واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: حقايقي درباره "تاريخ انقضا"ي موادغذايي
«تاريخ انقضاء» دقيقا به چه معناست؟
به گزارش ايسنا، گزارش منتشر شده از سوي انجمن حفاظت از منابع طبيعي و كلينيك حقوق و خط مشيهاي غذايي دانشكده حقوق هاروارد نشان ميدهد بسياري از مردم آمريكا، مواد غذايي خود را پيش از موعد فاسد شدن دور مياندازند چرا كه به درستي نميدانند «تاريخ انقضاء» دقيقا به چه معناست.
اين مساله سبب افزايش زبالهها و دور ريختن حجم زيادي غذاي سالم ميشود. بنابراين مطالعه، بيش از 90 درصد مردم آمريكا مواد غذايي را خيلي زود دور ميريزند و 40 درصد مواد غذايي نيز بدون استفاده دور انداخته ميشوند چون مردم درك درستي از تاريخ مصرف مواد غذايي ندارد.
به عنوان مثال عبارتهايي نظير «تاريخ مصرف» يا «بهترين زمان مصرف» كاملا با عبارتهايي مثل «تاريخ عرضه» فرق دارند. «تاريخ مصرف» يا «بهترين زمان مصرف» كه مخصوص مشتريان است در واقع بيانگر زماني است كه مشتريان از طريق آن متوجه ميشوند كه اين محصول بنابر ادعاي توليدكننده در اوج تازگي است.
پس اين تاريخ به معناي فساد مواد غذايي و در عين حال ناسالم بودن آن نيست. از سوي ديگر عبارت «تاريخ عرضه» نيز تاريخي است كه به توليدكننده و عرضهكننده (نه مشتريان) كمك ميكنند تا از طريق آن به موجودي كافي انبار پي ببرند. اين در حالي است كه بسياري از مشتريان به اشتباه از برچسب «تاريخ عرضه» براي تشخيص زمان فاسد شدن محصول استفاده ميكنند در حالي كه در بسياري از موارد اين تاريخها در واقع به اين معنا نيستند.
«راگ راچ»، مدير سابق يك فروشگاه زنجيرهاي در آمريكا براي حل اين مشكل پروژهاي با عنوان «جدول روزانه» را راهاندازي كرده است. بر اساس اين پروژه مواد غذايي كه تقريبا در آخرين روزهاي «تاريخ عرضه» هستند با تخفيف قابل توجهي دوباره در بازار عرضه ميشوند.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه اينترنتي «دويوانت»، در عين حال براي برخي مواد غذايي يك سري هشدارها و تذكرات وجود دارد كه بايد به خاطر سپرد. اين مواد غذايي عبارتند از:
- تخم مرغ: در صورت نگهداري از تخم مرغ در يخچال سه الي پنج هفته پس از خريد هنوز تازه و قابل مصرف است.
- مواد غذايي كنسروي: مواد غذايي كنسرو شده يك سال تازه و قابل مصرف هستند. اين دقيقا همان چيزي است كه روي بستهبندي آنها حك شده است. برخي معتقدند كنسروها حتي پس از پايان اين تاريخ نيز كماكان قابل استفاده هستند زيرا اين مواد غذايي كاملا در خلاء بستهبندي شدهاند و نيازي به تاريخ مصرف ندارند.
- سيب: سيب در يخچال حدود سه هفته تازه ميماند و در صورتي كه پخته و در يخچال نگهداري شود اين زمان به هشت ماه نيز افزايش مييابد.
- غلات: صبحانههاي آماده تهيه شده از غلات بدون اينكه كهنه شوند ميتوانند شش ماه تا يك سال در محيط آشپزخانه باقي بمانند حتي اگر اين محصولات را پس از اين تاريخ نيز ميل كنيد فقط بيات و كهنه شدهاند و مسلما مريض نميشويد.
- گوشت: پيشنهاد ميشود گوشت را سه تا پنج روز پس از خريد مصرف كنيد. البته منجمد كردن گوشت آن را بيش از دو ماه تازه نگه داشته و ارزش غذايي آن حفظ ميشود.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]