تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819482215




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پسرفت فني و مديريتي در مسابقات آسيايي! اوج ضعف و ناكارآمدي در ورزش زورخانه‌اي


واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: پسرفت فني و مديريتي در مسابقات آسيايي! اوج ضعف و ناكارآمدي در ورزش زورخانه‌اي
فرهاد طلوع كيان
با آنكه براي تحقق فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر احياي ورزش باستاني در سال‌هاي 1385 الي 1391 تلاش‌هاي تاريخي و شايسته‌اي توسط فدراسيون ملي صورت گرفت ولي بزرگترين نقطه ضعف دولت‌هاي نهم و دهم در عرصه ورزش زورخانه‌اي، عدم رسيدگي به معضل ميان فدراسيون‌هاي ملي و بين‌المللي بود. 19 آذرماه 1391 يعني شش ماه مانده به انتخابات رياست جمهوري، عواملي از دولت دهم با اهداف خاص، فدراسيون ملي را تحت سيطره فدراسيون بين‌المللي درآوردند. لازم به توضيح است سابقه اختلافات ملي و بين‌المللي به تشكيل كميته فراملي كردن ورزش زورخانه‌اي و سپس تاسيس فدراسيون بين‌المللي به دوره رياست سيدعبدا... سجادي در راس فدراسيون ملي بر مي‌گردد كه در دوره رياست عليرضا صفارزاده در فدراسيون ملي تشديد شد و به اوج رسيد. البته سجادي بالاخره توانست در سال آخر رياستش در فدراسيون ملي، رياست كميته فني بين‌المللي را تصاحب كند. مسووليتي كه سپردن آن طي 6 سال به رييس بعدي عمدا دريغ شد. نكته اينجاست كه با روي كارآمدن محمدرضا طالقاني در فدراسيون ملي، پس از حذف ناجوانمردانه صفارزاده و صدها نفر از همكارانش در فدراسيون ملي، رياست كميته فني بين‌المللي به محمد خوشجان سرپرست نايب رييسي فدراسيون ملي داده شد و سيد عبدا... سجادي هم كنار گذاشته شد. در حالي كه طي يك سال اخير، بدنه مديريت فني فدراسيون‌هاي ملي و بين‌المللي، يكي شد همه فكر مي‌كردند حداقل وضعيت فني در فدراسيون‌هاي ملي و بين‌المللي ارتقا مي‌يابد ولي اينگونه نشد. تحليل اين عدم موفقيت، فراتر از اين يادداشت است ولي خوب است به نمونه‌اي مهم اشاره داشته باشيم.
اگر نگاهي به تاريخچه مسابقات آسيايي ورزش‌هاي زورخانه‌اي داشته باشيم، به خوبي درمي‌يابيم كه نه تنها در سال جاري وضعيت بهتري نداشته‌ايم بلكه از گذشته هم ضعيف‌تر عمل كرده‌ايم.
چهارمين دوره مسابقات ورزش‌هاي زورخانه‌اي چند ماه قبل در نپال با شركت 8 كشور و قهرماني تيم ملي كشورمان پايان گرفت. نخستين دوره مسابقات آسيايي در سال 1385 به ميزباني كشورمان در دوره مديريت عليرضا صفارزاده در راس فدراسيون ملي با حضور 18 كشور برگزار گرديد كه سه تيم از ايران حضور داشتند. دومين دوره در نپال با قهرماني تيم موسسه علي بن ابيطالب(ع) نايب قهرمان ليگ سراسري در سال 1386 و با شركت 20 كشور انجام شد. سومين دوره در بنگلادش با قهرماني تيم ملي «ب» جمهوري اسلامي ايران و حضور 13 كشور در سال 1390 برگزار گرديد.
دوره چهارم اين مسابقات حدود 9 ماه پس از تغيير مديريت فدراسيون ملي برگزار شد. آن هم تغييري پر سر و صدا كه ما آمده‌ايم چنين كنيم و چنان به ويژه در عرصه‌هاي فني اما مقايسه دوره‌هاي سوم و چهارم ثابت مي‌كند كه جمهوري اسلامي ايران با آنكه در سال 1390 و 1392 به مقام اول اين رقابت‌ها رسيده، ولي در سال1390 نتيجه خيلي بهتري به دلايل ذيل گرفته است:
1- حضور تيم ملي «ب» در سال 1390 در مقابل شركت تيم ملي در سال 1392
2- حضور 13 كشور در سال 1390 در مقابل 8 كشور در سال 1392
3- عدم حضور افغانستان و تاجيكستان در سال 1392، تنها كشورهاي صاحب زورخانه در جهان و همچنين داراي تيم‌هاي قوي‌تري نسبت به كشورهاي ديگر بطوري كه اگر ورزشكاران اين دو كشور در سال 1392 حضور داشتند يقينا ايران با چنين ضعفي در مديريت فني نتيجه ضعيف‌تري مي‌گرفت. به‌عنوان مثال، عراق كه در سال 1390 به مقام پنجم رسيده بود در غياب مدعيان سرسخت به مقام دوم در سال 1392 رسيد.
4- كسب مقام اول رشته سنگ در سال 1390 و كسب مقام سوم مشترك در سال 1392
5- كسب مقام اول رشته كباده در سال 1390 و كسب مقام دوم در سال 1392
6- كسب مقام سوم مشترك وزن 70-60 كيلوگرم كشتي پهلواني در سال 1390 و حذف در سال 1392
7- كسب مقام دوم وزن 80-70 كيلوگرم كشتي پهلواني در سال 1390 و كسب مقام سوم مشترك در سال 1392
8- كسب مقام سوم مشترك وزن 90-80 كيلوگرم كشتي پهلواني در سال 1390 و حذف در سال 1392
9- كسب مقام اول وزن 90+ كيلوگرم كشتي پهلواني در سال 1390 توسط «نايب پهلوان ايران» و كسب همين مقام در سال 1392 توسط «پهلوان ايران»
10- رييس كميته فني بين‌المللي و كادر داوران مسابقات در سال 1390 از دشمنان سرسخت فدراسيون ملي و افراد محروم در داخل كشور بودند، در حالي كه در سال 1392 سرپرست نايب رييسي فدراسيون ملي مسووليت كميته فني بين‌المللي و چيدمان كادر داوري مسابقات را به عهده داشت.
با توجه به اينكه نتايج و موارد ديگر در سال‌هاي 1390 و 1392 مشابه بوده است، موارد مذكور از ضعف مديريت فني تيم ملي جمهوري اسلامي ايران در انتخاب نفرات تيم ملي، ارنج ورزشكاران براي رشته‌ها و هدايت و مربيگري نشان دارد. به عبارتي مديريت قبلي فدراسيون ملي با همه اختلافات فني كه با فدراسيون بين‌المللي داشت و تمام اختيارات فني با فدراسيون بين‌المللي بود، موفق‌تر عمل مي‌كرد و از تدبير مناسبي براي اداره فني تيم ملي برخوردار بود.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[مشاهده در: www.iran-varzeshi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن