واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گروه هاي تروريستي در سوريه به سلاح شيميايي دست يافته است
سفير كشورمان در هلند و نماينده دائم نزد سازمان منع سلاح هاي شيميايي گفت: گزارشات و مستندات موجود حاكي از اين است كه گروه هاي تروريستي در سوريه به سلاح شيميايي دست يافته و از آن استفاده كرده اند و اين موجب نگراني جدي است.
به گزارش خبرگزاري مهر ، كاظم غريب آبادي، سفير كشورمان در هلند و نماينده دائم نزد سازمان منع سلاح هاي شيميايي در حاشيه هجدهمين كنفرانس سالانه سازمان منع سلاح هاي شيميايي، در مصاحبه اي با روزنامه ماينيچي ژاپن درخصوص إلحاق سوريه به كنوانسيون منع سلاح هاي شيميايي و امحاي سلاح هاي شيميايي آن إظهار داشت: موضع اصلي جمهوري اسلامي ايران مبارزه با سلاحهاي كشتار جمعي و از جمله سلاحهاي شيميايي است.
سفير ايران ادامه داد: كاربرد سلاح شيميايي توسط هر كس، هر كجا و تحت هر شرائطي محكوم است. گزارشات و مستندات موجود حاكي از اين است كه گروه هاي تروريستي در سوريه به اين سلاح دست يافته و از آن استفاده كرده اند و اين موجب نگراني جدي است.
وي افزود: ما كشوري هستيم كه به سبب كاربرد سلاحهاي شيميايي توسط رژيم صدام 13 هزار كشته و 100 هزار زخمي داده ايم. در حاشيه اجلاس سازمان منع سلاحهاي شيميايي نيز گروهي از جانبازان سلاحهاي شيميايي براي نشان دادن ابعاد وحشتناك كاربرد سلاحهاي شيميايي نمايشگاهي را برپا كرده اند. ايران در قضيه سوريه نقش مثبت و سازنده اي ايفا كرد. اكنون تنها رژيم اسرائيل در منطقه ما به اين سلاحها مجهز است و عضو هيچ معاهده خلع سلاحي نيز نيست.
غريب آبادي يادآور شد: با پيوستن سوريه به كنوانسيون منع سلاح هاي شيميايي، اين رژيم ديگر بهانه اي براي خروج از اين كنوانسيون نخواهد داشت. دولت سوريه به سبب نداشتن توان مالي و همچنين فني و تجهيزاتي و شرائط أمنيتي درخواست كرده است كه ذخاير سلاح شيميايي آن كشور در خارج از سوريه نابود شود. هر چند كه اين امر در تناقض با معاهده است، چون طبق معاهده بايد در محل نابود شود و حق جابه جايي آن را ندارند، با وجود اين سازمان منع سلاحهاي شيميايي استثنائا با امحاي اين سلاحها در خارج از سوريه موافقت كرد.
سفير ايران تاكيد كرد: براي اين امر نيز نياز به حمايت جامعه بين المللي است. براي نمونه بايد اين سلاحها را بأيد با كشتي منتقل نمود كه مي بايست از لحاظ فني و ايمني و أمنيتي و زيست محيطي ابعاد آن سنجيده شود و همچنين مسئله ديگر كشور ميزباني است كه سلاحها بايد در آنجا نابود شوند. كانون صحبت از امحاي اين سلاح در يك كشتي در درياست. همه مراحل جمع آوري، انتقال و نابودي سلاحها بايد تحت نظارت سازمان منع سلاحهاي شيميايي انجام شود و سلاحها بايد بلافاصله و بدون تأخير نابود شوند. دولت سوريه تاكنون همكاري سازنده اي براي امحاي سلاحهاي شيميايي خود داشته است.
غريب آبادي خاطر نشان كرد:جامعه بين المللي نيز موظف است در اين مقوله به سوريه همه گونه كمك كند. هم اكنون مراحل راستي آزمايي ذخاير و همچنين انتقال آنها براي امحاء در حال انجام است. دولت سوريه تصريح كرده كه خود پولي براي اجراي اين مراحل ندارد و در تصميمي كه سازمان اتخاذ نمود، جامعه بين المللي پذيرفت كه هزينه مالي اين عمليات را تأمين نمايد. ايران نيز تجربيات خود را در خصوص كنوانسيون منع سلاحهاي شيميايي و اجراي آن به سوريه انتقال مي دهد.
كد خبر: 2195235
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۴:۲۳
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]