واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: آخرين وضعيت «فرگام»
در ادامه موفقيتهاي فضايي كشورمان، دومين موجود زنده بامداد امروز توسط دانشمندان فضايي كشورمان با كاوشگر "پژوهش" و با موفقيت به فضا پرتاب شد و به زمين بازگشت و براين اساس پروژه جديدي در راستاي نزديك شدن به پروژه اعزام انسان به فضا در دستور كار سازمان فضايي ايران قرار گرفت.
مهر: با دستيابي موفقيت ايران در اعزام موجود زنده 5 كيلويي به فضا و در ارتفاع 120 كيلومتري، پروژه جديدي براي اعزام فضاپيماي زيرمداري حامل موجود زنده با وزن بيشتر در دستور كار دانشمندان فضايي كشورمان قرار گرفت.
دكتر محمد ابراهيمي - رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران در گفتگو با خبرنگار ما با اعلام اين خبر اظهار داشت: اين پروژه جديد براساس زمان بندي هاي انجام شده حداكثر تا پايان سال 93 اجرايي مي شود.
وي در مورد حال عمومي دومين موجود زنده كه بامداد امروز توسط دانشمندان فضايي كشورمان با موفقيت به فضا پرتاب و به زمين بازگشت گفت: هم اكنون "فرگام" در شرايط مناسب به سر مي برد؛ حال عمومي آن خوب است و از كپسول زيستي به صورت كاملا سالم بيرون آمده و سرحال است و تا چند ساعت ديگر از سايت عمليات پرتاب در سمنان به تهران منتقل مي شود.
رئيس پژوهشكده سامانه هاي فضانوردي سازمان فضايي ايران با بيان اينكه اعزام دومين محموله زيستي به فضا با گاز مايع انجام شد، افزود: اين ويژگي باعث ايجاد فشار كمتري به موجود زنده شد و براين اساس ميمون فضانورد هيچ مشكل خاصي ندارد و اشتهاي خوردن غذا كه نشان دهنده سالم بودن آن است را دارد.
دكتر ابراهيمي با اشاره به تكميل آزمايشات اعزام محموله موجود زنده به فضا در ارتفاع 120 كيلومتري و نزديك 5 كيلوگرم وزن گفت: در اعزام كاوشگر "پژوهش"، اجزاي سيستم به خوب كار كرده و در كنار اين محموله ضربه گيري تعبيه شده بود كه به فرود موجود زنده كمك كرد؛ همچنين تعبيه سنسورهاي جديد پژوهشي مانند سنسور صوتي و نيز برخي سيستم هاي الكترونيكي از ديگر تفاوتهاي محموله زيستي "پژوهش" با "پيشگام" بود.
وي با بيان اينكه اعزام محموله در ارتفاع 120 كيلومتري براي اطمينان از پرتاب موجود زنده در اين ارتفاع بارديگر تست شد و گفت: با توجه به تكميل آزمايشات در اين شرايط، پروژه جديد كه اعزام فضاپيماي زيرمداري با قطر و وزن بيشتر است در دستور كار قرار گرفت.
نگاهي به موفقيتهاي ايران در اعزام موجود زنده به فضا
به گزارش مهر، يازدهم بهمن ماه سال 91 نخستين محموله زيستي حامل موجود زنده با موفقيت به فضا پرتاب شد و اين موفقيت توانست ايران را در زمره 15 كشور نخست دنيا در زمينه اين موفقيت فضايي جاي دهد.
نخستين محموله زيستي با كاوشگر پيشگام و ميموني از نژاد "رزوس" كه آمريكاييها نيز نخستين بار از همين نژاد، ميمون به فضا پرتاب كردند تحت عنوان "آفتاب" با گاز جامد و در ارتفاع 120 كيلومتري زير مداري به فضا پرتاب شد كه اين محموله با موفقيت به زمين بازگشت و با گذشت نزديك به يك سال شنيده مي شود كه حال آفتاب خوب است.
بامداد امروز نيز در آستانه هفته پژوهش دانشمندان فضايي كشورمان به موفقيت ديگري نائل آمدند و كپسول زيستي كاوشگر "پژوهش" حامل ميموني از همان نژاد تحت عنوان " فرگام" و با سوخت گاز مايع به فضا پرتاب كردند كه اين موجود زنده نيز با موفقيت توانست ماموريت خود را به اتمام برساند.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]