واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كودكان سوري و فلسطيني، فرياد ميزنند اما فريادرسي نمييابند
كودكان آواره در سوريه از سرما جان ميدهند و كودكان غزه هم از سيل و سرما؛ با اين حال دولتهاي عربي مدعي دوستي با سوريه و فلسطين همچنان درباره اين فاجعهها سكوت كرده و حتي نميخواهند در اين باره چيزي بدانند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، به گزارش روز شنبه پايگاه خبري شبكه العالم "عبد الباري عطوان" نويسنده و پژوهشگر برجسته عرب، در مقاله اي در پايگاه خبري – تحليلي "رأي اليوم" نوشت: نوار غزه چند ماه است كه برق ندارد و محاصره "عربي – اسرائيلي" خفه كننده، زندگي را كاملا در اين منطقه مختل كرده است؛ سيل ناشي از بارش شديد باران هم اين روزها وضعيت غزه را بدتر كرده است.
وي افزود: دولت حماس كه نوار غزه را اداره مي كند براي برخورد با اين بحران نه تجربه دارد، نه پول و نه امكانات لازم. حماس مجبور شده است براي نجات شهروندان از قايق هاي فرسوده و قديمي ماهيگيري كمك بگيرد؛ شهرونداني كه به پشت بام خانه ها رفتهاند و فرياد ميزنند و ياري ميطلبند اما فريادرسي نمييابند.
عطوان خاطرنشان كرد: بيش از 150 كشور عضو سازمان "دوستان مردم سوريه" هستند كه بيشتر آنها از كشورهاي اروپايي و عربي ثروتمندند. با اين حال بيش از 4 ميليون آواره در داخل و خارج سوريه از گرسنگي، بيماري، ترس و نبود راه حل اطمينان بخش براي آينده سوريه رنج مي برند.
اين نويسنده عرب تأكيد كرد: حاميان عرب گروه هاي مسلح ميلياردها دلار براي " صنعت مرگ" در سوريه هزينه مي كنند و ميلياردها دلار ديگر براي تجهيز اين گروهها به جديدترين تجهيزات نظامي هزينه مي شود، اما هنگامي كه كودكان در اردوگاههاي آوارگان ناله ميكنند و از شدت سرما يخ ميزنند و جان ميدهند، آن كشورهايي كه وعده كمكهاي ميلياردي دادهاند ناپديد ميشوند؛ چرا؟ زيرا آن پولها براي مرگ اختصاص داده شده است نه زندگي.
عبدالباري عطوان خاطرنشان كرد: منطق حكم مي كند كساني كه توانايي رساندن سلاح به گروههاي مسلح را دارند، به هيچ وجه از رساندن كمكهاي پزشكي و غذايي و پتو به كودكان حلب، حمص، الرستن، الرقه، ادلب و همه شهرهاي ويران شده ديگر سوريه ناتوان نيستند.
عطوان گفت: سازمان عفو جهاني در اين باره از كشورهاي غربي "كافر" انتقاد كرده است، اما كشورهاي عربي "مسلمان" چطور؟ بويژه آنها كه ميخواهند دمكراسي و حقوق بشر را به سوريه صادر كنند. اين كشورها چه تعداد آواره سوري را پذيرا شده اند و در مرزهاي خود با سوريهايي كه از ترس مرگ به آنجا گريختهاند چه برخوردي داشتهاند. مگر نه اين است كه در اين كشورها مليون ها كارگر خارجي از 180 كشور غير غربي اقامت دارند.
عطوان با بيان اينكه كشورهاي عربي حوزه خليج فارس ميلياردها دلار از پول نفت خود را به مصر كه از مشكل سوخت رنج مي برد داده اند؛ خاطرنشان كرد: البته اين اقدامي بشردوستانه و قابل تقدير است، اما چرا آن ها از مقامات مصر نمي خواهند اجازه دهند سوخت لازم براي راه اندازي نيروگاههاي برق غزه وارد اين منطقه شود، تا دو ميليون انسان عربي مسلمان "اهل سنت" از بي برقي و خاموشي رهايي يابند.
عطوان گفت: نوار غزه غرق در تاريكي و سيل است و كودكان و سالمندان سوريه از سرما جان ميدهند. اين لكه ننگ ديگري در تاريخ اين ملت است. كسي كه انسان هاي محروم، محاصره شده و گرسنه را در حالي كه توانايي دارد، ياري نميكند امكان ندارد سرزمين هاي [اشغال شده عربي] را آزاد كند يا به حداقل حقوق بشر در كشورش يا ديگر كشورها احترام بگذارد.
انتهاي پيام/
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]