واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي: كميسيون تلفيق در بررسي لايحه بودجه به اعتبارات شهرداريها توجه ميكند
رئيس مجلس در ديدار با رئيس و اعضاي شوراي استان قم درباره بودجه شهرداري ها گفت: كميسيون تلفيق در بررسي لايحه بودجه به اعتبارات شهرداريها توجه ميكند.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت، رئيس شوراي استان قم در ديدار با رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نقش و جايگاه شوراي استان تصريح كرد: وظايفي كه بر عهده شوراها قرار دادند بسيار عظيم و سنگين است به طوري كه نظارت بر دستگاه هاي اجرايي، بررسي مشكلات استان، شهر و بخش نيز از وظايف شوراي استان و شوراهاي فرادستي است.
ابوالحسني با بيان اينكه تصميم گيري و مصوبات شوراها براساس نياز و خواسته مردم در شوراها صورت مي گيرد افزود: شوراها به عنوان پارلمان استاني از جايگاه ويژه اي برخوردار هستند.
وي به مشكلات شوراي استان قم اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه حدود سه ماه از تشكيل شوراي استاني قم مي گذرد اما يك اتاق كوچك در شوراي شهر در اختيار اين شورا قرار گرفته است، اين در حالي است كه قانون استانداران را موظف كرده تا تجهيزات لازم را در اختيار شوراها قرار دهند اما با توجه به سه مكاتبه اخير با استاندار اما همچنان مكان مناسبي براي استقرار نداريم.
ابوالحسني به مشكلات اعتباري شوراي استان قم اشاره كرد و گفت: حدود 25 ميليارد ريال براي شوراهاي استان، بخش و شهرستان اختصاص يافته كه اين ميزان تنها براي حق جلسات و هزينه هاي ستادي و استاني است.
وي با انتقاد از لغو عضويت اعضاي شوراي استان ها در شوراي برنامه ريزي استان گفت: براساس قانون يكسري از وظايف شوراهاي استاني كاهش يافته به طوري كه عضويت اعضاي شوراي استان ها در شوراي برنامه ريزي استان كه در گذشته سه نفر بودند به يك نفر كاهش و سپس عضويت آنها در شوراي برنامه ريزي استان لغو شد.
در ادامه نيز بختياري عضو شوراي استان قم با اشاره به اينكه جايگاه قانوني شوراي استان تعريف مشخصي ندارد خواستار تبيين جايگاه شوراها به لحاظ قانوني از سوي مجلس شد.
وي ادامه داد: در حالي كه شهر قم از جايگاه ويژه اي برخوردار است اما شهرهاي اطراف آن نيز ظرفيت هاي زيادي دارند كه در حال حاضر تمركزها به مركز استان شده و ظرفيت هاي شهرهاي حومه ناديده گرفته شده است.
در ادامه ديدار اعضاي شوراي استان قم با رئيس مجلس شوراي اسلامي يكي ديگر از اعضاي اين شورا به طرح الحاق يك تبصره به ماده 39 قانون ماليات بر ارزش افزوده اشاره كرد و گفت: براساس اين طرح دو درصد از ماليات بر ارزش افزوده در اختيار شهرداري ها قرار مي گيرد؛ طرح يادشده در كميسيون اقتصادي مجلس تصويب شده اما مسكوت مانده است.
وي خواستار پيگيري اين موضوع از سوي رئيس مجلس شوراي اسلامي شد.
عضو شوراي بخش سلفچگان نيز گفت: در حالي كه مردم اين منطقه با مشكل گاز مواجه هستند اما شركت گاز براي آغاز طرح گازرساني به اين منطقه تقاضاي 6 ميليارد تومان به عنوان خودياري كرده است اما با توجه به اينكه اغلب مردم اين منطقه از طريق كميته امداد امرار معاش مي شوند و همچنين آغاز فصل زمستان خواستار دستور لازم براي آغاز طرح گازرساني بدون دريافت 6 ميليارد تومان هستيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در پاسخ به مشكلات اعضاي شوراي استان قم درباره لغو عضويت اعضاي شوراي استان در شوراي برنامه ريزي و ساير شوراها گفت: مشكل لغو حضور اعضا در شوراها را مي توان رفع كرد اما به دليل اينكه كار شوراها غير اجرايي است نمايندگان مجلس نيز همانند اعضاي شوراي استان حق رأي ندارند و اين موضوع قابل حل نيست.
وي گفت: اينكه براي شوراي استان ها يا شوراهاي فرادستي شأن اجرايي قايل شويم از نظر مجلس مشكلي ندارد اما شوراي نگهبان به اين موضوع به استناد قانون اساسي ايراد مي گيرد.اگر پيشنهادي در اين راستا وجود دارد ارائه شود تا شايد راه حلي براي آن وجود داشته باشد.
وي درباره مشكل مكان حضور شوراي استان قم نيز گفت: اين موضوع بايد با استاندار و شهرداري در ميان گذاشته شود تا جايگاهي براي شوراي استان فراهم شود.
لاريجاني با بيان اينكه بودجه شهرداري ها يكي از مهمترين مسائل است افزود: شهرها و بخش هاي استان قم با مشكلات بسياري مواجه هستند لذا بايد هم شهرداري ها و هم شوراي شهر فعال تر شوند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اينكه كميسيون تلفيق در جريان بررسي لايحه بودجه 93 به بودجه شهرداري ها توجه مي كند، گفت: البته وضعيت دولت به لحاظ درآمدي مناسب نيست اما با توجه به بضاعت دولت تلاش مي كنيم مشكل بودجه شهرداري ها رفع شود. /
پايان پيام
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري مجلس شوراي اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]