تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): فضاى هر ظرفى در اثر محتواى خود تنگ‏تر مى‏شود مگر ظرف دانش كه با تحصيل علوم، فضاى آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842325326




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بيش از ۲۵ درصد تلفات حوادث رانندگي مربوط به موتورسواران است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: بيش از ۲۵ درصد تلفات حوادث رانندگي مربوط به موتورسواران است
سازمان پزشكي قانوني كشور اعلام كرد: بيش از ۲۵ درصد تلفات حوادث رانندگي مربوط به موتورسواران است.


به گزارش خبرنگار اجتماعي باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور، ضربه به سر و شكستگي هاي متعدد علت بيش از 80 درصد مرگ هاي موتورسيكلت سواران است، بيش از 60 درصد كشته هاي موتورسيكلت سواران، زير 30 سال هستند، 46 درصد كشته هاي موتورسيكلت سوارها در جاده‌هاي برون شهري جان مي‌بازند و اين ها همه واقعيت هاي تلخي هستند كه در آمار سازمان پزشكي قانوني كشور به چشم مي‌خورند.

امنيت پايين موتورسيكلت سواران و عدم استفاده از كلاه ايمني، جدي نگرفتن مقررات راهنمايي و رانندگي توسط آنها، تردد در جاده هاي برون شهري و دلايل ديگر دست به دست هم داده‌اند تا يك چهارم كشته‌هاي حوادث رانندگي هر سال را موتورسيكلت سواران تشكيل دهند.

بر اساس بررسي‌هاي واحد آمار سازمان پزشكي قانوني كشور بخش قابل توجهي از تلفات حوادث رانندگي در هر سال، مربوط به موتورسيكلت سواران است به نحوي كه مطابق آمارهاي موجود در فاصله سال‌هاي 1385 تا 1389، 30 هزار و 901 نفر موتورسيكلت سوار در حوادث رانندگي جان خود را از دست دادند كه اين رقم 25.7 درصد از كل قربانيان حوادث رانندگي را در برمي گيرد.

از كل 120 هزار و 70 كشته ناشي از تصادفات رانندگي طي سال هاي 1385 تا 1389، 30 هزار و 901 نفر موتورسيكلت سوار بودند كه اين رقم 25.7 درصد از كل قربانيان حوادث رانندگي را در برمي گيرد. همچنين اين رقم بعد از قربانيان تصادفات خودروهاي سواري كه 34.6 درصد تلفات را شامل مي شود، دومين جايگاه را به خود اختصاص داده است.

عمده‌ترين علت مرگ موتورسيكلت سواران، ضربه به سر

برخورد با وسايل نقليه ديگر با رقم 83.1 درصد، عمده‌ترين علت تصادفات منجر به فوت موتورسيكلت ها است. همچنين بيشترين علت مرگ موتورسواران، ضربه به سر با 61.2 درصد و پس از آن شكستگي هاي متعدد با 19.7 درصدگزارش شده است. از سويي 42.3 درصد موتورسواران در همان محل وقوع حادثه درگذشته‌اند كه تمامي اين موارد لزوم استفاده از لوازم ايمني مانند كلاه ايمني، لباس مناسب و در كنار آن احتياط بيشتر در رانندگي و حفظ سرعت مطمئنه را بيش از پيش روشن مي‌كند.

60 درصد كشته ها زير 30 سال

از نظر سني نيز افراد 18 تا 24 سال با 34.1 درصد موارد بيشترين كشته هاي تصادفات موتورسيكلت را به خود اختصاص داده‌اند و تأسف بارتر آنكه 60.4 درصد كشته ها افراد زير 30 سالند بنابراين اگر 15.4 درصد كشته هاي 30 تا 39 ساله را هم به آن اضافه كنيم، به اين نتيجه مي رسيم كه سه چهارم كشته هاي موتورسيكلت زير 40 سال سن دارند.

بر اساس اين گزارش در اين مدت، 95.2 درصد كشته هاي تصادفات موتورسيكلت سواران مرد و 4.8 درصد آنان زن بوده‌اند، اين در حالي است كه 78.8 درصد اين افراد راننده موتور و 20.3 درصد افراد راكبان ترك موتورسيكلت بوده اند و البته وضعيت هشت دهم درصد افراد نيز نامعلوم گزارش شده‌‌است.

بيشترين كشته هاي تصادفات موتورسيكلت ها در تابستان

بيشترين تصادفات منجر به مرگ موتورسواران در فصل تابستان و در ماه‌هاي شهريور با 11.7 درصد، مرداد با 11.1 درصد و تيرماه با 11 درصد و كمترين آن مربوط به فصل زمستان با 14.6 درصد (در كل سه ماهه زمستان) بوده‌است. نكته قابل توجه آنكه بيشترين كشته ها در ماه‌هاي فصل زمستان در استان‌هاي گرمسيري مانند سيستان و بلوچستان (22.4 درصد)، هرمزگان (21.8 درصد) و خوزستان (19.9 درصد) ثبت شده‌است.

وضعيت شغلي و تحصيلي متوفيات تصادفات موتور سيكلت

از جهت تحصيلات نيز در ميان كشته هاي 18 سال و بالاتر، 28.9 درصد افراد داراي تحصيلات راهنمايي، 27.4 درصد با تحصيلات ابتدايي، 17.5 درصد با تحصيلات دبيرستان و 17 درصد بي‌سواد بوده اند كه بيشترين آن‌ها داراي شغل آزاد (33.4 درصد) و يا كارگر (25.1 درصد) بوده اند.

بيش از 46 درصد كشته هاي موتورسيكلت ها در راه هاي برون شهري

هرچند به موتور به عنوان وسيله‌اي نه چندان ايمن و به ديده وسيله نقليه درون شهري نگريسته مي شود اما جالب است بدانيم 46.7 درصد كشته هاي موتورسيكلت ها مربوط به راه هاي برون شهري و 38.8 درصد آن‌ها مربوط به معابر درون شهري بوده است. جاده هاي خاكي و روستايي با 13.7 درصد در رده بعدي قرار دارند و وضعيت هشت دهم درصد موارد نيز نامشخص گزارش شده است. اما در ميان استان هايي كه بيشترين كشته هاي برون شهري را داشته اند گيلان، قزوين، اردبيل و كرمانشاه در صدر جدول و آذربايجان شرقي، تهران و يزد در انتهاي جدول قرار دارند. اين در حالي است كه يزد، تهران و اصفهان بيشترين كشته هاي درون شهري و سيستان و بلوچستان، اردبيل و قزوين كمترين كشته هاي درون شهري را داشته اند.

ثبات الگوي مرگ موتورسيكلت سواران در سال‌هاي متمادي

اما در خصوص حوادث موتورسيكلت ها نكته جالب توجه آن است كه طي بررسي هاي به عمل آمده در سال 1390 و 1391 مشخص شد كه اين الگو ها در آمار تلفات حوادث موتورسيكلت‌ها تقريباً ثابت مانده است به طوري كه قربانيان تصادف موتورسيكلت در سال 1390، 24 و در سال 1391، 23 درصد كل كشته هاي تصادفات را به خود اختصاص داده اند. عمده ترين علت مرگ در آن‌ها همچنان ضربه به سر با 60.6 درصد در سال 1390 و 61.8 درصد در سال 1391 بوده و غلبه سني افراد 24 - 18 ساله با 32.1 در صد در سال 1390 و 32.1 درصد در سال 1391 همچنان حفظ شده است. وقوع تصادفات منجر به فوت نيز در راه‌هاي برون‌شهري با 44.8 درصد موارد در سال 1390 و 45.8 درصد موارد در سال 1391 همچنان از موارد درون شهري ( با 40.1 و 38.8 درصد در سال 1390 و 1391) پيشي گرفته است.

هشدار و توصيه‌ها

در مجموع به نظر مي رسد با توجه به ايمني پايين اين وسيله نقليه و به تبع آن درصد بالاي كشته هاي ناشي از تصادفات موتورسيكلت ها و تعداد قابل توجه مجروحين، مصدومين و معلولين اين نوع تصادفات كه طبق آمار، بيشترين آن‌ها از افراد نوجوان و جوان كشور هستند، توجه جدي دستگاه‌ها تصميم گيرنده و نظارتي به اتخاذ تصميمات مناسب از يك سو و هموطنان استفاده كننده از اين وسيله نقليه به نكات و توصيه‌هاي ايمني از سوي ديگر كاملاً ضروري به نظر مي رسد لذا در اينجا ضمن آرزوي سلامت براي تمامي هموطنان توجه راكبان موتورسيكلت‌ها را به نكات ذيل جلب مي‌كنيم:

1- حتماً از كلاه ايمني استفاده كرده و به ياد داشته باشيد ضربه به سر علت مرگ بيش از 60 درصد كشته هاي تصادفات موتورسيكلت را تشكيل مي‌دهد.

2- از موتور جهت انجام امور داخل شهري استفاده كنيد و از رانندگي موتور در جاده هاي برون شهري پرهيز كنيد.

3- از موتور سيكلت جهت جابه جايي وسايل و بار استفاده نكنيد.

4- حتي الامكان از سوار كردن ترك نشين خودداري كنيد.

5- از پوشش مناسب در هنگام رانندگي استفاده كنيد تا در صورت تصادف دچار حداقل صدمات شويد.

6- رعايت قوانين، اجتناب از حركت خلاف جهت در معابر، گذشتن از چراغ قرمز، راندن در پياده روها، انجام حركات مارپيچ، تك چرخ زدن و لايي كشيدن و مواردي از اين دست و رعايت سرعت مطمئنه و فاصله مناسب با وسيله نقليه در حال حركت ضامن سلامت شما و ساير هموطنان خواهد بود.

7- همواره از سلامت وسيله نقليه و اجزاي آن مانند چراغ ها، ترمز ها و غيره اطمينان حاصل كنيد.

8- با توجه به لغزنده شدن معابر در روزهاي باراني و برفي و ايمني پايين موتورسيكلت بهتر است در چنين اوقاتي از رانندگي با موتورسيكلت اجتناب كنند.

9- خوردن، آشاميدن و صحبت با تلفن همراه طي رانندگي با هر وسيله نقليه اي خطر آفرين است و در مورد موتور سيكلت به مراتب خطرناك تر است.

انتهاي پيام/

شنبه 23 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن