تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ بنده ای راستین نمی شود مگر زمانیکه اعتمادش به آنچه نزد خداست از اعتمادش به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849834565




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توزيع شيك داروي موادمخدر در مشهد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توزيع شيك داروي موادمخدر در مشهد
روزنامه قانون نوشت: پيش‌تر از اين‌ها در مشهد، خلاف‌كارها حرمت كوچه و خياباني را كه زنان و كودكان از آن مي‌گذشتند، نگه مي‌داشتند و خلاف‌شان را لاي پر شال‌شان مي‌پيچيدند. اما اكنون برخي در گوديِ كمر ميداني، حوالي حرم رضوي مي‌ايستند و با نگاه‌هاي خيره خود صورت عابران و زائران را مي‌كاوند كه آيا مشتري هست و اگر هم نباشد، باز هم در گوش او مي‌گويند: «دارو... دارو... متا... ميزو...» اين‌ها را پسرك سيه‌چرده‌اي مي‌گويد كه روي لثه‌هاي بالايش، چركي ناس توي ذوق مي‌زند و دارد براي موادهايش دنبال مشتري مي‌گردد.

راستش را بخواهيد اينكه ميان بچه‌خلاف‌هاي دور ميدان، مزنه «دارو» چقدر است، مهم نيست. مهم منبع تأمين اين داروست. دنبال موادفروش‌هاي گُل‌درشت نيستيم، دنبال نشتي داروهاي مخدري هستيم كه جنبه درماني و ترك دارند و گاهي از يك مركز شيك و رسمي به قلب يك ميدان و دست‌هاي كبره‌بسته يك دلال راه باز مي‌كنند. زيرا همين جوانك فروشنده در زنجيره نشتي داروهاي مخدر حتما حلقه آخر است.

خريداران مخدر در داروخانه‌

چند خيابان بالاتر يا پايين‌تر از آن ميدان، زير باد خنك كولر يك داروخانه نشسته‌ام. متصدي را مي‌شناسم. بالاخره زبان باز مي‌كند و مي‌گويد: «داروخانه هم يكي از مكان‌هاي مراجعه افراد فروشنده و مصرف‌كننده داروهاي مخدر يا پُرخطر است. مانند داروهايي كه سوءمصرفشان براي سقط جنين كاربرد دارد يا داروهاي مخدر. يكي فروشنده است و آن يكي از روي عجز براي خريد آمده. حالا دليل يكي مي‌تواند درد كليه باشد تا متادون تهيه كند و آن يكي هم ترك اعتياد پسرش را بهانه كرده تا دربه‌در دنبال ميزو پروستول باشد. خلاصه اينكه ساعتي از روز ما به سروكله زدن با اين آدم‌ها مي‌گذرد.»

دكتر، ابراز تأسف مي‌كند كه گاهي برخي داروخانه‌ها به اين افراد روي خوش نشان مي‌دهند. او البته تأكيد مي‌كند كه شمار اين مراكز كم است، اما در اين حرفه هر «قليلي» «كثير» جلوه مي‌كند.

از ترس پرونده‌دار شدن به دنبال بازار آزاد

از دكتر مي‌پرسم كه چطور پاي داروخانه‌ها به اين معاملات كشيده مي‌شود، مي‌گويد: «فروشنده داروهاي مخدر- صرف‌نظر از اينكه آن را از كجا تهيه كرده، يا بايد خطر فروشش را در يك راسته خيابان به جان بخرد يا با داروخانه‌اي سود و ضررش را شريك شود. برخي داروخانه‌ها كه طمع به‌دست آوردن سود زياد از اين آشفته بازار را دارند، داروهايشان را از اين راه به فروش مي‌رسانند، خريداران نيز دو دسته‌اند: اول معتاداني كه براي ادامه اعتياد دنبال اين داروها هستند و همچنين آن‌هايي كه مي‌خواهند اعتيادشان را ترك كنند، اما از مراجعه به كمپ‌ها يا كلينيك‌هاي ترك اعتياد هراس دارند. دليل اين هراسشان هم مربوط مي‌شود به تشكيل پرونده‌اي كه آن‌ها سوء‌سابقه تعبيرش مي‌كنند.»

