واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اختلاف عربستان و امارات درباره ايران و سوريه
يك سايت مصري از اختلاف ميان امارات و عربستان بر سر موضعگيريها درخصوص ايران خبر داد.
به گزارش ايسنا، سايت بوابه القاهره به نقل از منابع ديپلماتيك در مقر اتحاديه عرب از بروز نشانههاي پنهان اختلاف و درگيري ميان شيخ محمد بن زايد آل نهيان، وليعهد ابوظبي و امير بندر بن سلطان آل سعود، رييس سازمان اطلاعات عربستان بر سر مساله سوريه و توافق هستهيي ايران با غرب خبر داد و نوشت كه ابوظبي كه براي تبريك به خاطر توافق هسته يي ايران شيخ عبدالله بن زايد آل نهيان، وزير امور خارجه خود را بدون رايزني و هماهنگي با رياض و در حمايت از توافق راهي تهران كرد، اكنون در مساله سوريه بيشتر به ديدگاههاي ايران نزديك شده است به گونهاي كه (امارات) معتقد است براي مبارزه با تندروهاي اسلامگرا در منطقه بايد نظام بشار اسد، باقي بماند و اين چيزي است كه با ديدگاههاي عربستان در اين باره تفاوت دارد چرا كه اين همان استراتژي است كه امير بندر بن سلطان آن را بنا نهاده و بر آن نظارت دارد و علاوه بر آن عربستان توافق ايران و غرب را اقدامي بدون توجيه ميداند.
در ادامه اين گزارش به نقل از منابع لبناني آمده است كه امارات تماسهايي هم با نظام سوريه داشته و اعلام كرده است كه در قبال اقدامات عربستان در سوريه مسوول نيست و با آن اختلاف نظر دارد.
به گفته اين منابع، اختلافات ميان دو طرف اخيرا در حال علني شدن است به ويژه بعد از اينكه عبدالخالق عبدالله، نويسنده و از افراد نزديك به مسوولان اماراتي در صفحه توييتر خود از سياستهاي عربستان در سوريه و همچنين شخص بندر بن سلطان شديدا انتقاد كرد.
عبدالخالق عبدالله دو روز متوالي در صفحه اجتماعي توييتر خود به انتقاد شديد از عربستان و سياستهاي آن در قبال سوريه پرداخت و نوشت كه انقلاب سوريه در تنگنا است و ديپلماسي كشورهاي حوزه خليج (فارس) در قبال سوريه نيز در تنگنا است و سياست عربستان در سوريه كه از سوي بندر بن سلطان اداره ميشود در آستانه فروپاشي است.
وي كه انگار واكنشهاي دلخواه به مطلب مندرج خود در توييتر را نيافته بود، براي بار دوم آن را تكرار كرد البته تغييراتي را نيز در برخي كلمات ايجاد و بر فرماندهي امير بندر بن سلطان نيز تاكيد كرد.
در ادامه اين مطلب آمده است: عبدالله نيز به مواضع ايران در قبال سوريه بيشتر نزديك شد تا آنجا كه در پاسخ به يكي از كامنتهايش نوشت كه حمايت عربستان و كشورهاي حوزه خليج (فارس) از مخالفان سوري نتيجهاي ندارد و حتي برعكس انتظار ميرود كه القاعده و شورشيان در سوريه قدرت بگيرند.
بوابه الاهرام در ادامه به نقل از ديپلماتهاي عرب افزود كه آن اظهارنظرها امير بندر بن سلطان و دستگاه امنيتي عربستان را بسيار خشمگين كرد و حتي دستور حمله به او(عبدالله) صادر شد.
به گفته اين ديپلماتها اين احتمال كه طي چند وقت آينده دامنه اين اختلافات افزايش يابد، زياد است به ويژه اينكه رياض بر اين باور است كه ابوظبي از سياست فرصت طلبي در منطقه استفاده ميكند.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]