واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: شكلگيري كميتههاي صنفي در رسانه ملي
دبير سومين جشنواره جامجم گفت: در جلسهاي كه كارگردانان با دارابي داشتند، پيشنهاداتي صورت گرفت كه ما در حوزه سينما، خانه سينما داريم اما در تلويزيون نداريم. آقاي دارابي به اين اشاره كردند كه در تلويزيون كميتههايي در حال شكلگيري است
تسنيم: مهدي فرجي دبير و ضياءالدين دري از اعضاي هيأت انتخاب سومين جشنواره تلويزيوني جامجم اين هفته مهمان برنامه «هفت» بودند تا خبرهايي درخصوص اين جشنواره به مخاطبان بدهند.
مهدي فرجي درباره نحوه انتخاب آثارتوضيح داد: انتخابها در خود شبكهها صورت گرفته است و ما براي بخشها و شبكههاي مختلف سهميه قائل شديم. براي فيلمهاي تلويزيوني 30 درصد آثار پخش شده تلويزيون را پذيرفتيم و خود شبكهها بهترين آثارشان را در بخشهاي مختلف تله فيلم، سريال، برنامههاي گفتگو محور، مستند و پويانمايي انتخاب كردند.
دبيرجشنواره جامجم درباره تعداد آثار عنوان كرد: در بخش سريالها 29 اثر از 13 تا30 قسمتي، فيلمهاي تلويزيوني 42 اثر، گفتگو محور شامل فرهنگي، ورزشي، معارف، اجتماعي 138 اثر، پويانمايي 104 اثر، مستند 100 اثر شركت داده است. در بخش بين المللي تعريف موضوعي ما بيداري اسلامي و مقاومت است و آثار خودمان در اين جشنواره نيست. صرفا رقابت بين كشورهايي مثل فرانسه، آلمان، كانادا، قطر، اردن، لبنان، قطر و غيره است. 10 اثر نمايشي هم از تركيه، لبنان و سوريه داريم و رقابتها خيلي نزديك است.
وي درخصوص داوران يادآورشد: دربخش فيلمهاي تلويزيوني وسريالها 9 داور و در ساير بخشها هفت داور داريم. در مجموع 46 داور قضاوت ميكنند.
فرجي درباره تأثيراين جشنواره عنوان كرد: اين اولين جشنواره جهاني نيست اما در منطقه با توجه به متولي شدن سازمان صداوسيماي ما، مختص خودمان است. اين جشنواره هم انگيرهاي را در فيلمسازان ايجاد ميكند و هم آسيب شناسيهايي صورت ميگيرد تا بيشتر به آن بخش بپردازيم. اينها حتما در روند برنامه سازي تأثير ميگذارد. امسال از ناحيه فيلمسازان رجوع داشتيم و اين نشان ميدهد كه اين جشنواره به تدريج براي فيلمسازان جدي ميشود.
فرجي با اشاره به داوري دربخش محتوايي جشنواره جام جم گفت: محور اميد و آگاهي در سريالها بايد وجود داشته باشد. مثلا در دفاع مقدس هم بايد به حماسه سازي توجه داشته باشيم. بحث تكنيك و محتوا مطرح ميشود. هر بخشي براي خودش يك دبير دارد و اكثر داوران نسبت به چگونگي داوري و شاخصهها و معيارهاي آن توجيه شدهاند.
دبير جشنواره جام جم درخصوص نقش شوراي سياست گذاري بيان كرد: در رأس شوراي سياست گذاري معاون سيماست و روند كلي جشنواره و سياست گذاري به وسيله آنها تعيين ميشود. مثلا تصميم گيري درباره 6 بخش شدن برگزاري جشنواره، چگونگي جوايز، اضافه شدن به جوايز و پيشنهاد داوران در اين شورا برگزار ميشود. امسال درحال طراحي هستيم تا جايزه مردمي هم به برندگان اهداكنيم. معمولا از برندگان جوايز حمايت ميشود و تا الان همه پركارند.
فرجي با اشاره به نقدوبررسي بعد از برگزاري جشنواره جام جم خاطرنشان كرد: ما به همه وجوه پرداختيم. تمام شبكههاي تلويزيوني ما به لحاظ مسابقه دچاركمبود بودند و اين باعث ميشود سال آينده تعداد مسابقات تلويزيوني نسبت به امسال بيشتر شود. مثلا در گونههاي پليسي و ژانر اجتماعي فيلم زيادي ساخته شده اما در ساير گونهها كمتر مورد توجه قرار گرفته و كودك و نوجوان خيلي به آن توجه نشده است.
فرجي درباره احتمال تشكيل مجمعي از تهيه كنندگان تلويزيون و برنامه سازان يادآور شد: در جلسهاي كه كارگردانان با دارابي داشتند، پيشنهاداتي صورت گرفت كه ما در حوزه سينما، خانه سينما داريم اما در تلويزيون نداريم. آقاي دارابي به اين اشاره كردند كه در تلويزيون كميتههايي در حال شكل گيري است كه بخشهاي مختلف را رتبه بندي كند.
دبيرجشنواره جام جم در خصوص افزايش جذب هنرمندان درصداوسيما گفت: چرخه اقتصادي هنرمندان ما از طريق تلويزيون تأمين ميشود. تلويزيون در شبكههاي مختلف و با ساختارهاي مختلف چيزي حدود 35 هزار ساعت برنامه توليد ميكنيم و پخش شبكههاي سيما بالاي 70 هزار ساعت است. معيشت هنرمندان ما به نوعي متصل به تلويزيون است و تمام هنرمندان بزرگ سينما در تلويزيون هم كار ميكنند. كمال تبريزي، لطيفي، جعفري جوزاني و داوود ميرباقري از جمله اين كارگردانان هستند. من گسست و جدايي در سينما و تلويزيون نميبينم.
دري: تربيت جامعه از طريق رسانه ملي
ضياءالدين دري از اعضاي هيأت انتخاب جشنواره جام جم گفت: جلسات و هماهنگيهاي اوليه انجام شده و تعداد داوران از 7 به 9 رسيد چون حجم كار بالا بود. روندي كه براي اين كار در نظر گرفته شده، خوب است.
وي هم درخصوص تأثير اين جشنواره گفت: اگر ساختمان كلي اين جشنواره شكل بگيرد، بايد به اين نتيجه برسند كه بايد هرساله باشد و يا دوسالانه برگزار شود. بايد حس جشنواره فجر نسبت به جشنواره جام جم هم ايجاد شود و يا بيشتر باشد. جامعه ما از طريق رسانه ملي در سينما تربيت ميشود. طراحي لباس، صحنه و بسياري از چيزهاي ديگر از تلويزيون به سينما رفت. آقاي فرهادي هم از تلويزيون به سينما آمد.
وي افزود: در توليد تلويزيون در اين جشنواره بايد همه چيز جديتر و با سخت گيري پيگيري شود. داوران سريالها را دقيق ميبينند، مگر اينكه احساس كنند به استاندارد مد نظر نرسيدهاند.
دري درباره چگونگي انتخاب و معيار داوران تشريح كرد: داوري آنها با توجه به زاويه درست است و فيلم تلويزيوني بايد تماشاگر را با قاب عادت دهد. موضوعيت داوريها تعيين شده است و اكثر داوران به ساختار توجه ميكنند. ساختار فيلمنامه نويسي ما ضعيف است.
ضياءالدين دري با بيان اينكه نيامدن سريالهاي ويژه الف به جشنواره كار صحيحي است، افزود: خود الف ويژهها در بودجه بندي شبيه يكديگر نيستند و كل الف ويژهها با اين آثار قابل رقابت نيستند. اگر «كلاه پهلوي» در جشنواره بود، خودم بيرون ميآوردم. به نظرم لازم است كه تلويزيونيها داراي تشكيلات خاص خودشان باشند و خود تلويزيون بايد از سوي مديريت اين مسأله را سامان بدهد.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]