واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيا رم دوباره وارد بحران ميشود؟هشدار امپراتور ميلان به دولت ايتاليا
هشدار اخير نخستوزير سابق ايتاليا مبني بر وقوع انقلاب در رم در صورت دستگيري وي، ابهامات تازهاي را نزد افكار عمومي ايجاد كرده است. اين در حالي است كه ايتاليا به دليل تشديد بحران اقتصادي در وضعيت مناسبي قرار ندارد.
به گزارش خبرگزاري فارس، سيلويو برلوسكني نخستين وزير سابق ايتاليا كه به دليل اخراج از سنا مصونيت سياسي خود را از دست داده است، در يك قدمي حبس خانگي قرار دارد. در چنين شرايطي برلوسكني به مقامات ايتاليايي هشدار داده است كه دستگيري و حبس وي مي تواند منجر به بروز انقلاب تازه در كشورش شود. البته برلوسكني قبلا نيز از چنين ادبيات و جملاتي در قبال مسئولين ايتاليايي و مخالفان خود استفاده كرده بود، با اين حال به نظر مي رسد اين بار جنس تهديدات وي جدي تر است! خصوصا در برههاي كه اعتراضات مردمي نسبت به دولت انريكه لتا بار ديگر اوج گرفته است.
امپراتور ميلان تهديد ميكند
نخست وزير سابق ايتاليا در برهه فعلي ترجيح داده است دولت انريكه لتا را نسبت به وقوع انقلاب يا كودتا تهديد كند. به عبارت بهتر، برلوسكني در صدد است تا خشم طرفداران خود را عليه دولت لتا برانگيزد. با اين حال برلوسكني بر روي اعتراضات عمومي و موج سواري بر روي اين اعتراضات حساب ويژه اي باز كرده است. اعتراضات رياضتي موجود در ايتاليا هم اكنون به رم رسيده است. نام جنبش مردمي اخير عليه سياستهاي رياضتي "چنگال" است. اينت جنبش اعتراضي از هفته قبل اعتراضهايي در شهرهاي ميلان و فلورانس برگزار كرده بود و در حال حاضر فعاليت خود را در رم گسترش داده است.
دانشجويان محرك و محور اصلي اين جنبش اعتراضي هستند. و همين مسئله شرايط را به ضرر دولت رم سخت كرده است. در تازه ترين اين موارد، دانشجويان در رم با نيروهاي پليس درگير شدند. نكته قابل تامل اينكه كشاورزان نيز در شكل گيري جنبش اعتراضي اخير نقش چشمگيري داشته اند. اساسا اين جنبش اعتراضي ابتدا در بين كشاورزان منطقه سيسيل آغاز شد و سپس به اقشار ديگر نيز تعميم پيدا كرد. در حال حاضر بسياري از افراد بيكار كه خود را قرباني سياستهاي رياضتي مي دانند نيز آمادگي پيوستن به جنبش چنگال را دارند. آنان همگي سياستهاي رياضت اقتصادي دولت را محكوم مي كنند.
تهديدات برلوسكوني عليه دولت لتا درست در زماني تشديد شده است كه جنبش چنگال به فعاليتهاي ضد رياضتي خود در كشور ايتاليا ادامه مي دهد. اين خود بدترين خبر ممكن براي نخست وزير ايتالياست. لتا به شدت از حضور گسترده طرفداران برلوسكني در ميان جمعيت معترضين وابسته به جنبش چنگال نگران است. در صورتي كه توان اين دو با هم تجميع شود، عملا لتا چاره اي جز استعفا و برگزاري انتخابات زودهنگام نخواهد داشت. همين مسئله دستان نخست وزيجنبش موسوم به «چنگال» كه از چهار روز پيش اعتراضهايي در سراسر كشور از ميلان تا تورينو و نيز در مناطق فلورانس و پالرمو برگزار كرده بود، روز پنجشنبه به رم رسيد. صدها دانشجو در پايتخت ايتاليا در برابر يكي از دانشگاههاي كشور كه در آن چند وزير در كنفرانسي شركت كرده بودند، تجمع كردند. اين تجمع به درگيري با نيروهاي پليس انجاميد.
اين جنبش اعتراضي ابتدا در بين كشاورزان منطقه سيسيل آغاز شد و سپس رانندگان كاميون، كارفرمايان شركتهاي كوچك، دانشجويان و بيكاران نيز به آن پيوستند. آنان همگي سياستهاي رياضت اقتصادي دولت را محكوم مي كنند. دولت ايتاليا مي گويد رنج و عذاب مردم را درك مي كند اما اجازه خشونت را نخواهد داد. طي روزهاي اخير چهارده مامور پليس در درگيري با معترضان زخمي شدند. ايتاليا را به شدت در مقابل برلوسكني و معترضين بسته است.
رم در آستانه بحران دوباره
ايتاليا بار ديگر در آستانه وقوع بحراني گسترده قرار گرفته است. اين بحران مي تواند معادلات اقتصادي و امنيتي و متقابلا سياسي رم را دگرگون سازد و منجر به تغيير دولت در ايتاليا شود. اين همان مسئله ايست كه سران اتحاديه اروپا و منطقه يورو نسبت به آن نگران هستند. دولت لتا به تازگي توانسته است در رم مستقر شود. استقرار يك دولت با ثبات در ايتاليا يكي از اصلي ترين دغدغه هاي مقامات اروپايي محسوب مي شود. بدون شك لتا نمي تواند اين دغدغه را بر طرف كند زيرا دولت وي مي تواند هر لحظه از هم فرو بپاشد. البته دولتهاي جايگزين در رم نيز از خطر فروپاشي يكباره ايمن نيستند زيرا اعتراضات مردمي در ايتاليا روز به روز گسترش بيشتري مي يابد. خمير مايه و شالوده همه اين اعتراضات را "مخالفت با رياضت اقتصادي" تشكيل مي دهد. در اين ميان هر دولتي كه در رم تشكيل شود، اعم از راستگرا يا سوسياليست ملزم به اجراي سياستهاي رياضتي خواهد بود. بنابراين در برهه حساس فعلي هيچ يك از احزاب سياسي ايتاليا قدرت غلبه بر بحرانهيا موجود را ندارد.
قدرت دولت ايتاليا به اندازه يا نيست كه بتواند در مقابل سياستهاي جمعي اتخاذ شده از سوي اتحاديه اروپا ومنطقه يورو مقاومت كند. حتي شاهد بوديم كه ماريو مونتي نخست وزير سابق ايتاليا نيز عملا با وجود مخالفتهاي عميق خود با سياستهاي رياضتي چاره اي جز اجراي آن نداشت. در نهايت شهروندان ايتاليايي نيز نتوانستند ادامه حضور مونتي را در قدرت تحمل كنند و وي از قدرت كنار رفت. در حال حاضر نيز اعتراض شهروندان ايتاليايي نسبت به سياستهاي رياضتي دولت لتا ادامه دارد.
لتا در مقابل اعتراضات عمومي اعلام كرده است كه وضعيت نابسامان و تلخ شهروندان كشورش و جوانان را درك مي كند اما چاره اي جز اجراي سياستهاي رياضتي ندارد. اين اظهارات لتا منجر به نااميدي شهروندان ايتاليايي شده است. همين نااميدي منجر به شكل گيري تحركات اعتراضي عليه دولت لتا شده است.
اميد برلوسكني به ادامه اعتراضات
بدون شك ادامه اعتراضات عمومي در ايتاليا خبر خوشايندي براي برلوسكني محسوب مي شود. نخست وزير سابق ايتاليا به خوبي مي داند كه ايجاد آرامش و ثبات سياسي و اقتصادي در رم، آن هم درست در زماني كه لتا و مقامات دولت مخالف وي هستند به معناي ايجاد بستري براي زنداني كردن و كنترل رفتار وي و همراهانش محسوب مي شود.
در چنين شرايطي برلوسكني طرفدار تداوم اعتراضات عليه دولت لتا است. نكته جالب توجه اينكه امپراطور ميلان اميدوار است كه در انتخابات آتي بتواند فرصتي براي حضور مجدد در انتخابات و متعاقبا صحنه اجرايي ايتاليا داشته باشد! برلوسكني متعاقب فرار مالياتي در ارتباط با شركت رسانهاي خود، به تازگي از پارلمان ايتاليا اخراج شده است.
دولت لتا در كنترل و مديريت اعتراض عمومي شهروندان، به خصوص جوانان ناتوان است. لتا نگران تحركات جوانان و تشديد اعتراضات در ميان آنان است. در صورتي كه اعتراضات جوانان در رم تشديد شود، نخست وزير ايتاليا عملا با بحراني دامنه دار و غير قابل مهار رو به رو خواهد شد.مهم ترين گروهي كه عليه سياستهاي رياضتي دولت ايتاليا دست به اعتراض زدهاند جوانان هستند. وضع جوانان ايتاليايي به لحاظ رشد نرخ بيكاري اسفبار است. افزايش تصاعدي نرخ بيكاري در ميان جوانان ايتاليايي اين روند را تشديد كرده است. در حال حاضر بسياري از جوانان ايتاليايي به دليل فقدان شغل در وضعيت بحراني به سر مي برند و تعداد زيادي از آنان نيز ترجيح مي دهند از كشور خود به كشورهاي مرفه اروپايي مهاجرت كنند.
در نهايت اينكه از همان ابتدا، اختلافات ميان لتا و برلوسكوني سبب شد تا تشكيل دولت رم به پروسه اي آزاردهنده و درازمدت تبديل شود. همزمان با تشديد بحران سياسي در رم شاهد افزايش نمادهاي فقر و بحران اقتصادي در اين كشور بوده ايم. از اين رو رشد همزمان و موازي بحرانهاي سياسي و اقتصادي در ايتاليا پديدهاي ملموس است. به راستي دولت رم در مواجهه با اين پديده ملموس چه سياستي را پياده خواهد كرد؟
انتهاي پيام/ص
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]