واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: همه در واشنگتن تحريم كردن ايران را دوست دارند
در حالي كه اعضاي كنگره آمريكا تا آخرين فرصت قبل از تعطيلات كريسمس بر سر تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران بحث و گفتگو كردند، اين سوال مطرح شده است كه چرا همه در واشنگتن تحريم ايران را دوست دارند و چرا بر سر تشديد آن به اختلاف رسيدهاند.
در شرايطي كه اعضاي كنگره آمريكا تا آخرين زمان ممكن پيش از تعطيلات خود در مورد توافق اخير هستهاي با ايران بحث ميكردند ظاهرا همه در واشنگتن در يك مورد اشتراك نظر دارند. تحريمها كار ميكنند: برنامه آمريكا براي جدا كردن ايران از اقتصاد بينالمللي موفق بوده است؛ تنها اختلاف اين است كه آيا اكنون بايد تحريمها را تشديد كرد يا بعدا؟
به گزارش «تابناك»، نشريه آمريكايي فارين پاليسي در مطلبي با مقدمه فوق به بررسي مباحث داخلي آمريكا در مورد ادامه تحريمهاي ايران پرداخته است. به نوشته فارين پاليسي اختلاف در آمريكا بر سر گام بعدي است. هر دو طرف قبول دارند كه اين تحريمها بود كه ايران را پاي ميز مذاكره آورد. جان كري وزير خارجه آمريكا نيز در سخنان خود در روز چهارشنبه بار ديگر اين ادعا را تكرار كرد. به ادعاي وي، نه تنها تحريمها ايران را پاي ميز مذاكره آورد بلكه دليل انتخاب حسن روحاني توسط مردم ايران، اين بود كه تحريمها را از بين ببرد.
اكنون عدهاي از اعضاي كنگره مدعي هستند كه تحريمها بايد تشديد شوند تا نتيجه بهتري حاصل شود. اين در حالي است كه روز جمعه، اصليترين مقامات دولتي گرداننده تحريمها عليه ايران به كنگره رفتند تا با اين نظريه مخالفت كنند.
ديويد كوهن، مسئول ارشد تحريمها در وزارت خزانهداري كه او هم همراه با وندي شرمت به كنگره رفت، در مقالهاي در وال استريت ژورنال عقيده خود را در اين باره مطرح كرده است. وي مدعي است كه تحريمها ايران را پاي ميز اورده است و در دوره توافق موقت نيز تحريمها تخفيف چنداني نمييابد.
وي ادامه داده است كه "ما پيامي قاطع به هر مقام، بازرگان و يا بانكدار خارجي ارسال ميكنيم كه اكنون به آزمودن شانس خود در ارتباط با ايران فكر ميكند: ما مراقب هستيم و با هر كسي كه در هر جايي تحريمها عليه ايران را نقض كند، برخورد ميكنيم".
كوهن تهديد خود را روز چهارشنبه عملي كرد.يك بانك اسكاتلندي كه به اتهام تبادلات بانكي با ايران جريمه شد. وزارت خزانهداري اعلام كرد كه با رويال بانك اسكاتلند به توافق رسيده است كه اين بانك به دليل تبادلات خود با ايران، سودان و ساير كشورها صد ميليون دلار جريمه بپردازد.
آدام ژوبين يك مسئول ارشد رژيم تحريمها اين اقدام را نشانهاي از جديت ايالات متحده در اعمال تحريمها دانسته است. فارين پاليسي با اين وجود يادآوري ميكند كه سختترين تحريمها عليه كره شمالي باعث نشد كه اين كشور در سال 2005 برنامه اتمي خود را رها كند. دههها تحريم آمريكا عليه كوبا نيز ادامه دارد ولي هيچ نشانهاي وجود ندارد كه رفتار اين كشور را تغيير دهد.
مساله براي آمريكاييها، اكنون اين است كه نميتوان با قاطعيت در مورد آنها سخن گفت. علي واعظ يك تحليلگر ارشد ايراني در موسسات آمريكايي، آمريكا را متهم ميكند كه شناخت دقيقي از چرايي تصميمهاي ايران ندارد. از نظر وي سادهانگارانه است كه تحريمها را تنها دليل روي آوردن ايران به مذاكره دانست و فكر كرد كه تشديد تحريمها به نتايج بهتري براي آمريكا منجر خواهد شد.
از سوي ديگر اگر كمتر كردن شدت تحريمها به ترغيب ايران براي رسيدن به توافق نهايي در موضوع هستهاي كمك ميكند، نميتوان با قاطعيت در مورد موفقيت تحريمها سخن گفت، مگر اين كه يك توافق نهايي واقعي به دست آيد.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]