تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر بنده «خدا» مى‏دانست كه در ماه رمضان چيست [چه بركتى وجود دارد] دوست مى‏داشت كه تم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826343635




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

8 كاربرد شگفت انگيز اسباب بازي مايكروسافت


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: 8 كاربرد شگفت انگيز اسباب بازي مايكروسافت
سال 1390 كنسول بازي مايكروسافت، ايكس‌باكس ۳۶۰ با بهره‌گيري از حسگر حركتي به نام كينكت (Kinect) انقلاب بزرگي در صنعت بازي ايجاد كرد.


به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، كينكت وسيله‌اي است با قابليت تشخيص حركات و صدا كه مجموعه‌اي از دوربين‌هاي فرو‌سرخ و ميكروفون‌هاي حذف‌كننده، صداهاي اضافي محيط در آن كار گذاشته شده است.

اين حسگر حركتي، كاربران را مي‌بيند و حركت دست را مثلا به عنوان ضربه با راكت تنيس يا حركت پا را به عنوان شوت به سمت دروازه، تفسير و شبيه‌سازي مي‌كند. به اين‌ ترتيب اين فناوري تشخيص مي‌دهد كاربر كجا قرار گرفته، سپس موقعيت بدن و حركات او را خوانده و با كمك رايانه آنها را به دستورهاي كنترلي تبديل مي‌كند.

شركت مايكروسافت با عرضه كينكت به موفقيت‌هاي زيادي دست يافت؛ از ثبت‌شدن اسم كينكت در ركوردهاي گينس به علت فروش بسيار بالا تا باز كردن چشم‌اندازي جديد در بازي و كنترل وسايل مختلف. امروزه كاربرد فناوري كينكت كه از زمان خودش بسيار جلوتر بود، از كنترل بازي‌ها در ايكس‌باكس ۳۶۰ فراتر رفته و استفاده‌هاي جالب و غيرمنتظره‌اي از اين تكنولوژي شده است. صدها فكر و ايده با استفاده از فناوري كينكت خلق شده كه فقط به چند نمونه از آنها اشاره مي‌كنيم:

1 ـ رايانه شخصي

مايكروسافت، سازنده كنسول بازي ايكس‌باكس، با توجه به اهميت ابزارهاي لمسي‌ ـ‌ حركتي قصد دارد براي ويندوز هم كينكت منتشر كند. نسخه كينكت ويندوز احتمالا با كينكت ايكس‌باكس متفاوت است و ويندوز ۸ و ابزارهاي توسعه مايكروسافت مانند Net4.5 و ويژوال استوديو از آن پشتيباني خواهند كرد. كينكت ايكس‌باكس مي‌تواند حركات را در فاصله چند متري تشخيص دهد، حال آن‌كه كينكت رايانه شخصي به حدود ۵۰ سانتي‌متر محدود خواهد بود. تصور كنيد چند وقت ديگر مي‌توانيد در خانه يا محل كار، حسگر كينكت را بالاي نمايشگر نصب كنيد، به اين ترتيب در محيط نرم‌افزارها ديگر به موس احتياج نخواهيد داشت.

2 ـ اتاق جراحي

بتازگي در بيمارستان ساني‌بروك كانادا، كينكت ايكس‌باكس به اتاق عمل راه پيدا كرده است؛ البته نه براي بازي در حين عمل يا رفع خستگي پزشكان، بلكه براي كمك به آنها در عمل جراحي. گاهي جراحان در حين عمل نياز پيدا مي‌كنند كه سي‌تي اسكن يا عكس‌هاي ام.‌آي.‌آر بيمار را دوباره مرور كنند. براي اين كار بايد به اتاق مجاور بروند و تصاوير را روي رايانه‌ مشاهده كنند. قبل از بازگشت به اتاق جراحي نيز بايد دوباره دست‌ها را بشويند و همه مراحل لازم براي استريل را تكرار كنند. اين عمليات حدود 20 دقيقه تا يك ساعت به زمان عمل مي‌افزايد، اما با ابتكاري كه در اين بيمارستان انجام شده، جراحان با استفاده از كينكت مي‌توانند بدون ترك اتاق عمل، با فرامين حركتي تصاوير را روي نمايشگرهاي اطراف ببينند و از تصويري به تصوير ديگر حركت كنند. به اين ترتيب تمركز جراحان حفظ و در زمان و هزينه هم صرفه‌جويي مي‌شود.

جالب اين‌كه محققان دانشگاه علوم پزشكي مشهد نيز سامانه دسترسي به اطلاعات بيمار در حين عمل جراحي را با استفاده از فناوري كينكت طراحي كرده‌اند.

3ـ مدل‌سازي

چندي پيش موسسه فناوري ماساچوست (MIT) ويدئويي منتشر كرد كه يكي از جالب‌ترين كاربردهاي كينكت را نشان مي‌داد. در اين پروژه كه INFORM ناميده شده، وقتي فرد دست‌هاي خود را حركت مي‌دهد، دوربين كينكت اطلاعات را به يك صفحه متحرك مي‌فرستد و ستون‌هاي مربع تعبيه شده در آن همراه با حركات بالا و پايين مي‌شوند.

اين ويدئو نشان مي‌دهد ستون‌هاي متحرك مي‌توانند يك توپ را تكان دهند؛ اما اين فناوري مي‌تواند حركت‌هاي ديگري نيز ايجاد كند. پژوهشگران MIT معتقدند اين فناوري مي‌تواند كاربردهاي عملي مانند اطلاعات مكاني‌ ـ‌ جغرافيايي از جمله نقشه، سيستم اطلاعاتي جغرافيايي GIS، مدل‌هاي زميني و مدل‌هاي مهندسي داشته باشد.

4 ـ كنفرانس مجازي

در خانه بنشينيد و آواتارتان را به جلسات بفرستيد. آواتار تصويري است كه كاربران در اينترنت و بويژه تالار گفت‌وگو به عنوان نماد كاربري خود استفاده مي‌كنند. كينكت حركات و رفتارتان را شناسايي و آنها را به آواتار شما منتقل مي‌كند. به اين ‌ترتيب شما در خانه يا هر جاي ديگر مي‌توانيد جلسه‌‌تان‌ برگزار كنيد.

يك استفاده ديگر از فناوري كنفرانس ويدئويي كينكت، گفت‌وگوي تصويري با بيماراني است كه نمي‌توانند به كلينيك‌هاي پزشكي مراجعه كنند. در اين پروژه، پزشكان به جاي تصوير ويدئويي واقعي بيماران، آواتارهاي كارتوني آنها را كه شبيه آواتارهاي ايكس‌باكس لايو هستند، مشاهده مي‌كنند. با اين حال پزشكان مي‌توانند بيماري آنها را تشخيص دهند و از راه دور اقدامات و داروهاي لازم را تجويز كنند.

5 ـ هوا فضا

حتما نام كيورياسيتي، آخرين مريخ‌نورد ناسا را شنيده‌ايد. نام عمليات فرود روي مريخ را «هفت دقيقه وحشت» گذاشته بودند، واقعا هم فرود يك ربات روي سياره‌اي كه ۵۳ ميليون كيلومتر از زمين فاصله دارد، وحشتناك است. اگر كوچك‌ترين اشكالي در فرود روي مي‌داد، كيورياسيتي ممكن بود بسوزد يا با برخورد به سطح مريخ متلاشي شود و حاصل ماه‌ها تلاش و برنامه‌ريزي به باد برود. بنابراين ناسا هم دست به دامن كينكت مايكروسافت شد.

يك برنامه شبيه‌سازي شده از فرود هشت دقيقه‌اي كيورياسيتي ساخته شد كه كنترل آن به طور كامل توسط كينكت انجام مي‌شد. ناسا بارها اين پروژه را امتحان كرد تا بتواند بهترين عكس‌العمل ممكن را براي پايان دادن به مسافرت هشت ماهه كيورياسيتي به دست آورد. اين طرح مشترك ناسا و مايكروسافت، Mars Rover Landing نام گرفت و اكنون به عنوان يك بازي در اختيار كاربران ايكس‌باكس قرار دارد.