متادون؛ 20 تا 100هزارتومان

اين داروخانه‌دار مشهدي، زنجيره توليد و توزيع داروهاي مخدر را اين‌طور توضيح مي‌دهد: «اين داروها را بايد در دو گروه تقسيم كنيم. اصل و تقلبي. داروهاي تقلبي محصول زيرزمين خانه‌ها هستند و از تجزيه و تركيب برخي داروهاي مجاز ديگر توليد و پس از بسته‌بندي به صورت شربت و قرص روانه بازار مي‌شوند. اين داروها ارزش دارويي ندارند و اگر چه اثرات داروهاي مخدر را دارند، اما گاهي مصرف‌كننده را با عوارض جديدي روبه‌رو كرده و حتي او را تا پاي مرگ پيش مي‌برند. در اين ميان داروهايي مانند ميزوپروستول، حتي اگر اصل هم باشد، به دليل رعايت نكردن شرايط نگهداري در مسير رسيدن به دست مصرف‌كننده، ارزش دارويي خود را از دست مي‌دهد.»

داروهاي مخدر اصل كه هم در بازار آزاد يافت مي‌شوند و هم از پشت پيشخوان يك داروخانه يا عطاري متخلف بيرون مي‌آيند، گاهي حاصل نشتي مواد مخدر توزيع شده در مراكز رسمي و درمانگاه‌هاي مجوزدار ترك اعتياد هستند. دكتر تأكيد مي‌كند كه «بيشتر اين داروها اصل هستند و حتي بسته‌بندي كارخانه توليدكننده خود را دارند، اما جايي از زنجيره توزيع قانوني‌شان خارج مي‌شوند و مصرف‌شان به سوء‌مصرف تبديل مي‌شود.»

نشتي كجاست؟

اما نشتي اين زنجيره كجاست؟ اين سوالم را آقاي داروساز با مثال‌هاي مختلف توضيح مي‌دهد: «از هر داروخانه‌داري كه بپرسيد، به شما مي‌گويد كه در طول هفته مراجعاني دارد از فروشندگان اين داروها. يكي‌شان مانند همين درمانگاه ترك اعتيادي بود كه به من پيشنهاد داده است تا داروهاي مخدر مانند قرص و شربت متادون را برايم تأمين كند، آن‌ هم به هر ميزان كه من بخواهم. گفتند: قيمت هر بسته قرص 20 تا 40هزار تومان و شربت 100هزار تومان است و مدعي شدند داروهايشان اصل است و آن را از سهميه معتاداني كم مي‌كنند كه در درمانگاه‌شان پرونده دارند.»

متادون مي‌فروشم تا خرج اين لامصب را دربياورم

وسط حرف مان، نسخه‌پيچ داروخانه كه حواسش به ماست، مي‌دود وسط و مي‌گويد كه جوانكي را سراغ دارد كه كارش فروش همين داروها به مراكز درماني و داروخانه‌هاست. آدرسي كه نسخه‌پيچ مي‌دهد، ما را مي‌رساند به پسر جواني كه هر چيزي به قيافه‌اش مي‌آيد جز اعتياد. او مصرف‌كننده شيشه است، البته غير از آن يك پرونده قطور هم در يكي از مراكز ترك اعتياد شهرمان دارد.

جوانك، حرفش را با اين جمله شروع مي‌كند: «مواد خوب مصرف مي‌كنم. تا مواد خوب باشه، خوبم» مي‌پرسم كه اگر پرونده دارد، چرا عزم به ترك اعتيادش نمي‌كند. مي‌گويد: «اعتياد من كنارگذاشتني نيست، اين درد تا دم مرگ همراه من است، من مواد مي‌كشم كه از زندگي دست نكشم. اين كه رفته‌ام مركز ترك اعتياد اسم نوشته‌ام، براي اين است كه خرج اين لامصب را در بياورم. روزي 13سي‌سي سهميه شربت متادون دارم كه هر چند روز مي‌روم و اين سهميه را مي‌گيرم، يك شيشه‌اش برايم 3هزار و 500 تومان در مي‌آيد، اما همان را 100هزار تومان در بازار آزاد مي‌فروشم و خرج مصرف شيشه‌ام را تأمين مي‌كنم.»

