واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با همكاري بهزيستي و سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوينهمايش پيشگيري و كنترل ايدز در قزوين برگزار شد
همايش پيشگيري و كنترل ايدز با همكاري اداره كل بهزيستي استان و سازمان فرهنگي ورزشي شهرداري قزوين برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، حسين افشارمقدم مديركل بهزيستي استان قزوين، قاسم غياثوند رئيس دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان قزوين، شيوا لقايي مدير گروه مبارزه با بيماريهاي استان، بهزاد نجفپور مسئول مركز مشاوره بيماريهاي رفتاري استان و جمعي از شهروندان قزويني در اين همايش حضور داشتند.
در اين همايش راهكارهاي مفيد براي پيشگيري و كنترل بيماري ايدز مطرح و به سئوالات حاضران در خصوص اين بيماري پاسخ داده شد.
با گذشت بيش از 30 سال از شروع شيوع بيماري ايدز حدود 40 ميليون نفر در سراسر جهان با اين ويروس زندگي ميكنند و حدود 30 ميليون نفر از اين بيماري جان باختند.
دسترسي به آموزش، پيشگيري، مراقبت و درمان مهمترين عامل در كنترل و پيشگيري از ابتلا به اين بيماري به شمار ميرود.
باتلاش و تعهد براي افزايش آگاهي و پيشگيري از رفتارهاي منجر به ابتلا به ايدز ديدگاه عموم مردم جامعه به نيل به اين هدف معطوف ميشود كه در آيندهاي نه چندان دور موارد جديد ابتلا به ايدز، انگ، تبعيض و مرگ و مير ناشي از اين بيماري در كشور ايران به صفر برسد.
كارشناس دفتر پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي استان قزوين در اين خصوص به خبرنگار فارس گفت: ايدز خود يك بيماري نيست بلكه يك ناخوشي است و شامل مجموعهاي از علايم و بيماريها است كه در اثر نقص ايمني بدن ايجاد ميشود.
فرحناز نظري افزود: زماني كه سيستم ايمني بدن دچار مشكل ميشود، بدن در برابر ويروسها، قارچها و سرطان ضعيف شده و با كوچكترين تهاجم دچار بيماريهاي مختلفي ميشود كه به مجموعه اين بيماريها ايدز ميگويند.
وي با اشاره به نحوه انتقال بيماري ايدز گفت: اين ويروس با بعضي از مايعات به بدن منتقل ميشود كه از جمله آنها ميتوان به ترشحات جنسي مردانه، خون و محتويات آلوده به خون، ترشحات جنسي زنانه، بافت و اعضاي بدن و مايع مغزي نخاعي اشاره كرد.
اين كارشناس عنوان كرد: به هر ترتيبي كه موارد فوق بتواند از يك فرد مبتلا به يك فرد سالم منتقل شود، فرد سالم هم ممكن است به اين بيماري دچار شود.
كارشناس دفتر پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي استان قزوين عنوان كرد: بيماري ايدز در تماسهاي معمولي اجتماعي و خانوادگي منتقل نميشود.
نظري با اشاره به نحوه پيشگيري در مصرفكنندگان تزريقي عنوان كرد: در وهله اول بايد سعي كرد معتادان مصرف مواد مخدر را ترك داد اما در صورت عدم موفقيت در اين زمينه بايد به مصرفكنندگان تزريقي آموزش داد براي اينكه به اين بيماري مبتلا نشوند؛ از سرنگ يكبار مصرف استريل استفاده كرده و از مصرف سرنگهاي مشترك خودداري كنند.
وي با بيان اينكه امروز بيماري ايدز درمانهاي بسيار موثري دارد، گفت: گرچه اين درمانها به ريشهكني اين بيماري منجر نميشود اما آن را به يك بيماري مزمن قابل كنترل تبديل ميكند.
اين كارشناس افزود: اگر ابتلا به اچ آي وي زود تشخيص داده شود، دارو درماني شروع علايم و پيشرفت بيماري را عقب مياندازد.
كارشناس دفتر پيشگيري و درمان اعتياد بهزيستي استان قزوين خاطرنشان كرد: علاوه بر دارو، تغذيه خوب، كاهش استرس، ترك تزريق و مصرف مواد مخدر، پرهيز از روابط جنسي پرخطر نيز به بهبود كيفيت زندگي بيمار كمك ميكند.
نظري ادامه داد: درمان مادران مبتلا به اچ آي وي احتمال انتقال ويروس به نوزادانشان را كاهش ميدهد.
انتهاي پيام/77010/م40
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]