واضح آرشیو وب فارسی:الف: چرايي برگزاري كنكور دكتري به شيوه نيمهمتمركز
رئيس سازمان سنجش و آموزش كشور در كميسيون علمي و فناوري شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: پذيرش بايد در چارچوب مصوبات هيئتهاي امناي دانشگاهها انجام شود.
به گزارش تسنيم، در صد و هشتاد و ششمين جلسه كميسيون علمي و فناوري دبيرخانه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، نحوه برگزاري آزمون نيمهمتمركز دكتري بررسي شد. در اين جلسه گزارش مزايا و معايب شيوه برگزاري آزمون دكتري توسط يكي از اعضا ارائه شد. در اين گزارش و در بخش مربوط به مزايا به شيوه برگزاري آزمون غيرمتمركز به مواردي مانند تنظيم ظرفيت پذيرش براساس ظرفيت اساتيد در هر دانشگاه، جذب دانشجويان توانمند، آزمون تشريحي و مصاحبه براساس استانداردهاي علمي و... اشاره شده است.
در ادامه گزارش و در بخش مربوط به معايب آزمون غيرمتمركز به مواردي مانند امكان اعمال نظر اساتيد، عدم نظارت بر صحت علمي و اجرايي آزمونها، ايجاد هزينه براي داوطلبان و دانشگاهها و... اشاره شده است. در بخش مربوط به چرايي برگزاري آزمون نيمهمتمركز نيز توجه به اصل توزيع فرصت عادلانه ادامه تحصيلات تكميلي، پاسخدهي به تقاضاي روز افزون براي تحصيل در مقطع دكتري، عدم امكان اعمالنظر برخي از اساتيد، كاهش هزينههاي برگزاري آزمون و جذب دانشجويان توانمند از جمله موارد مطرح شده بود.
اين گزارش با بررسي نتايج آزمونهاي متمركز در سه سال گذشته و تأكيد بر موفقيت اين شيوه برگزاري آزمون، راهكارهايي براي بهبود اين شيوه ارائه داده كه اهم آنها به شرح ذيل است: در نظر گرفتن ارتباط پاياننامه مقطع كارشناسيارشد با رشته مقطع دكتري در مصاحبه علمي، توجه به ابعاد شخصيتي دانشجو و تعهد اخلاقي و لزوم همكاري با دانشگاه در امر پژوهش
رئيس سازمان سنجش آموزش كشور نيز به تشريح چرايي برگزاري آزمون به شيوه نيمهمتمركز پرداخت. خدايي گفت: روندهاي متفاوت و مختلفي كه در دانشگاهها و بر اساس سلايق مختلف مديريتي اعمال ميشد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي را بر آن داشت تا موضوع شفاف سازي در روند پذيرش را جدي بگيرد.
وي افزود: در پذيرش نيمه متمركز تلاش شده تا همه ابعاد ضروري براي تحصيل در مقطع دكتري لحاظ شود. رئيس سازمان سنجش آموزش كشور ادامه داد: ما معتقديم پذيرش بايد در چارچوب مصوبات هيئتهاي امناي دانشگاهها انجام شود كه پيشنهاد دانشجويان عمدتاً به تقسيم ۵۰% امتحان كتبي و ۵۰% مصاحبه است.
در ادامه جلسه اعضا پيشنهادهاي خود را از جمله تفكيك سنجش و پذيرش در راستاي توجه به اختيارات دانشگاهها، تدوين آئين نامههاي عدالت محور و رعايت سهميههاي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجلس شوراي اسلامي، لزوم تحصيل تمام وقت دانشجويان دكتري، توجه به خلاقيتهاي شخصي متقاضيان تحصيل در مقطع دكتري، تفكيك ساز و كار پذيرش در رشتههاي داراي سابقه با رشتههاي جديد، در نظر گرفتن ويژگي هاي خاص برخي از رشته هاي ميان رشته اي و رشته هاي علوم انساني، توجه به مسئله محور بودن پايان نامههاي دكتري و جدي گرفته شدن موضوع پژوهش در مقطع دكتري عنوان كرد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]