در نيت‌ها تفحص نمي‌كنيم

توقف بعدي يكي از مراكز ترك اعتياد است. دكتر جواني كه مسئول فني درمانگاه است، با هزار واسطه حاضر مي‌شود پاي صحبت بنشيند. اگرچه كلي قسم‌مان مي‌دهد تا بي‌خيال موضوع شويم، زيرا «اگه اين گزارش چاپ بشه، بازرسي‌ها سخت‌تر مي‌شن و هر روز بايد جواب پس بديم.»

او اعتماد عمومي به اين مراكز را هم دليل ديگري مي‌داند، براي اينكه ما را از ادامه راه منصرف كند. او تأكيد مي‌كند: «درست است كه تخلفاتي در برخي مراكز هست، اما نبايد همه را با يك چوب زد، خيلي از اين مراكز عملكرد سالم و موفقي داشته‌اند.» او توضيح مي‌دهد: «اين مراكز اگرچه با اسم مراكز ترك‌اعتياد تشكيل شده، اما بايد قبول كرد كه شمار زيادي از مراجعان آن، نيت ترك اعتياد ندارند، بلكه مي‌خواهند به يك اعتياد ارزان‌قيمت و بهداشتي ادامه دهند.» اين پزشك عمومي به روند تشكيل پرونده براي بيمار و دريافت دارو اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «براي تشكيل پرونده نياز زيادي به مدارك نداريم، چند فرم و يك برگه آزمايش و تاييد مسئول فني درمانگاه كافي است تا با مراجعه به معاونت غذا و دارو براي بيمار سهميه متناسب دارو از انواع مختلف را بگيريم كه البته بيشتر شربت متادون مصرف مي‌شود.» او تأكيد مي‌كند: «در نيت‌ معتاداني كه داوطلب ترك شده‌اند، تفحص نمي‌كنيم و بايد براساس دستورالعمل‌هاي موجود به بيماران مراجعه‌كننده خدمات ارائه دهيم.»

تشكيل پرونده‌هاي صوري

با او از ماجراي تشكيل پرونده‌هاي صوري يا كم‌كردن بدون اطلاع از سهميه دارويي مي‌پرسم كه بيان مي‌كند: «البته در مركز ما چنين تخلفاتي صورت نمي‌گيرد. در مورد كم‌كردن سهميه داروي معتادان هم چيزي نمي‌دانم، اما از تشكيل پرونده‌ها اطلاع دارم. برخي از مراكز ترك اعتياد به اين كار اقدام مي‌كنند. انجام چنين كاري اگرچه سخت، اما شدني‌ است و با اسم و رسم يكي از آشنايان يا دوستانشان پرونده‌اي كاملا واقعي تشكيل مي‌شود كه همان مبناي دريافت دارو مي‌شود.»
وي ادامه مي‌دهد: «نشتي بخش بزرگي از داروهاي مخدر موجود در بازار از سوي معتادان است، يعني مصرفي خودش را جمع مي‌كند و يكجا مي‌فروشد و صرف استفاده از مواد ديگر مي‌كند.»

او به نكته جالب ديگر هم اشاره مي‌كند: «برخي مراكز براي اطمينان از مصرف دارو ازسوي خود بيمار، گاهي امتحان‌هايي به‌عمل مي‌آورند. مثلا از فرد معتاد مي‌خواهند تا پيش چشم بازرس، دوز مصرفي متادونش را استفاده كند. شنيده‌ام كه بعضي معتادان تمرين مي‌كنند تا ظرفيت مصرفشان را با همان هدف فروش در بازار آزاد، بالاتر ببرند. البته اين آزمايش‌ها آن‌قدر تكرار نمي‌شود كه نتايج مثبتي در برداشته باشد. فقط بيشتر اوقات با اين سخت‌گيري‌ها معتاد از دست آن مركز عاصي مي‌شود و پرونده‌اش را به درمانگاه ديگري مي‌برد كه روش‌هاي سهل‌گيرانه‌تر را اعمال مي‌كند.»

وي درباره نظارت مراكز ذي‌صلاح توضيح مي‌دهد: «مجوز اين مراكز را بهزيستي استان صادر مي‌كند. نظارت عملكرد درماني آن به‌عهده معاونت درمان دانشگاه علوم‌پزشكي مشهد است و معاونت غذا و داروي دانشگاه هم نياز دارويي ما را مرتفع مي‌كند.»

يکشنبه 24 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن