محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829976593
هم تار به نام ايران ثبت ميشود، هم چوگان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هم تار به نام ايران ثبت ميشود، هم چوگان
شيوه اي كه مي توان در پيش گرفت اين است كه آثاري كه مدنظرمان است را با استفاده از سهميه ساليانه مان ثبت كنيم و ساير موارد را در قالب پرونده مشترك با ديگر كشورها به ثبت برسانيم و از سهميه ايشان بهره ببريم.
رييس پژوهشكده مردمشناسي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: نه تنها ميتوان ميراث ناملموس ثبت شده به نام ديگر كشورها در يونسكو را به نام ايران ثبت كرد، بلكه ميتوان از امتياز ديگر كشورها نيز براي ثبت آثار بيشتري كه ايران نيز در آنها حضور داشته باشد، بهره برد و نبايد به هيچ عنوان نگران بود.
به گزارش «تابناك»، آذربايجان پس از ثبت جنجالي تار به نام خودچوگان كه ورزشي تماماً ايراني است را به نام خود ثبت كرد؛ خبري كه پس لرزهايش هنوز قابل احساس است و همچنان با نقدهايي همراه ميشود اما با فروكش كردن فضاي انتقادي نسبت به اين ماجرا كه بخشي از آنها چندان دقيق نبود و صرفاً از احساس نگراني نسبت به سرقت ميراث فرهنگي نشات مي گرفت، متخصصان حاضر در هشتمين اجلاس ساليانه يونسكو كه به ميزباني آذربايجان برگزار ميشد، اطلاعات كاملاً متفاوتي درباره آنچه در اين رويداد رخ داده، بيان مي كنند.
دكتر يدالله پرمون رئيس مركز مطالعات منطقهاي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در آسياي غربي و مركزي تحت نظارت يونسكو كه يكي از اعضاي ارشد هيات ايراني حاضر در اجلاس يونسكو بود، درباره آنچه در آذربايجان رخ داد، در گفت و گو با خبرنگار «تابناك» ابتدا به ماموريتي كه براي هيات ايراني در نظر گرفته شده بود، اشاره كرد و در اين باره گفت: در اجلاس آذربايجان چهار ماموريت داشتيم. نخست پيگيري مسئله چوگان با توجه به دغدغه هايي بود كه در داخل كشور در اين باره مطرح شده بود. موضوع دوم پيگيري طب سنتي ايراني بود، مسئله سوم اجلاس دوم مراكز يونسكو در سطح جهان بود كه برگزاركننده اش مركز ما بود و در ماموريت چهارم نيز رايزني درباره ميراث فرهنكي ناملموس بود.
عضو هيات ايراني اعزامي به اجلاس جهاني يونسكو در اين باره تاكيد كرد: در همان ابتداي ورود رايزني هاي ما با خانم سيسيل دوول مسئول دبيرخانه يونسكو در حوزه ميراث فرهنگي ناملموس و و آقاي فرانك پروشان معاون اين دبيرخانه و همچنين برخي از معاونشان آغاز شد و در اين نشست كه هيات ايران نيز متقابلاً حضور داشت، درباره دغدغه هاي ايران و راه هاي برون رفت از چالشها گفت و گو كرديم و طرقي نيز در اين زمينه پيش كشيده شد.
وي تاكيد كرد: حجم فعاليت هاي صورت پذيرفته توسط هيات ايراني بسيار وسيع بود و متاسفانه تنها بخش كوچكي از آن كه مربوط به چوگان بود، به صورت ناقص انعكاس پيدا كرد كه بنده تمركزم را بر توضيح مفصلتر بر آن ميگذارم. (بازشناسي شيوه ثبت ميراث ناملموس به نشست ديگري محول شد) آنچه مسلم است، عنوان ثبت شده براي پرونده ي چوگان آذربايجان، «چوغان، يك بازي سنتي با اسب قرباغ» بود كه ما در بررسي دريافتيم، پيشنهاد آذربايجان دو اشكال عمده دارد.
پرمون اين اشكالات را چنين تشريح كرد: اشكال نخست عنوان پرونده «چوغان» آذربايجان بود كه طوري انتخاب شده بود كه اصلاً مي توانست اين گونه تعبير شود كه چوگان از ابتدا براي منطقه قرباغ آذربايجان است. اشكال دوم فيلم ده دقيقهاي بود كه مي بايست همراه پرونده باشد و در گفتار تركي فيلم كه با زيرنويس انگليسي همخواني نداشت، از اصطلاحات مجعولي كه تماميت ارزي ايران را به چالش كشيده بود و البته فدراسيون چوگان كشورمان نيز اعتراضاتي درباره قدمت و ريشه ايراني اين بازي داشت كه طبيعتاً كشوري با اين عمر كم نمي تواند ادعاي چنين بازي پرسابقه اي را داشته باشدكه البته به هرحال اين مباحث نظير قدمت در چهارچوب هاي كنوني يونكسو براي ثبت مطرح نيست.
وي ادامه داد: در روز نخست اجلاس نامه اعتراض ايران براي دبيركل يونسكو پيرامون ثبت چوگان نيز ارائه شد و اعتراض كشور ما منتشر و ميان اعضاي يونسكو توزيع شد تا اعضاء ذهنيت لازم را نسبت به مسئله بيابند. از همان صبح روز نخست رايزني هاي ديگري نيز صورت پذيرفت كه شخصاً حدود ده ديدار داشتم و از آن جمله، مذاكره با هيات آذربايجان بود. ظهر همان روز آقاي ابوالفضل قارايف وزير فرهنگ آذربايجان، آنار كريم اف سرپرست نمايندگي آذربايجان در يونسكو و همچنين معاون وزير فرهنگ آذربايجان از سوي آذربايجان و از سوي ايران، بنده، آقاي مجيدي سفير ايران در يونسكو، آقاي صدرخواه نماينده سفير ايران در آذربايجان و آقاي مرتضي رضوانفر معاون پژوهشي سازمان ميراث فرهنگ حضور داشتند.
پرمون درباره آنچه در اين نشست گذشت گفت: در جريان اين جلسه مواضع و دغدغه هاي ايران پيرامون پرونده چوگان مطرح شد و سپس آقاي قارايف به ما اطمينان داد كه منظور آذربايجان ثبت چوگان به عنوان رشته اي كه خاستگاه اصلي اش آذربايجان بوده و تنها متعلق به آذربايجان، نيست و تنها از حق كنوانسيون 2003 براي ثبت عنصري فرهنگي كه در كشور آذربايجان استفاده ميشود، استفاده شده است. بنده هم به آقاي قارايف گفتم كه من نه از ديدگاه سياسي كه به عنوان متخصص كه مدرس ميراث ناملموس هستم، بايد يادآور شوم كه عنوان اين طرح ابهام دارد و مخالف دستورالعمل يونسكو است كه براساس آن مي بايست عنوان پيشنهاد كشورها براي ثبت شفاف باشد.
وي افزود: مثلاً درباره هنر «كوتيا» كه عنواني مبهم است، در ادامه همين نام نوشته شده: «كوتيا؛ تئاتر سنتي سانسكريت هندوستاني». ايشان توضيحات من را پذيرفت و ديگر مباحث درباره فيلم نيز مطرح شد كه آنها نيز مورد توافق قرار گرفت. در نهايت قرار شد توافقنامه در اين باره تنظيم و بلافاصله پيش از بررسي پرونده «چوگان» در اجلاس يونسكو، ثبت برسد. بر مبناي مفاد توافقي كه آماده شد و عصر همان روز در حضور رئيس دبيرخانه ميراث ناملموس صورت پذيرفت، سه بند در نظر گرفته شد. در بند نخست عبارت «در جمهوري آذربايجان» به چوگان اضافه شد و «چوغان يك بازي سنتي با اسب قرباغ در جمهوري آذربايجان» ثبت شد. در بند دوم آمد كه ويدئو نيز در بخش هايي كه خلاف مصالح ملي است، اصلاح شود و بند سوم چنين بود كه پرونده «چوگان» باز بماند تا بتواند تبديل به يك پرونده چند مليتي شود.
وي به اجلاس عمومي يونسكو نيز اشاره كرد و گفت: پس از اين توافق و در زمان طرح پرونده «چوگان» به واسطه آنكه پرونده توسط آذربايجان مطرح شده بود، رئيس آذربايجاني جلسه موقتاً تغيير كرد و رياست اجلاس به برزيل سپرده شد. سپس مكاتبات آقاي نجفي پيرامون چوگان در اجلاس قرائت شد و جوابيه آذربايجان نيز خوانده شد و در اخر رئيس برزيلي اجلاس گفت كه ايران و آذربايجان توافق كردند و متن توافق نامه سه بندي قرائت شد و روي صحنه نمايش داده شد و بنابراين چون همه موافق بودند، ديگر لزومي به مخالفت نبود. از طرفي ديگر پرونده به عنوان ميراث در خطر مطرح شده بود كه يا بايد ثبت مي شد يا رد مي شد و حالت مرجوعي نداشت و ما نيز به واسطه همكاري آذربايجان، راي منفي نداديم.
رييس پژوهشكده مردمشناسي سازمان ميراث فرهنگي در پاسخ به اينكه چگونه ممكن است يك ميراث ناملموس متعلق به ايران به نام چند كشور ثبت شود، خاطرنشان كرد: دستورالعملهايي كه براي ثبت ميراث مادي صادق است، با دستورالعمل هايي كه براي ثبت ميراث ناملموس تنظيم شده تفاوت اساسي دارد. در ثبت ميراث مادي، به واسطه آنكه مربوط به يك مكان يا شي خاص است، رقابت معمول و مرسوم است اما درباره ميراث ناملموس، رقابت چندان معنايي ندارد و ثبت انحصاري نمي شود. در واقع اگر كشوري اثري را ثبت كند، ديگر كشورها نيز همان ميراث ناملموس را با شرايطي مي توانند ثبت كنند. علت مشخص نيز آن است كه ميراث ناملموس سيار است و ممكن است يك جا شكل بگيرد و به دلايلي همچون مهاجرت يا تقسيم كشورها، حركت كند.
پرمون ادامه داد: اين ثبت ها مثل پازل مي ماند و در آخر مشخص مي شود كه دامنه نفوذ يك ميراث ناملموس در سطح جهان تا كجاست. با اين اوصاف همان تاري كه آذربايجان ثبت كرده را ايران نيز مي تواند ثبت كند، چون در آذربايجانِ ايران نواخته مي شود و اتفاقاً پرونده ايران مي تواند پروپيمان تر نيز باشد، چون ما مي توانيم در پرونده مان علاوه بر ثبت تارِ آذري، تارِ ايراني را نيز بگنجانيم. نكته جالب اينكه همين تار را كشور ديگري كه در آن تار نواخته شده نيز مي تواند ثبت كند و در واقع هيچ محدوديتي در اين باره در نظر گرفته نشده و مطابق با قوانين يونسكو سبقه تاريخي، زمينه ثبت را محدود به يك كشور نمي سازد.
وي متذكر شد: آنچه بايد در نظر داشت، اين نكته است كه هر سال يك سهميه براي هر كشور تعليق مي گيرد و با اين حساب اگر قرار باشد از هم اكنون برخي از ميراث معنوي را در دستور ثبت بگذاريم، سال 2017 يا 2018 نوبت به آنها مي شود. بر مبناي قوانين يونسكو هر طرحي تا پيش از يازدهم فروردين هر سال ارائه شود، وارد پروسه اي 18 ماهه براي ثبت مي شود و در اين زمينه مي توان تدابيري انديشيد، مشروط به آنكه بتوانيم شوراي سياست گذاري ثبت مان را به سرعت در جريان بگذاريم و روند اداري در حداقل زمان ممكن در داخل كشور طي شود.
عضو هيات ايراني اعزامي به اجلاس جهاني يونسكو درباره طرح پيشنهادي ايران براي عبور از اين فضا گفت: اگر بخواهيم در پي ثبت تار و چوگان برويم كه طبيعتاً با تعابير فوق قابل اجرا است، ممكن است چنين برداشت شود كه رفتار منفعالانهاي داشته ايم. شيوه اي كه مي توان در پيش گرفت اين است كه آثاري كه مدنظرمان است را با استفاده از سهميه ساليانه مان ثبت كنيم و ساير موارد را در قالب پرونده مشترك با ديگر كشورها به ثبت برسانيم و از سهميه ايشان بهره ببريم. به عنوان مثال مي توان تار را به عنوان ميراث مشترك معنوي با استفاده از امتياز افغانستان يا تاجيكستان با ايشان به ثبت رساند كه هم مقصود ما حاصل آمده، هم همكاري هاي فرهنگي شكل گرفته است.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]
صفحات پیشنهادی
ساختار برنامه هستهاي ايران دست نخورده است
ساختار برنامه هستهاي ايران دست نخورده است وزير امورخارجه كشورمان گفت غربيها ميفهمند كه بايد با ايران از در احترام و تكريم وارد شوند و هر زمان احساس كنيم عهدشكني وجود دارد برنامه به شكلي تنظيم شده است كه ما ميتوانيم برگرديم و زمان زيادي نياز ندارد به گزارش خبرگزاري ايسنا محمدر نامه رسمي AFC۳۰ دي ماه آخرين فرصت؛ براي ثبت نام بازيكنان و كادر فني نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان آسيا
در نامه رسمي AFC۳۰ دي ماه آخرين فرصت براي ثبت نام بازيكنان و كادر فني نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان آسيا ۳۰ دي ماه آخرين فرصت براي تحويل مدارك جهت ثبت نام بازيكنان و كادر فني باشگاههاي ايراني حاضر در ليگ قهرمانان آسياست به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از سايت سازمان ليگ سا«خليج فارس»؛ نام ليگ برتر فوتبال ايران در تارنماي فيفا
خليج فارس نام ليگ برتر فوتبال ايران در تارنماي فيفا فدراسيون بين المللي فوتبال فيفا در تارنماي خود از نام ليگ خليج فارس براي معرفي ليگ ملي فوتبال ايران استفاده كرد نام ليگ خـليج فارس Iran Persian Gulf League جايگزين ليگ برتر ايران دربخش مـربوط به ليگ هاي فدراســيون هاي عضـاظهارات سفير آذربايجان درباره ثبت چوگان/ ايران هم چوگان را ثبت كند
اظهارات سفير آذربايجان درباره ثبت چوگان ايران هم چوگان را ثبت كند سفير آذربايجان در تهران با بيان اينكه ايران و آذربايجان مشتركات فرهنگي زيادي دارند گفت آذربايجان چوگان قره باغ را ثبت كرد و يونسكو هم آن را پذيرفت ايران نيز مي تواند چوگان اصفهان را ثبت جهاني كند جوانشير آخوندوف25 درصد موقوفات كشور به نام زنان / بانو خديجه قديمي ترين واقف زن تاريخ ايران
25 درصد موقوفات كشور به نام زنان بانو خديجه قديمي ترين واقف زن تاريخ ايران مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خيريه كشور اعلام كرد 25 درصد موقوفات كشور توسط زنان واقف ثبت شده است معصومه فرزانه در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينكه برگزاري كارگاههاي تخصصي با حضور پژوهشگران حروزنامه صهيونيستي خواستار ائتلاف تل آويو-رياض عليه ايران شد
روزنامه صهيونيستي خواستار ائتلاف تل آويو-رياض عليه ايران شد وزنامه صهيونيستي معاريو در مقالهاي خواستار همكاري اسرائيل و عربستان برضد ايران شد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران در مطلبي با عنوان دشمن دشمن من دوست من است به قلم ديويد شاين در روزنامه معاريو آمده است ع25 درصد موقوفات كشور به نام زنان بانو خديجه قديمي ترين واقف زن تاريخ ايران
25 درصد موقوفات كشور به نام زنان بانو خديجه قديمي ترين واقف زن تاريخ ايران مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خيريه كشور اعلام كرد 25 درصد موقوفات كشور توسط زنان واقف ثبت شده است معصومه فرزانه با بيان اينكه برگزاري كارگاه هاي تخصصي با حضور پژوهشگران حوزه هاي علميه در دستور كاثبت نام در ششمين جشنواره وب ايران به پايان رسيد
ثبت نام در ششمين جشنواره وب ايران به پايان رسيد زمان ثبت نام در ششمين جشنواره وب ايران پس از 2 ماه به پايان رسيده است ثبت نام جشنواره وب ايران از تاريخ 4 آبان ماه 1392 آغاز شد و تا تاريخ 30 آذر ماه 1392 ادامه داشت با پايان ثبت نام 9107 وب سايت شركت كننده در جشنواره وب ايران بهنام بازيكنان پرسپوليس در تاريخ ثبت خواهد شد!
نام بازيكنان پرسپوليس در تاريخ ثبت خواهد شد دليل اعتصاب پرسپوليسيها هرچه مي خواهد باشد خواه بيپولي بازيكنان و خواه بهانه براي گرفتن پول از وزارت ورزش مهم اين است كه پرسپوليس مهمترين جلسه تمريني خود قبل دربي را از دست داده و اين موضوع به هيچ عنوان قابل جبران نيست به گزارش سروآغاز ثبت نام کارگاههای زمستانی خانه هنرمندان ایران
آغاز ثبت نام کارگاههای زمستانی خانه هنرمندان ایران دوره زمستان کارگاه های آموزشی و پژوهشی خانه هنرمندان ایران از 5 بهمن آغاز میشود به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران دوره زمستان کارگاههای آموزشی و پژوهشی خانه هنرمندان ایران با محومعاون استاندار تهران:ري شناسنامه تاريخي ايران است
معاون استاندار تهران ري شناسنامه تاريخي ايران است معاون استاندار تهران با اشاره به قدمت چند هزار ساله و آثار كهن ثبت شده شهرستان ري گفت ري شناسنامه تاريخي ايران است هدايتالله جماليپور در گفتوگو با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران با اشاره به تاريخ و سبقه چند هزار ساله شهر ريامام جمعه آستارا:اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران نقض توافقنامه ژنو است
امام جمعه آستارا اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران نقض توافقنامه ژنو است امام جمعه آستارا گفت غرب به توافق هستهاي ژنو پس از تفاهم عمل نكرد و با تصويب تحريمهاي جديد ثابت كرد قابل اعتماد نيست به گزارش خبرگزاري فارس از آستارا حجتالاسلام كاظم حافظنيا امروز در نماز جمعه اين شهردستيار ارشد رئيس جمهور:خليج فارس شناسنامه و هويت تاريخ ايران است
دستيار ارشد رئيس جمهور خليج فارس شناسنامه و هويت تاريخ ايران است مشاورارشد رئيس جمهوري در اقليتهاي قومي و مذهبي گفت خليج فارس شناسنامه و هويت تاريخ ايران است كه مركز آن در استان بوشهر است و براي احياي صنعت گردشگري از اين قابليت استفاده كرد به گزارش خبرگزاري فارس از بوشهر حجتا-
گوناگون
پربازدیدترینها