیو وب فارسی:ايران: داروهاي ناباروري تحت پوشش بيمهاي قرار ميگيرد
فاطمه احمدزاده
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با مقصر اعلام كردن اين وزارتخانه در اعلام زودهنگام خبر تحت پوشش قرار گرفتن داروهاي ناباروري گفت: بزودي كدورت ايجاد شده بين وزارت بهداشت و سازمانهاي بيمه گر از بين ميرود و اميدواريم حمايت بيمهها از اين داروها طي چند روز آينده نهايي شود.
به گزارش ايران، 10 آذر ماه سالجاري وزير بهداشت از توافق صورت گرفته بين وزارت بهداشت و سازمانهاي بيمه گر در خصوص پوشش بيمهاي داروهاي نا باروري خبر داد و اعلام جزئيات آن را به رئيس سازمان غذا و دارو واگذار كرد. با اعلام اين خبر از سوي وزير، دكتر رسول ديناروند رئيس سازمان غذا و دارو در همان روز اعلام كرد: در راستاي سياستهاي كلي نظام و سياستهاي جديد جمعيتي 10قلم داروي گرانقيمت براي درمان نازايي تحت پوشش بيمه قرار گرفت كه براساس آن داروهايي كه براي درمان نازايي مورد استفاده قرار ميگيرد حدود 50 درصد كاهش قيمت خواهد داشت. درست 11 روز بعد وزير بهداشت در حاشيه افتتاح موزه چشم، با گلايه از اعلام خبر فوق اظهار داشت: عليالظاهر دكتر ديناروند مقداري در اعلام اين موضوع عجله و قبل از هماهنگي با بيمهها، پوشش حمايتي داروهاي ناباروري را اعلام كردند. براين اساس بيمهها از حمايت اين داروها دست كشيده و زماني كه دليل اين اتفاق را از رئيس سازمان غذا و دارو جويا شديم، اعلام كرد دلايل بيمهها براي حمايت نكردن از داروهاي ناباروري اصلاً قابل توجيه نيست. به هر ترتيب دكتر حسن هاشمي وزير بهداشت در حاشيه مراسم توديع دكتر مسعود اعتماديان و معارفه دكتر سيد جواد مير اسماعيل رؤساي دانشگاه علوم پزشكي ايران در پاسخ به سؤال ايران مبني بر اينكه چرا بيمهها زير بار حمايت از داروهاي ناباروري نميروند، گفت: مقصر اصلي اين اتفاق، ما هستيم، چرا كه بايد اعلام خبر حمايت بيمهها از داروهاي ناباروري از سوي سازمانهاي بيمه گر اعلام ميشد و ما در اين باره عجله كرديم. براين اساس قدري كدورت بين وزارت بهداشت و سازمانهاي بيمه گر ايجاد شد كه اميدواريم بزودي اين كدورتها از بين برود. وي افزود: حمايت بيمهها از داروهاي ناباروري توافقي بود كه بين وزارت بهداشت و بيمهها صورت گرفته بود اما مصوبه شوراي عالي بيمه را نداشت.
دكتر هاشمي با تأييد اينكه متقاضيان داروهاي ناباروري فقط مشكل دارويي ندارند و در انجام آزمايشها نيز متحمل هزينههاي سنگيني ميشوند، اعلام كرد: در اعتبارات سال 92 رقمي معادل هزار و 400 ميليارد تومان براي حمايت از اين افراد در بودجه دولتي لحاظ شد، اما يك ريال آن تا كنون پرداخت نشده است هر چند من مسئول بيمه نيستم اما واقعيت اين است كه تا بيمهها اعتبار كافي نداشته باشند نميتوانند حمايت كنند بنابراين اميدواريم در بودجه سال 93 به اين قشر هم توجه ويژه شود.
وزير بهداشت در پاسخ به سؤال ديگر ايران مبني بر وضعيت قاچاق دارو در كشور گفت: وزارت بهداشت براي مقابله با قاچاق دارو هيچ دخالت و مسئوليتي ندارد، اما اميدواريم دستگاههاي مسئول براي مقابله با اين پديده به وظايفشان عمل كنند. هاشمي درباره اخباري مبني بر تاريخ گذشته بودن مواد اوليه برخي از داروها گفت: در جلسه تحقيق و تفحص مجلس و گزارش آن هيچ اشارهاي به تاريخ مصرف گذشته بودن مواد اوليه نشده است. بنده هم در زمينه وجود برخي مشكلات، پيگيري كردهام، اما اسناد كافي اين ارتباط وجود ندارد. وي با اشاره به اينكه منبع خبر تاريخ مصرف گذشته بودن مواد اوليه، مصاحبه يكي از نمايندگان مجلس است، خاطرنشان كرد: با اين حال در گزارش تحقيق و تفحص مجلس، اشارهاي به اين امر نشده است و متأسفانه در صورت اطلاعرساني صحيح ميتوان از پيامدهاي منفي جلوگيري كرد.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]