واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اعلام آمار مفقودين جنگ ايران وعراق
هماهنگ كننده امور حمايتي و جستجوي كميته بين المللي صليب سرخ شمار مفقودين جنگ هشت ساله ايران و عراق را حدود 60 هزار نفر عنوان كرد وگفت: عمليات جستجو و تحويل اجساد اين افراد با هماهنگي نمايندگان دو دولت انجام مي شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، خانم « ِاوا پوهار » روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در محل نمايندگي كميته بين المللي صليب سرخ در تهران، افزود: وزارتخانه هاي امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و عراق، نقش اصلي را در مبادله اجساد مفقودين ناشي از جنگ 8 ساله ميان دو كشور بر عهده دارند.
پوهار خاطرنشان كرد: كميته بين المللي صليب سرخ همانگونه كه در دوران جنگ تحميلي نقش مهمي در تبادل اسراي دو كشور ايفا كرد، هم اينك نيز حمايت هاي فني را در راستاي ارائه مذاكرات مربوط به مسائل فيمابين را بر عهده دارد.
وي پيگيري موضوعات مرتبط با جمع آوري مين و مهمات برجا مانده در مناطق جنگي را يكي از وظايف اصلي كميته ببين المللي صليب سرخ دانست و افزود: تخمين زده مي شود، ميليون ها گلوله جنگي عمل نكرده و مين در مناطق مرزي دو كشور باقيمانده است.
پوهار با اشاره به اين كه جمهوري اسلامي ايران فعاليت هاي گسترده اي در زمينه پاكسازي مناطق آلوده انجام داده است، گفت: باتوجه به آمار بالاي مهمات باقيمانده در مناطق جنگي ايران، آمار تلفات انساني در اين مناطق ناچيز است كه نشان دهنده فعاليت خوب اين كشور در بخش پاكسازي مناطق آلوده است.
هماهنگ كننده امور حمايتي و جستجوي كميته بين المللي صليب سرخ تصريح كرد: سال هاي زيادي لازم است تا اين مناطق كاملا پاك شوند اما در كنار آن لازم است به ساكنان آن مناطق هشدار داده و در راستاي ارتقاي آگاهي از خطرات مين هاي باقي مانده در اين مناطق گام هاي موثري برداشته شود.
پوهار با تقدير از فعاليت هاي مركز مين زدايي جمهوري اسلامي ايران در غرب كشور و اطلاع رساني لازم به ساكنان آن منطقه به لحاظ مسائل ايمني، اظهار داشت: بخش هاي غربي ايران در مقايسه با شرق كشور در مناطق مرزي، از شرايط مناسبي در زمينه مين زدايي و پاكسازي مناطق آلوده برخوردار هستند.
وي گفت: از مجموع 60 هزار نفر مفقودين نيروهاي ايراني و عراقي در جريان جنگ هشت ساله، حدود 10 هزار نفر از آنها مربوط به ايران است.
پوهار افزود: روشن كردن وضعيت مفقودين جنگ ها به عهده اين كميته بوده و ما زمينه همكاري و جستجوي مشترك دو كشور را براي يافتن بقاياي اجساد فراهم كرده ايم.
وي گفت: گروه تحقيق و تفحص مشترك دو كشور ايران و عراق مدت دو سال است با يكديگر همكاري دارند و در اين مدت بقاياي پيكر مربوط به 530 شهيد ايراني و 225 سرباز عراقي كشف و در مرز شلمچه ميان دو كشور مبادله شده است.
هماهنگ كننده امور حمايتي و جستجوي كميته بين المللي صليب سرخ خاطرنشان كرد: رسيدگي به پرونده هاي باقيمانده از جنگ عراق و ايران با هدف مشخص كردن سرنوشت مفقودين دو كشور و تعيين هويت بقاياي اجساد جنگ در چارچوب توافقنامه سه جانبه ميان كميته بين المللي صليب سرخ، ايران وعراق دنبال مي شود.
پوهار ادامه داد: ديدار با اتباع ايراني كه در ساير كشورها در بازداشت بسر مي برند و برقراري پيوند دوباره ميان اعضاي خانواده از جمله تسهيل در بازگشت افراد به كشورهاي متبوع خود از وظايف مهم كميته بين المللي صليب سرخ است.
وي، خاطرنشان كرد: اجراي پروژه هاي توانبخشي جسمي با همكاري جمعيت هلال احمر ايران در سطح ملي و بين المللي نيز از دامنه فعاليت اين كميته در اين كشور است.
پوهار تصريح كرد: موقعيت استراتژيك و اهميت ايران در منطقه، امكان پشتيباني تداركاتي از عمليات بشردوستانه در ساير كشورها را فراهم مي سازد.
وي ادامه داد: اين اقدامات شامل تهيه و ارسال لوازم آبرساني، بهداشتي و اقلام خوراكي به عراق، كشورهاي آفريقايي و ترانزيت كالاهاي امدادي به افغانستان است.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]