6 ـ خودروها

كسي چه مي‌داند شايد مدتي ديگر سوار خودرو‌هايي شويم كه با حركت بدن، دست و صورت راننده حركت مي‌كنند. شواهد نشان مي‌دهد كه مايكروسافت در حال آماده‌سازي فناوري خود براي شركت‌هاي بزرگ خودروسازي همچون فورد، فيات و كياست. حسگر حركتي در اين خودروها به قدري هوشمند خواهد بود كه راننده را تشخيص داده و با بهره‌گيري از تكنيك‌هاي پيشرفته واكاوي داده، راهكارهاي جديدي را براي هدايت خودرو و تعيين شرايط فعلي آن ارائه مي‌كند.

به همين منظور مايكروسافت سال پيش در نمايشگاه سالانه ديترويت آمريكا از يك ماشين مفهومي پرده برداشت. اين ماشين از فناوري كينكت، ايكس‌باكس ۳۶۰، ويندوزفون، موتور جستجوي بينگ و... استفاده مي‌كند. در بين خصوصيات اين خودرو مي‌توان به وجود دوربين‌هاي كينكت در چراغ عقب اشاره كرد كه تصويري زنده از محيط پيراموني خودرو را به راننده ارائه مي‌كند. احتمالا در آينده خودرو‌ها آنقدر پيشرفته مي‌شود كه ديگر حواس راننده به رانندگي نخواهد بود.

7 ـ رباتيك

يك ويژگي اساسي ربات‌ها، توانايي تعامل با محيط اطراف است و معمولا با كمك حسگرها محيط اطراف را درك مي‌كنند. حسگر كينكت نيز امكان ديد سه‌بعدي را براي ربات فراهم مي‌كند، به همين دليل دانشمندان از كينكت به عنوان چشم ربات استفاده كرده‌اند. با استفاده از حسگر كينكت و با كمك نرم‌افزارهاي پردازش تصوير و صدا مي‌توان يك ربات را به چشم و گوش مجهز كرد.

تاكنون ربات‌هاي متعددي با بهره‌گيري از فناوري كينكت ساخته شده‌ است. به عنوان مثال در يك طرح تحقيقاتي در زوريخ يك ربات پرنده با كمك كينكت توسط حركات بدن كنترل مي‌شود. شركتي ديگر، يك ربات خانه‌دار به نام اسمارت‌پال VII ساخته كه با استفاده از فناوري كينكت از حركت اندام كاربران خود تقليد مي‌كند. اين ربات براي سالمندان و افراد ناتوان طراحي شده تا با كمك آن به وظايف روزمره خود بپردازند و اشيا را براحتي جابه‌جا كنند.

8 ـ ترجمه زبان ناشنوايان

پژوهشگران چيني به قابليت‌هاي حسگر حركت كينكت، زبان اشاره را نيز افزوده‌اند. دانشمندان پژوهشگاه مايكروسافت آسيا بتازگي نرم‌افزاري را معرفي كرده‌اند كه با استفاده از فناوري كينكت و پيگيري حركت دست، زبان اشاره را مي‌خواند. سيستم مترجم زبان اشاره كينكت مي‌تواند مكالمه را از دو طرف ثبت كند. فرد ناشنوا با زبان اشاره صحبت مي‌كند و ترجمه كتبي و شفاهي آن بلافاصله ارائه مي‌شود. از سوي ديگر، اين سيستم سخنان فرد شنوا را نيز ثبت و آنها را به زبان اشاره تبديل مي‌كند. اين پروژه نتيجه همكاري آكادمي علوم چين، دانشگاه اتحاد پكن و پژوهشگاه مايكروسافت آسيا بوده است.

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن