واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عملكرد مشايي و بقايي بسيار متفاوت بود
به گفتهي جليل گلشن، در زمان مديريت اسفنديار رحيممشايي در سازمان ميراث فرهنگي، او از حياط سازمان تا دفترش پياده ميرفت و اين كار باعث ارتباط بيشتر بين رييس، كارمندان و ارباب رجوع ميشد؛ اما عملكرد حميد بقايي در اينگونه موارد بسيار متفاوت بود.
محمدعلي نجفي - رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري - در آغاز هفتهي پژوهش و در نشستي با اعضاي پژوهشگاه سازمان، عملكرد رحيممشايي را در دورهي مديريتش قابل دفاع دانست و گفت كه بايد تلاش كنند كمي بهتر از چهار سال دورهي مديريت رحيممشايي در اين سازمان باشند. چند ساعت بعد از بيان اين سخنان توسط نجفي، رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كه در زمان مديريت رحيممشايي در سازمان، علاوه بر داشتن سمت مديريت بخش پژوهشي، مديركل دفتر حفظ و احياي اموال فرهنگي - تاريخي نيز بود در گفتوگو با ايسنا ديدگاهش را در اينباره مطرح كرد.
او در ابتداي صحبتهايش با تأكيد بر اينكه مشايي و بقايي تفاوتهاي زيادي با يكديگر دارند گفت: در طول مدتي كه آقاي مشايي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بود مانند روساي قبل از خود، در حياط ساختمان سازمان از ماشين پياده ميشد و تا دفتر كارش پياده ميرفت. او با كارمند و ارباب رجوع ارتباط مستقيم داشت و بسياري از كساني كه نميتوانستند در دفترش او را ببينند در اين مسير با او صحبت ميكردند؛ اما در دورهي مدير بعدي، ديگر اين اتفاق نيفتاد.
گلشن كه تا پايان دورهي مديريت رحيممشايي در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بود و پس از آن، استعفا كرد ادامه داد: آقاي بقايي رفتار ديگري داشت؛ يك آسانسور اختصاصي براي رفتوآمد او در نظر گرفته شد و ماشين او تا پاي آسانسور ميرفت و بقايي با آسانسور بالا ميرفت و پايين ميآمد و كسي او را نميديد. در واقع، قطع رابطهي كامل بين رييس سازمان، ارباب رجوع و كارمندان از آن زمان اتفاق افتاد.
اين باستانشناس در ادامه اظهار كرد: چيزي كه آقاي نجفي در جلسه گفت، اين بود كه مديريت آقاي مشايي قابل دفاع است؛ اين مديريت نيز به جنبههاي مختلف مانند نحوهي برخورد با پرسنل يا اجراي برنامههايي در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بازميگردد؛ اما اينكه آيا او بهطور كلي در مسير درستي رفته است يا خير، سوالي است كه براي جواب به آن، بايد اقدامات او بررسي شود.
مدير پيشين اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران بيان كرد: آقاي مشايي آنقدر كه عملكردش نشان ميدهد، قصد ارتباط با همكارانش را داشت، اما حركتهاي بقايي نشان ميدهد كه او علاقهمند به ايجاد ارتباط با همكاران يا ارباب رجوع نبود. بنابراين حركت آقاي مشايي قابل تأييد است.
گلشن تصريح كرد: درست است كه آنها معتقد بودند يك روح در دو بدن هستند، اما در عين حال عملكردهايشان بسيار متفاوت بود.
رييس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به خاطرهاي از سلام نكردن رييس سازمان به كارمندان، يادآوري كرد: به قول حضرت علي (ع)، كسي كه گناهان صغيره را بيارزش بداند گناهان كبيره را نيز بيارزش ميپندارد.
گلشن ادامه داد: يكي از پيگيريهايي كه توسط آقاي مشايي انجام شد و من شاهدش بودم، اجرايي كردن قانون برنامهي چهارم توسعه بود. بخشي از آن متعلق به همكاري با كشورهاي داراي فرهنگ مشترك با ايران بود كه تا سال 1386 در اين سازمان اجرايي نشده بود. از آنجايي كه اين موضوع بسيار اهميت داشت من هم بهدنبال برطرف كردن آن رفتم.
او اظهار كرد: گاهي در سفرهايي كه برخي مسوولان كشوري به خارج داشتند، قول مرمت يك بناي تاريخي كه با فرهنگ ايراني مشترك بود را ميدادند كه به اعتبار نياز داشت. بهعنوان مثال، در دورهي گذشته زماني كه رييسجمهور وقت با آقاي مشايي به جزيرهي «جاوه» در اندونزي رفت قول مرمت يك مسجد ايراني را داد. نخستين كار در آن زمان، بررسي چنين قانوني بود. هماهنگيهاي زيادي كه انجام شد حتي نامهنگاريهايي با مسوولان مختلف صورت گرفت تا اعتبار مرمت آن مسجد تأمين شود؛ اما اين اقدامات نتيجه نداد و نتوانستيم اعتباري بگيريم چون در قانون، جايي ديده نشده بود كه ما بتوانيم هزينهاي براي مرمت آثار در خارج از كشور بهدليل داشتن اشتراكات فرهنگي با ما بپردازيم. در آن زمان، اجرايي كردن اين قانون بهعنوان يك طرح جديد در سازمان مديريت و برنامهريزي به تصويب رسيد و چنين اقداماتي قابل دفاع است.
مديركل پيشين موزهي ملي ايران افزود: حتي انتخاب آقاي دولتآبادي بهعنوان معاون حفظ و احيا در سازمان، يك اقدام مناسب بود كه در دورهي مشايي رخ داد. دولتآبادي تلاش ميكرد با تمركز و بهصورت مستقل، اقدامات اين حوزه را اجرايي كنند و هميشه روي نظرات خود پافشاري ميكرد، اما متأسفانه بهدليل داشتن همين خصوصيت، در زمان مديريت آقاي بقايي بركنار شد و قاعدتا كسي جاي او آمد كه از آقاي بقايي حرفشنوي داشت.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]