واضح آرشیو وب فارسی:فارس: المنار فاش كردشكاف در مواضع كشورهاي عرب خليج فارس در قبال سوريه/ عربستان در موضع عليه سوريه تنها ماند
بر خلاف ادعاي عربستان، برخي منابع خبري از تلاش كشورهاي حوزه خيلج فارس براي جدا شدن از سياستهاي رسمي رياض در قبال سوريه خبر مي دهند.
به گزارش فارس، هفته نامه فلسطيني المنار در مطلبي نوشت كه كشورهاي خليج فارس شكاف عميقي را در مواضع خود نسبت به سوريه تجربه مي كنند، برخي از اين كشورها به تدريج مواضع خود را از عربستان سعودي در اصرار بر تخريب دولت سوريه جدا كردهاند، اين در حالي است كه رياض همچنان سعي دارد با فشار بر كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس، آنها با مواضع خود همسو نگه دارد و اختلافات را به رسانه ها نكشاند.
منابع مطلع به المنار اعلام كردند كه شكاف كنوني در موضع كشورهاي خليج فارس در پشت پرده تحركات و اقدامات برخي از اين كشورها كه مواضعي به دور از گفتمان رسمي كشورهاي خليج فارس به خود مي گيرند، قابل ملاحظه است، به عنوان مثال دولت امارات به دنبال مسيرهاي امن براي فرار از اين بحران است و سعي دارد با وجود ادامه فشارهاي عربستان و بحران بين اين كشور و شيخ نشين قطر، بين دو گزينه تمايل به اعلام موضع واحد كشورهاي خليج فارس در قبال بحران سوريه و عدم دخالت در مناطق ناامن در خاورميانه مانور دهد.
اين محافل همچنين فاش كردند كه اخيرا تماسهايي بين امارات و روسيه در حاشيه ديدارهايي با ماهيت اقتصادي بين دو طرف در مسكو انجام شده و امارات تاكيد كرده كه تنها مي خواهد در اقدامي سياسي با هدف پايان دادن به بحران سوريه شركت كند، امارات در اين ديدارها ملاحظات خود را نسبت به كليات مواضع سعوديها در قبال سوريه اعلام كرده است. اين رد حالي است كه رياض ادعا مي كند كه اين سياست، سياست اصلي تمام كشورهاي حاشيه خليج فارس است و همه به آن متعهد هستند.
بنابر اين گزارش ، عربستان سعي دارد حالتي از نگراني و ترس را در ميان رژيمهاي حاكم بر امارات و ساير كشورهاي حوزه خليج فارس ايجاد كند مبني بر اينكه بي طرفي و دور شدن از همراهي با آمريكا موجب ايجاد زلزله هاي قوي در عرصه كشورهاي عربي ميشود و استمرار حاكميت و بقاي حضور سياسي آنها را تهديد خواهد كرد. در نتيجه رياض از اين كشورها خواسته است تا مواضع خود را در راستاي حمايت دائمي از مواضع آمريكا اتخاذ كنند، چرا كه آمريكا كشور هم پيمان آنها و حامي امنيت كشورهاي خليج فارس است. اين در حالي است كه اين كشورها از جمله امارات بر اهميت عدم همراهي و ورود به بازي آمريكا در منطقه تاكيد دارند و معتقدند اين همراهي در صورتي كه بازي طبق منافع آمريكا به پايان نرسد؛ براي اين كشورها گران تمام مي شود. آنها مي گويند كه دوره اعتماد به آمريكا به عنوان دولتي كه پشت هم پيمانان خود را خالي نمي كند، به سر آمده و از زمان انقلاب هاي مردمي در كشورهاي عربي ديگر اين ادعا مورد اعتماد و قانعكننده نيست.
انتهاي پيام/ر
جمعه 29 شهريور 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]