واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قارچهاي سمي "اچ.آي.وي" در حاشيه شهر ميرويند/ "پنهانكاري" متهم رديف اول پرونده ايدز
مشهد - خبرگزاري مهر: كارشناسان بهداشت خراسان رضوي از انتشار قارچگونه ايدز در كمپهاي ترك اعتياد، مجموعههاي كار كودكان، زندانها و حاشيهنشينان شهر خبر ميدهند و متهم اصلي در اين پرونده را پنهان كاري در رفتار هاي پرخطر نوجوانان و جوانان معرفي مي كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، ابتلا به ايدز در كارهاي پنهان مردم بويژه رفتارهاي پرخطرجوانان، نوجوانان و استفادهكنندگان از موادمحرك مخفي شده است و هر روز شاهد انتشار قارچ هاي سمي اچ آي وي در مراكز ترك اعتياد، مجموعههاي كار كودكان، زندانها و حاشيه شهر ها هستيم و تابو اين پنهان كاري تنها با آگاهي مردم در نوع برخورد و مواجهه با اين بيماران شكسته مي شود.
زنان مبتلا به اچ آي وي كمتر شناسايي مي شوند
كارشناس مسوول پيشگيري از بيماري ايدز معاونت بهداشتي دانشگاه علومپزشكي مشهد در گفتگو با خبرنگار مهر هشدار، مي دهد: متاسفانه زنان مبتلا به اچ آي وي كمتر شناسايي مي شوند.
حسين پور مي افزايد: گروه زنان در اين خصوص بسيار آسيب پذيرترند و اين افراد اغلب كساني هستند كه همسرانشان معتاد تزريقي هستند يا رفتار هاي پر خطر جنسي دارند.
وي توضيح داد: اين در حالي است كه زنان به خاطر موانع فرهنگي در صورتي كه در معرض سوء استفاده جنسي قرار گرفته و مبتلا شوند به مراكز بهداشتي مراجعه نمي كنند.
موانع فرهنگي سد راه شناسايي بيماران مبتلا به ايدز
حسين پور ادامه مي دهد: در دانشگاه علومپزشكي مشهد كلينيكهاي مثلثي،مراكز سلامت زنان راه اندازي شده كه آموزش گروههاي هدف و مربيان و بهگرهاي كارخانهها را در راستاي مشاوره و پيشگيري از اين بيماري را دنبال مي كنند.
وي مي افزايد: البته تا زماني كه موانع فرهنگي در راستاي مراجعه ايمن زنان برداشته نشود، ممكن است كه اين مراكز به اهدافي كه در برنامه دارند، دست پيدا نكنند.
اين كارشناس بهداشتي توضيح مي دهد: ابتلا به اچ آي وي مثبت هيچ علامت باليني ندارد و در برخي مواقع با علائمي مانند بزرگ شدن غدد لنفاوي، گلودرد و تب همراه است كه فرد مبتلا بدون استفاده از دارو و با مشاورههاي پيشگيرانه اين دوران را مي گذراند و تنها وقتي وارد مرحله ايدز شد، خدمات دارويي رايگان را دريافت مي كند.
وي ادامه مي دهد: در حال حاضر انگ و تبعيض مهمترين مشكلي است كه بيماران اچ آي ويمثبت به آن روبرو هستند و در شرايط كنوني، از بين بردن موانع فرهنگي موجود براي آگاه سازي جامعه و خانوادهها بسيار ضروري است.
حسين پور يادآور مي شود: متاسفانه در بسياري از مواقع پيش آمده كه بيمار مبتلا بهاچ آي وي با اعلام بيماري خود به مردم و يا حتي برخي پزشكان،طردمي شوند در حالي كه بيماري ايدز از طريق ارتباطات عمومي از جمله دست دادن، صحبت كردن و روبوسي انتقال نمييابد.
شكستن تابو پنهان كاري مبتلايان به ايدز با آگاه سازي عمومي
مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي غيرواگير معاونت بهداشتي علوم پزشكي مشهد نيز دليل اصلي شيوع اين بيماري خصوصا در حاشيه شهرها پنهان كاري مي داند و معتقد است تابو اين پنهان كاري تنها با آگاهي مردم در نوع برخورد و مواجهه با اين بيماران شكسته مي شود.
محمدرضا جويا اظهار مي كند: از بسترهاي اجتماعي كنترل ايدز غافل هستيم و پنهانكاري درباره ايدز باعث 9 برابر شدن اين بيماري در كشور شده است.
وي با اشاره به سخنان وزير بهداشت مي افزايد: به دليل پنهان كاري بيماران مبتلا به ايدز در 11 سال گذشته تا كنون اين بيماري روند رو به رشدي داشته است.
رشد 20 درصدي بيماري ايدز
جويا ادامه مي دهد: به گفته وزير بهداشت ابتلا به ايدز در ايران و ديگر كشورها به طاعون شباهت دارد و اين دوره عصر سياهي است به گونه اي كه از سال 2005 تا 2012 ميزان ابتلا به اين بيماري با رشد 20 درصدي همراه بود.
مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي غيرواگير معاونت بهداشتي علوم پزشكي مشهد بيان مي كند: ايدز در جهان تا 2010 ،25 ميليون نفر قرباني داشته است.
جويا عنوان مي كند: ابتلا به ايدز از رفتارهاي پرخطر جوانان و نوجوانان و استفاده كنندگان از مواد محرك نشات مي گيرد.
اين كارشناس معاونت بهداشتي مي گويد: انتشار اين بيماري به صورت قارچ گونه در كمپ هاي ترك اعتياد، مجموعههاي كار كودكان، زندانها و مجموعههاي حاشيهنشين را شاهد هستيم.
جويا عنوان مي كند: تابو اين پنهان كاري تنها با آگاهي مردم در نوع برخورد و مواجهه با اين بيماران شكسته مي شود.
تابو فرهنگي شكسته شود؛ مشكل كنترل ايدز برطرف مي شود
تجربه مردم از مواجهه با افراد مبتلا به ايدز بسيار كم است و اين وضع بدليل پنهانكاري وسيع بيماران است و هرگاه اين تابو شكسته شود، مشكل كنترل ايدز برطرف مي شود و شناسايي مبتلايان، فراهم كردن حمايتهاي اجتماعي از آنها، توسعه راهها و ابزارهاي پيشگيري و آشناكردن نوجوانان و ديگر گروههاي در معرض خطر با اين راهكارها و ابزارها از رشد و نمو و ريشه كردن اين بيماري در بستر جامعه جلوگيري مي كند.
اين در حالي است كه به گفته مسئولان بهداشتي انتقال عفونت از اعتياد تزريقي تغيير يافته، اما هنوز اعتياد تزريقي در صدر متهمان اين پرونده است و اين هشداري است كه از معتادان و استفادهكنندگان مواد مخدر تزريقي غافل نشويم و توجه داشته باشيم كه اين بيماري پنهانكار در زندانها و مراكز تجمع معتادان و در حاشيه شهر ها ي بزرگ به جريان مخفيانه خود ادامه مي دهد و لزوم فرهنگ سازي را هر چه بيشتر نمايان مي كند.
.................................
گزارش: زهره رنگ آميز
كد خبر: 2187364
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۴:۵۰
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]