تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):پيش از آن كه زبانت تو را به زندان طولانى و هلاكت درافكند، او را زندانى كن، زيرا هيچ چ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802943101




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهي به ريشه‌ تحريم‌هاي جديد آمريكا عليه ايران؛ دردسرهاي اختلاف دو حزب / آيا فقط بايد منتظر رفتار آمريكا بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: نگاهي به ريشه‌ تحريم‌هاي جديد آمريكا عليه ايران؛ دردسرهاي اختلاف دو حزب / آيا فقط بايد منتظر رفتار آمريكا بود؟
اگر مذاكرات ژنو 3 را به مثابه يك شطرنج سياسي نگاه كنيم در اين زمينه بايد نه تنها حركات رقيب را شناسايي كنيم و بر اساس آن حركت بعدي را انجام دهيم؛ بلكه بايد از ديگر مهره‌هاي اين بازي نيز استفاده لازم را ببريم. حتي در اين زمينه مي‌توان با هوشمندي و به كارگيري يك موازنه مثبت حس رقابت ميان اتحاديه اروپا و همچنين آمريكا براي رسيدن برخي از اهداف ايجاد كرد.
سرويس سياسي «فردا»؛ انتشار خبر تحريم‌هاي جديد عليه ايران كافي بود تا مذاكرات فني ايران و 1+5 متوقف شود. مذاكراتي كه "ماريا زاخاروا" سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه بلافاصله بدان واكنش نشان داد و تصميم دولت آمريكا را«مخالف با روح توافقنامه ژنو» خواند. اما نكاتي چند در اين زمينه وجود دارد كه بايد بدان توجه كرد.

بيش از هر مساله‌اي در اين زمينه بايد به فضاي سياسي درون آمريكا نگاهي انداخت تا بهتر بتوان به علت و ريشه وضع تحريم‌هاي جديد پي برد. در هر مذاكره و هر فضاي سياسي، هوشمندي سياسي مي طلبد كه ميان جبهه‌هاي مختلف رقيب تفاوت قائل شويم. از اين رو بايد تحركات سياسي و جناحي داخلي آمريكا را به خوب رصد كنيم تا از عمق ماجراي تحريم‌هاي جديد مطلع شويم.

كارشناسان بين‌المللي در اين زمينه معتقدند كه ريشه وضع تحريم‌هاي جديد را بايد در اختلافات ميان دو حزب دمكرات و جمهوري‌خواه آمريكا جستجو كرد. درواقع حزب جمهوري خواه آمريكا مخالف جدي بحث تفاهم نامه ايران است زيرا اين حزب در رقابت سياسي تفاهم نامه ژنو را امتياز مثبتي براي دولت دمكرات اوباما بر مي‌شمارد. با نگاهي به اظهار نظر اوباما در زمينه توافقنامه ژنو نيز مي‌توان به وضوح اين مساله را مشاهده كرد. رئيس جمهور آمريكا پس از امضاء‌ اين توافقنامه سياسي آن را نقطه‌اي مثبت در كارنامه كاري خود و عمل به يكي از وعده‌هاي انتخاباتي‌اش قلمداد كرد.

البته در اين ميان دمكرات‌‌ها كمتر به فضاي مقابله با اين تحريم ها وارد شده‌اند و به زعم كارشناسان دمكرات‌ها مي‌خواهند هزينه اختلاف ميان آنها را ايران پرداخت كنند كه اين موضوع مثبتي در توافقنامه ژنو نيست.

از سوي ديگر واكنش ايران نيز به اين تحريم‌ها در حال حاضر منطقي بوده است زيرا با شناخت اختلافاتي كه در درون آمريكا در زمينه مساله هسته اي ايران وجود، اعتراض خود را نسبت به خدشه دار شدن فضاي اعتمادسازي پس از توافقنامه ژنو 3 ابراز داشته است. اما نكته اساسي در اين زمينه عدم ورود ايران به زمين بازي اختلافات داخلي ميان دو حزب سياسي آمريكاست.

درواقع وضع اين تحريم‌ها با هدف واردشدن شدن ايران در فضاي اين اختلافات و همچنين برهم زدن اين توافقنامه انجام شد كه ايران توانست به خوبي هدف و نيت اساسي مخالفان را شناسايي كند و واكنش منطقي را در قبال اين موضوع نشان دهد.

اما در اين زمينه سئوال اساسي كه به وجود مي آيد اين است كه آيا ما با احزاب در آمريكا سر و كار داريم يا اينكه با يكي از اعضاي اصلي 1+5 كه توافق ژنو را امضاء كرده است، مواجه‌ايم. در اين زمينه ضمن توجه به مطلب فوق بايد در يك حركت هوشمند و منطقي نسبت به بكارگيري ديگر مهره‌هاي اين بازي نيز اقدام كنيم. درواقع اگر مذاكرات ژنو 3 را به مثابه يك شطرنج سياسي نگاه كنيم در اين زمينه بايد نه تنها حركات رقيب را شناسايي كنيم و بر اساس آن حركت بعدي را انجام دهيم؛ بلكه بايد از ديگر مهره‌هاي اين بازي نيز استفاده لازم را ببريم. حتي در اين زمينه مي‌توان با هوشمندي و به كارگيري يك موازنه مثبت حس رقابت ميان اتحاديه اروپا و همچنين آمريكا براي رسيدن برخي از اهداف ايجاد كرد.

اتحاديه اروپا و روسيه و چين در اين زمينه مي توانند كمك شايان توجهي نسبت به تغيير برخي از مواضع در درون آمريكا باشند. در اين زمينه نبايد اين ذهنيت بوجود بيايد كه تنها آمريكا به عنوان مهره اصلي در اين مذاكرات مي‌تواند فضا را آنچنان كه مي‌خواهد رقم بزند، بلكه بايد به نفوذ و تاثيراتي كه اعضاي ديگر 1+5 از جمله اتحاديه اروپا مي‌توانند در اين زمينه دارند، توجه كرد.

پس از ترك مذاكرات كارشناسي در وين از سوي تيم مذاكره كننده ايراني به گونه‌اي نگاه‌ي منفي نسبت به عملكرد داخلي آمريكا بوجود آمد و از سوي ديگر با رفتار منطقي جمهوري اسلامي ايران شاهد بازخوردهاي مثبتي از سوي طرف اروپايي بوده‌ايم.

در همين رابطه، وزيران خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا اين هفته براي بررسي طرح پيشنهادي «كاترين اشتون» در مورد لغو برخي تحريم‌هاي ايران بر اساس توافق هسته‌اي موقت ژنو، گرد هم مي آيند. اشتون نماينده عالي اتحاديه اروپا در امور خارجي و مذاكره‌كننده ارشد 1+5 در مذاكرات هسته‌اي است.

در اين زمينه ، وزير خارجه سوئد روز شنبه ضمن ابراز اميدواري نسبت به كاهش برخي تحريم‌هاي ايران در ماه آينده ميلادي، گفته است دليلي براي عدم تحقق اين موضوع نمي‌بيند.«كارل بيلد» كه در حاشيه كنفرانسي در موناكو با خبرگزاري رويترز گفت‌وگو مي‌كرد، در واكنش به نيمه‌كاره ماندن مذاكرات فني ايران و گروه 1+5 در وين، گفت: « فكر نمي‌كنم مسائلي كه در وين رخ داد، مسئله‌اي باشد. در اين مورد اغراق شده است.»

به هر حال به نظر مي‌رسد، بايد از رسانه‌ها و افكار عمومي و ازسوي ديگر ظرفيت‌هايي كه طرف‌هاي درگير در مذاكرات ايران و 1+5 دارند به خوبي استفاده كرد تا فشار را نسبت به حاكيمت دروني آمريكا بيشتر كرد اما اين مساله بايد باهوشمندي و با رفتار كاملا منطقي انجام شود تا به روند مذاكرات و نتايج مثبت آن ضربه نخورد.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن