محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830538506
اعتبارات آبخيزداري گيلان قطره چكاني است/ مراتع خط مقدم فعاليت هاي آبخيزداري
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اعتبارات آبخيزداري گيلان قطره چكاني است/ مراتع خط مقدم فعاليت هاي آبخيزداري
رشت – خبرگزاري مهر: با توجه به اهميت بخش آبخيزداري گيلان متاسفانه اعتبارات سالانه اين بخش ناچيز و قطره چكاني است از اينرو مسئولان بايد به اين مهم توجهي ويژه داشته باشند.
به گزارش خبرنگار مهر، آبخيز يك واحد منطقي براي برنامه ريزي هماهنگ در استفاده از اراضي و مديريت موثر و پايدار منابع طبيعي و محيط زيست است.
آبخيز يك سيستم پويا و يكپارچه اجتماعي، اقتصادي و بيولوژيكي است كه مي تواند داراي جوامع شهري، روستايي، جنگلداري، صنايع اصلي و فرعي و همچنين امكانات تفرجگاهي باشد.
هر نوع تلاشي كه در راستاي فاكتورهاي آب، خاك، گياه و هوا بر اساس سياست هاي اجرايي صورت مي گيرد، آبخيزداري ناميده مي شود.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري گيلان در اين باره مي گويد: آبخيزداري الهي ترين نگاه به طبيعت است و آبخيزدار را مي توان پزشك طبيعت ناميد.
رحمت الله رحماني افزود: يك آبخيزدار خوب با بررسي دقيق و مطالعه علمي حوضه آبخيز به تعبيري دردهاي يك حوضه را شناخته و براي درمان آن برنامه ريزي مي كند.
وي اظهارداشت: آبخيزداري يعني تغذيه سفره آب هاي زيرزميني و افزايش توليد محصول، بهره گيري از مجموعه گسترده دانش و تجربه در يافتن راه هاي پيشگيري و رويارويي با فرسايش خاك و سيلاب هاي مخرب، حفظ و احيا آبخيزهاي بحراني، بهره برداري كامل از سرمايه گذاري هاي هنگفت مالي در منابع اقتصادي كشور، بهره برداري مناسب و درست از منابع طبيعي و كشاورزي حوزه هاي آبخيز، تقويت پوشش گياهي و كاهش زيان هاي سيل هاي ويرانگرآبخيزداري، تغذيه سفره آب هاي زيرزميني و افزايش توليد محصول است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري گيلان گفت: اعتبارات مربوط به بخش آبخيزداري به تنهايي پاسخگوي نيازها نيست و بايد از مشاركت هاي مردمي در اين زمينه استفاده كرد.
سيل در اثر استفاده بيش از حد از منابع طبيعي و از بين رفتن پوشش گياهي رخ مي دهد
وي افزود: سيل دراثر استفاده بيش از حد از منابع طبيعي و از بين رفتن پوشش گياهي رخ مي دهد كه با مشاركت آبخيزنشينان رفع خواهد شد.
رحماني در ادامه توجه به منابع طبيعي را از شاخص هاي توسعه يافتگي برشمرد و يادآورشد: فرهنگ سازي در زمينه حفاظت از منابع طبيعي بايد افزايش يابد.
به هر ترتيب منابع طبيعي گيلان شامل اراضي ملي، جنگل ها، مراتع، اراضي ساحلي، اراضي مستحدث و اراضي موات است كه مساحت اين اراضي به ترتيب 808 هزار و 112 هكتار، 564 هزار و 712 هكتار، 267 هزار و 311 هكتار، چهار هزار و 589 هكتار، هزار و 645 هكتار، 97 هزار و 864 هكتار است.
كشور ايران داراي پنج ناحيه رويشي شامل رويشگاه هاي خزري، ايران توراني، خليج عماني، ارس باران و زاگرس است كه وسعت ناحيه خزري 9.1 ميليون هكتار است (از آستارا تا گليداغي) كه تنها جنگل هاي واقعي و اقتصادي ايران را تشكيل مي دهد.
جنگل هاي شمال در استان هاي گيلان، مازندران و گلستان بصورت نواري با طول 800 كيلومتر و عرض 20 تا 70 كيلومتر استقرار داشته و مناطق وسيعي از كوهستان تا كوهپايه و قسمتي از مناطق جلگه اي را پوشانده اند، جنگل هاي شمال در دوران سوم زمين شناسي پنج ميليون سال قبل بوجود آمد و به همين دليل به عنوان يكي از كهن ترين جنگل هاي جهان به شمار مي رود.
گونه هاي درختي فراوان از قبيل راش، ممرز، بلوط، انجيلي، توسكا، خرمندي، پلت، شيردار، نمدار، ون و ساير گونه ها در جنگل هاي استان يافت مي شود.
مساحت مراتع استان 267 هزار و 311 هكتار بوده كه داراي غناي گونه اي فراواني هستند و نقش مهمي را در دامداري استان ايفا مي كنند.
همچنين گيلان با وسعت يك ميليون و 471 هزار و 100 هكتار در مجموع شامل 52 حوزه آبخيز كوچك و بزرگ است، تمامي روان آب هاي حاصل از بارش باران با شدت هاي مختلف و جريان هاي حاصل از ذوب برف همراه با بار ناخالص و آوردهاي رسوبي محصول فرآيندهاي مختلف و متنوع فرسايش، ازسوي رودخانه هاي موجود در اين حوزه ها حمل و در نهايت در تالاب انزلي و درياي خزر تخليه مي شود.
به جزء مجموعه حوزه هاي آبخيز محاط در محدوده استان، حوزه بزرگ سفيدرود نيز در نهايت در درياي خزر تخليه مي شود، از مجموع وسعت حوزه سفيدرود فقط 300 هزار هكتار آن در محدوده استان گيلان واقع شده است.
سطح حوزه هاي آبخيز گيلان يك ميليون و 471 هزار و 100 هكتار است كه 950 هزار هكتار آن نياز به اجراي عمليات آبخيزداري دارد.
تعداد حوزه هاي آبخيز استان 52 حوزه است كه بزرگترين اين حوزه مربوط به حوزه هاي آبخيز سفيدرود است كه بخش اولي آن از رودخانه هاي قزل اوزن و شاهرود تغذيه مي شود.
گيلان 52 حوزه آبخيز دارد / بزرگترين آبخيز رودخانه سفيد رود است
بزرگترين حوزه آبخيز داخلي به مساحت 169 هزار هكتار هكتار مربوط به حوزه آبخيز پلرود در شهرستان هاي رودسر ، سياهكل و املش و كوچكترين حوزه داخلي استان با 625 هكتار وسعت به نام حوزه آبخيز كشلي در شهرستان تالش واقع شده است.
يك كارشناس ارشد آبخيزداري در اين ارتباط با اشاره به اهميت اجراي طرح هاي آبخيز داري گفت: اين طرح ها در قالب پروژه هاي مطالعاتي، بيولوژيكي، مكانيكي و مديريتي صورت مي گيرد.
محمد رفعتي افزود: انجام دقيق اين طرح ها در كنترل هرز آب هاي سطحي و تغذيه سفره هاي زير زميني، رونق اقتصاد و كشاورزي، تامين غذا و پروتئين، تامين علوفه و تغذيه دام، حفظ و توليد خاك، اكسيژن و تلطيف هوا و پالايش آن از گاز هاي سمي و گرد و غبار نقش مهمي ايفا مي كند.
وي همچنين با بيان اينكه بحث آبخيزداري يك بحث كلي و جامع است، اظهارداشت: سه وظيفه اصلي آبخيزداري شامل عمليات مكانيكي، بيومكانيكي و بيولوژيكي است.
اين كارشناس آبخيزداري با اشاره به اينكه در فعاليت هاي آبخيزداري خط مقدم " مراتع " هستند، گفت: حفاظت، توسعه و احياي مناطق كوهستاني و يا حوزه هاي آبخيز بالا دست اهميت زيادي در پيشرفت اهداف توسعه اي دارد.
وي افزود: تخريب حوزه آبخيز يعني از بين رفتن ارزش حوزه شامل پتانسيل توليدي، خاك و آب همراه با تغييرات رفتارهيدرولوژيكي سيستم رودخانه در طول زمان است.
رفعتي اظهارداشت: تخريب حوزه آبخيز از رابطه متقابل عوارض فيزيوگرافيكي، اقليم و كاربري ارضي ضعيف (جنگل زدايي بيش از حد، كشت نامناسب، تخريب خاك و شيب ها از سوي معدن كاوي، حركت حيوانات، ساخت رودخانه و انتقال، ذخيره و تغيير جهت و استفاده نامناسب از آب ) ناشي مي شود و به نوبه خود منجر به تسريع تخريب بوم شناختي، كاهش فرصت هاي اقتصادي و افزايش مشكلات اجتماعي خواهد شد.
وي با اذعان اينكه آبخيزداري بايد با همكاري سازمان هاي مختلف دولتي و همچنين طبقات مختلف اجتماعي مردم انجام گيرد، گفت: عواملي از قبيل احداث جاده، معدن كاوي، زمين لغزش ها، آتش سوزي هاي طبيعي و سيل همواره فاكتور هاي موثر بر مديريت حوزه آبخيز هستند.
اين كارشناس آبخيزداري ادامه داد: توجه به اين نكته حائز اهميت است كه وقتي چالش هاي جديدي در راستاي آبخيزداري روي دهد، طرح مديريت نخست بايد صلاح شود كه مسئوليت آن به عهده طراحان و آبخيزداران است، آنان بايد مسئولان دولتي را متقاعد كنند كه آبخيزداري يك فرآيند مداوم و قابل تغيير است.
نقش طبيعت و منابع طبيعي در حيات اجتماعي و اقتصادي انسان ها غير قابل انكار است
با توجه به اينكه نقش طبيعت و منابع طبيعي در حيات اجتماعي و اقتصادي انسان ها و اهميت ويژه آن در رابطه با كشاورزي و محيط زيست امري غير قابل انكار است و از سوي منابع تجديد شوند مثل آب، خاك، جنگل و مرتع نقش مهم و حياتي در زندگي موجودات زنده جانوري و انساني دارند بدون شك بدون اين نعمت الهي انسان نمي تواند به حيات خود ادامه دهد.
در برخوردهاي غير اصولي و بي توجهي هايي كه در زمينه مرتع، جنگل، حفاظت خاك و آبخيزداري در گذشته اعمال شده است ريشه در ساليان دراز دارد امروز چنان وضعيتي را به وجود آورده است كه كمترين تعلل در آن جايز نيست و ادامه روند تخريب اين منابع حياتي و خدادادي با در نظر گرفتن رشد جمعيت و نياز روز افزون به توليدات كشاورزي و دامي فاجعه به همراه دارد كه كمترين آسيب ها بروز گرسنگي در حال و عدم استقلال كشور در آينده مي تواند باشد.
توجه به اين نكته هم ضروري است كه حضرت امام راحل در خصوص اهميت منابع طبيعي تجديد شونده فرموده اند: " منابع طبيعي تجديد شونده يكي از سرمايه هاي حياتي مملكت به شمار مي روند بنابراين قوام، دوام و رشد ملت ها در طول تاريخ هميشه بستگي به ثروت ملي خدادادي داشته و دارد،.عظيم ترين اين نعمت الهي آب هاي فراوان، خاك هاي حاصلخيز و به تبع آن جنگل هاي سر سبز و اراضي بارور بوده كه منشا و مبدا آباداني، خودكفايي و استقلال كشورها است."
منابع طبيعي از لحاظ جذب توريست و گذراندن اوقات فراغت مردم نيز داراي اهميت ويژه است بطوري كه مناطق تفريحي و جنگلي به دليل دست يابي آسان براي تمامي آحاد ملت مورد توجه بوده و موجبات جلب تعداد كثيري از گردشگران و انسان هاي خسته از زندگي شهري را فراهم مي سازد.
همچنين بحران هاي زيست محيطي بصورت تخريب جنگل ها، فرسايش خاك، آلودگي آب و غيره باعث مي شود كه متوليان حفاظت از منابع طبيعي براي رفع اين بحران ها و پايداري منابع طبيعي تلاش كنند يكي از مصاديق اين تلاش ها بسترسازي لازم براي مشاركت آحاد جامعه به ويژه بهره برداران از اين منابع براي حفاظت آنها است.
البته به اين نكته هم بايد توجه كرد كه استان گيلان با توجه به اقليم و شرايط آب و هوايي و موقعيت جغرافيايي از شرايط فوق العاده اي در خصوص حفظ منابع طبيعي برخودار است.
اجراي عمليات آبخيزداري نشانگر سرمايه گذاري مطمئن با كمترين ميزان خطر پذيري
معاون عمراني استاندار گيلان تاثيرات چشمگير اجراي عمليات آبخيزداري را نشانگر سرمايه گذاري مطمئن با كمترين ميزان خطر پذيري و بازدهي بسيار مطلوب براي توسعه پايدار دانست و گفت: هر گونه هزينه كرد در اين بخش كمك به حفظ طبيعت و هديه اي ارزشمند براي نسل هاي آتي اين مرز و بوم خواهد بود.
محمد آقاجانزاده افزود: تخصيص اعتبار كافي براي مديريت صحيح و اصولي حوزه هاي آبخيز همواره مورد نياز و ضروري است و چشم انداز روشني را براي جامعه به همراه خواهد داشت.
وي اظهارداشت: سيل يكي از پيچيده ترين و مخرب ترين رويدادهاي طبيعي است كه بيش از هر بلاي طبيعي ديگري جان و مال انسان و شرايط اجتماعي و اقتصادي جوامع را به خطر مياندازد.
معاون عمراني استاندار گيلان گفت: اين پديده با همه پيچيدگي ها قابل شناخت بوده و مي توان براي مهار و كاهش خسارت آن راهحل هاي مناسبي را جستجو كرد.
وي در ادامه زمينه اجراي عمليات آبخيزداري را يكي از راهحل هاي مناسب در اين زمينه دانست و يادآورشد: بكارگيري مديريت آبخيزداري در عرصه هاي مختلف بستگي به درجه اهميت اقتصادي، اجتماعي، زيست محيطي و...اين گونه مناطق صورت مي گيرد.
به هر حال آبخيزداري به صور مختلف همچون حفظ و تقويت ظرفيت هاي بالقوه توليد،كاهش خطرات بلاياي طبيعي و انساني (سيل و زمين لغزه)، افرايش بازده ملي سرمايهگذاري ها و كاهش رسوبات وارده به سدهاي مخزني ميت واند نقش مهم و بسيار مثبتي در توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور ايفا كند. با توجه به اهميت موضوع مسئولان بايد در زمينه تخصيص اعتبارات مكفي به اين بخش تلاش مضاعف داشته باشند.
كد خبر: 2195116
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۳:۱۹
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري گفت:ايلام در حوزه كاشت و توسعه جنگلها موفق عمل كرده است
رئيس سازمان جنگلها مراتع و آبخيزداري گفت ايلام در حوزه كاشت و توسعه جنگلها موفق عمل كرده است رئيس سازمان جنگلها مراتع و آبخيزداري گفت ايلام در حوزه كاشت و توسعه جنگلها موفق عمل كرده است به گزارش خبرگزاري فارس از ايلام خداكرم جلالي صبح امروز در بازديد از مناطق جنگلي ايلامفرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان خبر داداخراج 28 هزار دام غيرمجاز از سطح مراتع استان زنج
فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان خبر داداخراج 28 هزار دام غيرمجاز از سطح مراتع استان زنجان فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان از اخراج 28 هزار دام غيرمجاز از سطح مراتع استان زنجان خبر داد رحيم اسكندري امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درفرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان خبر داد: اخراج بيش از 28 هزا دام غيرمجاز از سطح مراتع ا
فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان خبر داد اخراج بيش از 28 هزا دام غيرمجاز از سطح مراتع استان فرمانده يگان حفاظت منابع طبيعي و آبخيزداري استان با اعلام اينكه در ۹ ماه نخست سال بيش از ۲۸ هزار واحد دام غيرمجاز از سطح مراتع استان اخراج شدهاند گفت اين تعداد دانماينده مريوان و سروآباد در مجلس:كاهش اعتبارات قطرهچكاني به كردستان قابلقبول نيست
نماينده مريوان و سروآباد در مجلس كاهش اعتبارات قطرهچكاني به كردستان قابلقبول نيست نماينده مردم مريوان و سروآباد در مجلس شوراي اسلامي گفت در دولتهاي گذشته اعتبارات به صورت قطرهچكاني به كردستان اختصاص مييافت كه اكنون آن هم در حال كاهش است به گزارش خبرگزاري فارس از مريوان امآبگيري 27 ميليون متر مكعبي پروژه هاي آبخيزداري فارس
آبگيري 27 ميليون متر مكعبي پروژه هاي آبخيزداري فارس شيراز - خبرگزاري مهر مدير كل منابع طبيعي استان فارس از آبگيري 27 ميليون متر مكعبي پروژه هاي آبخيزداري اين استان خبر داد كاظم بردبار در اين رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بارشهاي اين استان گفت در اين مدت با بارشهايرئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بشرويه خبر دادآغاز عمليات نهالكاري در 70 هكتار از اراضي بشرويه
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بشرويه خبر دادآغاز عمليات نهالكاري در 70 هكتار از اراضي بشرويه رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بشرويه گفت عمليات نهالكاري در 70 هكتار از محدوده كانون بحران فرسايش بادي اين شهرستان آغاز شده است رضا مقيميان هوش امروز در گفتوگو با خبرنگار فآغاز 4 طرح جديد مطالعات حوزه هاي آبخيزداري در هرمزگان
آغاز 4 طرح جديد مطالعات حوزه هاي آبخيزداري در هرمزگان معاون آبخيزداري اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري هرمزگان گفت چهار طرح جديد مطالعاتي در حوزه هاي آبخيزداري استان آغاز شده است به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران بندرعباس ابوالقاسم حسين پور هدف از انجام مطالعات را توسعه فعاليت هآبگيري طرحهاي آبخيزداري در فارس
آبگيري طرحهاي آبخيزداري در فارس 27 ميليون متر مكعب طرحهاي آبخيزداري استان فارس آبگيري شد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شيراز كاظم بردبار مدير كل منابع طبيعي استان فارس با اشاره به بارشهاي اين استان گفت در اين مدت با بارشهاي مناسبي كه صورت گرفت بيش از 27 ميليون مترمكعب آب داستاندار گيلان عنوان كرداختصاص اعتبارات بانكهاي گيلان به 60 نفر
استاندار گيلان عنوان كرداختصاص اعتبارات بانكهاي گيلان به 60 نفر استاندار گيلان با بيان اينكه 52 هزار نفر كشاورز با بدهي اندك در خط قرمز بانكهاي استان هستند گفت بسياري از اعتبارات بانكها به 60 نفر در گيلان اختصاص داده شده است به گزارش خبرگزاري فارس از رشت محمدعلي نجفي عصر امذخيره آب در طرحهاي آبخيزداري فارس
ذخيره آب در طرحهاي آبخيزداري فارس 27 ميليون متر مكعب آب در طرحهاي آبخيزداري فارس ذخيره شده است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شيراز مدير كل منابع طبيعي اين استان گفت اين ميزان آب از ابتداي فصل پاييز تاكنون در 8 طرح آبخيزداري استان در شهرهاي خنج زرين دشت مهر ممسني فذخيره 27 ميليون متر مكعبي آب در طرحهاي آبخيزداري فارس
ذخيره 27 ميليون متر مكعبي آب در طرحهاي آبخيزداري فارس شيراز واحد مركزي خبر اقتصادي 27 ميليون متر مكعب آب در طرحهاي آبخيزداري فارس ذخيره شده است مدير كل منابع طبيعي اين استان گفت اين ميزان آب از ابتداي فصل پاييز تاكنون در 8 طرح آبخيزداري استان در شهرهاي خنج زرين دشت مهرفرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان خبر داد: پايين بودن سطح تحصيلات بهرهبرداران س
فرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان زنجان خبر داد پايين بودن سطح تحصيلات بهرهبرداران سد راه فرهنگسازي حفظ منابع طبيعي بالا بودن هرم سني بهرهبرداران و اقبال نداشتن آنها به برنامههاي نوين ارائه شده در بحث حفاظت از منابع طبيعي از دلايل تخريب و تصرف اراضي مطي 9 ماهه اول امسالبيش از 300 مترمكعب عمليات آبخيزداري در شهرستان طالقان اجرا شد
طي 9 ماهه اول امسالبيش از 300 مترمكعب عمليات آبخيزداري در شهرستان طالقان اجرا شد به منظور حفظ اراضي و منابع ملي 320 مترمكعب انواع عمليات آبخيزداري طي 9 ماهه امسال در شهرستان طالقان اين استان اجرا شده است به گزارش خبرگزاري فارس از كرج به نقل از روابط عمومي اداره منابع طبيعي و آب-
گوناگون
پربازدیدترینها