واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: افزايش توليد نفت ايران ربطي به اوپك ندارد
افزايش توليد نفت ايران ربطي به اوپك ندارد. ضمن اينكه وقتي مساله افزايش توليد را در اجلاس اوپك مطرح كردم همه با نظر مثبت با اين افزايش توليد برخورد كردند.
به گزارش ايسنا، بيژن زنگنه وزير نفت در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه دولت عربستان از پيشنهاد افزايش توليد نفت در ايران استقبال نكرده است، اين مساله را رد كرد واظهار داشت : وزارت نفت برنامههايي براي استفاده از فرصت پيش آمده از دبيركلي ايران در اوپك گازي دارد.وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد احتمال افزايش تحريمها با وجود توافق ژنو، گفت: مسلما تا امروز تحريمها تشديد نشده است، اما در هر صورت سياستمداران ما در اين موارد برنامهريزيهايي دارند و نظرات رسمي نظام را اعلام خواهند كرد.وزير نفت كه در حاشيه مراسم چهلمين روز درگذشت حبيبالله عسگراولادي سخن ميگفت، همچنين با بيان اينكه محكوميتي براي ايران در داوري قرارداد كرسنت در كار نيست، در پاسخ به اين سئوال كه سياستهاي گازي ايران با هند، پاكستان و تركيه به چه صورت است، گفت: اين كشورها بيشتر به دنبال اين هستند كه ايران به آنها صادرات گاز داشته باشد.وي با بيان اينكه جريان گاز ما به تركيه ادامه دارد، افزود: ما به پاكستان براي صادرات گاز علاقه مند هستيم و هند هم مذاكراتي را شروع ميكند. اما بايد ببينيم به كجا ميرسد.وزير نفت در ادامه گفت:افزايش يا كاهش توليد گاز در كشور صورت نگرفته است و معمولا در فصل زمستان دچار كمبود گازمي شويم كه اميدوارم با صرفه جويي مردم، امسال مشكلي در اين زمينه ايجاد نشود.
ديدار وزراي سابق صنعت نفت
خبر ديگر حاكي است، وزراي سابق نفت پس از گذشت سال ها، به دعوت بيژن زنگنه به وزارت نفت آمده و در جلسه اي كه بيش از دو ساعت طول كشيد، گرد هم نشستند.بيژن نامدار زنگنه درباره محور اين نشست تصريح كرد: دستور كار خاصي نداشتيم. بنابراين گفتگوها با محوريت نفت و مسائل مرتبط با آن انجام شد.وزير نفت دولت يازدهم افزود: مقرر شد در فاصلههاي زماني مشخص وزراي سابق نفت جمهوري اسلامي ايران در قالب جلسه هايي به ميزباني وزارت نفت با يكديگر ديدار و گفتگو كنند؛ از اين رو اين رويه ادامه خواهد داشت. ديدار نوبت بعد وزراي سابق نفت در اوايل سال آينده برگزار خواهد شد.
در اين ديدار، علي اكبر معين فر، غلامرضا آقازاده، سيد محمد غرضي، غلامحسين نوذري و كاظم وزيري هامانه حضور داشتند.
شناسايي شيل گازي در لرستان
از سوي ديگر،مدير اكتشاف شركت ملي نفت ايران هم اظهار داشت :با اجراي طرح شناسايي و ارزيابي منابع شيل گازي در ناحيه لرستان، ذخاير هيدروكربني ايران افزايش و جايگاه ايران در بين كشورهاي دارنده ذخاير هيدروكربني ارتقاي ميبايد.به گزارش ايسنا، هرمز قلاوند مدير اكتشاف شركت ملي نفت ايران در مورد طرح شناسايي و ارزيابي منابع شيل گازي در ناحيه لرستان گفت: مدت زمان اجراي اين پروژه 42 ماه و اعتبار ريالي آن 43 ميليارد و 736 ميليون ريال و اعتبار ارزي آن 533 هزار و 900 يورو است.
وي از وجود توالي هاي رسوبي شيلي با ضخامت هاي قابل توجه در حوضههاي رسوبي مختلف ايران خبر داد و گفت: اين توالي هاي رسوبي ميتوانند داراي منابع شيل گازي باشد.قلاوند افزود: بر اساس اطلاعات زمين شناسي ناحيهاي و مطالعات اكتشافي قبلي، سازندهاي "سرگلو" و "گرو" لايههاي شيلي واقع در سازندهاي بين آنها در محدوده لرستان به عنوان هدف اكتشافي اين منابع توسط كارشناسان مديريت اكتشاف شركت ملي نفت ايران پيشنهاد شده است.نامبرده با بيان اينكه پژوهشگاه صنعت نفت، پيمانكار اين پروژه است، افزود: طرح پيشنهادي شامل سه فاز بوده كه در فاز نخست، بر اساس اطلاعات زمين شناسي و ژئو شيميايي موجود، احتمال وجود منابع شيل گازي در منطقه ارزيابي شده و مناطق مستعد براي مطالعه تفصيلي شناسايي مي شود. مدت زمان اين فاز حدود يك سال پيشبيني شده است.وي ادامه داد: در فاز دوم كه دو و نيم سال در نظر گرفته شده است، مطالعه تفصيلي زمين شناسي، ژئوشيمي و مكانيك سنگ با استفاده از روش هاي مختلف شامل روش هاي آزمايشگاهي، تفسير دادههاي ژئوفيزيكي و پتروفيزيكي و همچنين مدلسازي سيستم هيدروكربني، استاتيك مخزن و ژئومكانيك بر روي منطقه انتخاب شده در فاز اول صورت مي گيرد. در ادامه با تلفيق دادهها، ميزان و موقعيت ذخيره شيل گازي در تواليهاي مورد مطالعه تعيين ميشود.همچنين در اين فاز، فناوريهاي مورد نياز براي برداشت اين منابع شناسايي شده و مشكلات و عوارض توليد هم بررسي و پيشبيني مي شود.
به گفته مدير اكتشاف شركت ملي نفت ايران، فاز سوم اين طرح كه هزينههاي مرتبط با آن، در اين طرح پيشنهادي در نظر گرفته نشده است، شامل طراحي و مديريت اجرايي و فني حفر چاه اكتشافي و آزمايش مرتبط با آن است كه در پايان فاز دوم پيشنهاد مي شود.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]