واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله جوادي آملي:نيازها و امكانات شهرها تشخيص داده شود
مفسر بزرگ قرآن كريم و از علماي برجسته كشور گفت: نيازهاي شهر را به خوبي تشخيص بدهيم و همه امكاناتي كه در شهر هست آنها را هم شناسايي بكنيم تا نيازهاي شهر را از راه مواردي كه در خود شهر وجود دارد تحصيل بكنيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از آمل، آيتالله عبدالله جوادي آملي پيامي را به نخستين يادواره شهداي شهرداريهاي استان مازندران در شهرستان آمل ارسال كرد.
وي در اين پيام كه به صورت تصويري در حسينيه شهداي گمنام شهرستان آمل پخش شد با قدرداني از شوراي اسلامي شهر آمل و شهردار اين شهر در برگزاري اين يادواره شهدا بيان كرد: انسان از آن نظر كه خليفه خداست مظهر كارهاي الهي را بايد ارائه كند،خداي سبحان دو كار اصيل را در قرآن كريم به خود اِسناد داد كه مسئولان شهرسازي نيز بايد مظهر ذات اقدس الهي باشند و مشابه آن دو كار را به عنوان مظهر الهي به بهترين وجه انجام بدهند.
وي بيان كرد: نخستين كار خدا آفرينش و خلقت و نوآوري است كه طبق اين اصل هر شيئي مخلوق خدا است چيزي در جهان نيست مگر اينكه آفريده خداي سبحان است و دوم اينكه خداوند هر چه را آفريد زيبا و نيكو و هنرمندانه آفريد يعني خدا هر چه را آفريد به بهترين وجه و زيباترين وجه آن را آفريد.
مفسر بزرگ قرآن كريم گفت: آن اصل اول ناظر به اصل ايجاد و آفرينش است اين اصل دوم ناظر به زيبايي در پرورش و نگهباني و نگهداري و مانند آن است و اين دو اصل كه يكي به اصل آفرينش و يكي به زيبايي آفريدهشدهها ميپردازد در بخشي از آيات قرآن كريم به عنوان رسالت و وظيفه خليفه الهي در نهاد او به وديعت گذاشته شده است.
وي يادآور شد: استعمار از مقدسترين واژههاي قرآني است كه متأسفانه به دست بيگانهها افتاد و به صورت نحس در آمد، استعمار قرآني به اين معنا است كه ذات اقدس الهي به جِد از جامعه بشري خواست كه زمين را آباد كنند و هرگز به فكر اِفساد جامعه و خونريزي نباشند.
جوادي آملي ادامه داد: آباد كردن زمين به اين است كه تمام اموري كه مورد نياز جامعه است از بركات زمين، نصيب امّت اسلامي بشود و اگر يك وقت دستور رسيد كه اقتصاد مقاومتي داشته باشيم اقتصاد مقاومتي در اثر خودكفايي در مسائل اقتصادي با همه شعب و شئونش حاصل ميشود.
وي بيان داشت: در اين آيات هم خدا دستور داد كه زمين را معمور و آباد نگه داريد يعني آنچه بايد ايجاد بكنيم به عنوان فناوري و نوآوري بياوريم و آنچه بايد زيبا انجام بدهيم و در نگهداري آن زيبايي را ملاحظه كنيم.
جوادي آملي افزود: استعمار قرآني آن است كه خداي سبحان فرمود همه موجودات نظام را مسخّر انسان قرار دادم و همه امكانات را فراسوي انسان قرار دادم و به انسان، استعداد و هوش و ادراك دقيق و قدرت نوآوري و نگهداري و نگهباني اعطا كردم تا انسان از امكانات سپهري و زميني بهره ببرد روي پاي خود بايستد نه به بيگانه نيازمند باشد و نه به بيگانگان پاسخ مثبت بدهد، مشكلات ديگران را حل كند بدون اينكه نيازمند به ديگران باشد اين معناي استعمار قرآني است اما بيگانه آمد گفت تمام امكانات در اختيار شما، تمام نيروها در اختيار شما ولي براي ما كار بكنيد منافع شما و سرزمين شما براي ما باشد كه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس هشت ساله و ساير امور براي اين بود كه اين استعمار را به آن معناي اصلياش برگردانند تا امت اسلامي و مردم بزرگ و بزرگوار ايران اسلامي خليفه خدا و مظهر خدا باشند در آن دو اصل يعني در نوآوري و زيبانگهداري.
وي اظهار داشت: شهدا عموماً براي همين دو نكته شربت شهادت نوشيدند شهداي گرانقدر شهرداريهاي استان مازندران آنها هم اينچنين است كه در همين راستا شربت شهادت نوشيدند براي همين جهت است كه سرزمين ايران عموما، استان مازندران خصوصاً و مقبره شهداي گمنام آمل كه در جوار قبور بزرگاني از اهل سعادت و سيادت و علم و روحانيت و معنويت آرميدهاند همه اين خصوصيتها زمينه را فراهم ميكند كه شهر به بهترين وجه آباد بشود.
مفسر بزرگ قرآن كريم يادآور شد: بنابراين رسالتي كه تاكنون به عهده مسئولان استان و شهرستان و شهرداري بود ستودني است و كوششهاي بيدريغ و خالصانه شهردار و شوراي محترم شهر مورد تقدير و تشويق و ترغيب خواهد بود.
وي بيان كرد: عمده آن است كه ما نيازهاي شهر را به خوبي تشخيص بدهيم و همه امكاناتي كه در شهر هست آنها را هم شناسايي بكنيم تا نيازهاي شهر را از راه مواردي كه در خود شهر وجود دارد تحصيل بكنيم تا اين شهر بتواند پاسخگوي شهادت شهيداني باشد كه ما در زيارتنامههاي آنها ميخوانيم كه شما طيّب و طاهريد، سرزميني كه شهيد بيارامد طيّب و طاهر خواهد بود اگر در اين سرزمين عيبي از يك سو و نقصي از سوي ديگر مشاهده بشود ديگر سرزمين طيّب و طاهر نيست زيرا عيب و نقص با طِيب و طهارت هماهنگ نخواهد بود.
انتهايپيام/86011/ح
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]