واضح آرشیو وب فارسی:ايران: انتقاد رئيس مجلس از بيتدبيريهاي دولت سابق بسياري از كلنگ زنيها تبليغاتي بود
علي لاريجاني رئيس مجلس براي چندمين بار نسبت به عملكرد دولت گذشته انتقاد كرد و كلنگ زدن بسياري از پروژههاي دوره قبل را تبليغاتي خواند. اشاره رئيس مجلس مشخصاً به پروژههاي عمراني زيادي است كه عمدتاً در سفرهاي استاني در دولت گذشته تصويب و كلنگ خورده و حالا در انتظار تخصيص اعتبار نيمه كاره و بلاتكليف مانده است. اين پروژههاي نيمه تمام امروز هم بر دوش دولت سنگيني ميكند و هم دغدغه نمايندگان استانها و شهرستانها شده است. به گفته لاريجاني اينكه 400 هزار ميليارد تومان پروژه عمراني را كلنگ زني كنيم و تنها 10 هزار ميليارد تومان اعتبار داشته باشيم نشان ميدهد اين كلنگ زنيها تبليغاتي بوده است و اتمام آنها 60 تا 70 سال طول ميكشد. رئيس مجلس كه سخنران مراسم چهلم مرحوم عسگراولادي در جمع دبيران استاني حزب مؤتلفه اسلامي بود، نقطه ضعف كشور در شرايط كنوني را بخش اقتصاد دانست. او با اشاره به گزارش اخير وزير اقتصاد و امور دارايي گفت: مجموع بدهيهاي دولت بيش از 150 هزار ميليارد تومان است كه اينها مربوط به تحريم نيست و نشان ميدهد كه ما كشور را بد اداره كردهايم. وي علاوه بر كلنگ زدن پروژههاي غيركارشناسي كه آنها را تبليغاتي خواند، به قانون هدفمند كردن يارانهها هم به عنوان يكي ديگر از نمونههاي ضعف مديريت اشاره كرد و افزود: در اجراي قانون هدفمند كردن يارانهها صنايع داخلي لطمه خوردند. لاريجاني عدم اجراي درست اصل 44 قانون اساسي را از ديگر اقدامات سالهاي اخير ذكر كرد و گفت: آيا اين نحو اجرا كردن همان است كه مد نظر مقام معظم رهبري بود؟ آيا گرفتن سه نيروگاه از وزارت نيرو و دادن آن به وزارت دفاع درست بود؟ وي به موضوع سهام عدالت هم اشاره كرد و پرسيد: آيا كساني كه ورقههاي سهام عدالت گرفتند واقعاً احساس مالكيت ميكنند و نقشي در اداره كارخانهها دارند؟ تنها ورقهاي دستشان است كه نه سود دارد و نه احساس مالكيت.
آمارهاي غيرواقعي موضوع ديگري بود كه رئيس مجلس به آن اشاره كرد و گفت: آمار خلاف واقع درباره اشتغال چه دردي را دوا ميكند؟ ميزان سرمايه گذاريها مشخص است. طبيعي است كه با اين ميزان سرمايهگذاري نميتوان براي ايجاد شغل، شقالقمر كرد. سال گذشته گفته ميشد نرخ رشد اقتصادي 7 درصد است ولي دولت فعلي ميگويد اين رقم منفي 7/5 درصد است. معلوم است كه رقم 7 درصد خلاف واقع است. وي با بيان اينكه اشكالات اصل 44 بايد رفع شود افزود: دولت يازدهم گفته ميخواهيم تابع قانون باشيم. ما هم بايد كمك كنيم تا همين مسير قانوني را برود. رئيس مجلس تأكيد كرد: اينها ربطي به تحريمها ندارد و ناشي از سوء مديريت است. بايد اين ضعفها را بپذيريم و آنها را اصلاح كنيم.
سخنان رئيس مجلس و اشارات او به برخي سوء مديريتها پيش از اين در گزارش صد روزه رئيسجمهور هم تحت عنوان برخي بيتدبيريها آمده بود كه در واكنش به آن رئيسجمهور سابق هم دكتر روحاني را به مناظره فرا خواند. اما با توضيحات رئيس مجلس مشخص شد كه اين قبيل انتقادات از دغدغههاي مشترك موجود در بين مسئولان كشور ناشي ميشود. بيتدبيريهاي گذشته و هزينههايي كه بر نظام و مردم تحميل كرده چيزي نيست كه بتوان چشمپوشي كرد.
در ميان بخشهاي مختلفي كه رئيس مجلس به عنوان سوء مديريتها به آن اشاره كرده، داستان پروژههاي نيمه تمام بيش از ديگر موارد اين روزها تأثيرات منفي خود را نشان ميدهد. دولت براي ساماندهي آنها در لايحه بودجه پيشنهاد داده تا پروژههايي كه بيش از 80 درصد پيشرفت داشته در اولويت تخصيص اعتبار قرار گيرد. اما همين موضوع با اعتراض و انتقاد برخي نمايندگان
روبه رو شده است كه خواستار تخصيص اعتبار بيشتر به پروژههاي استاني خود هستند و تا مرز اعلام استعفا نيز پيش رفتهاند. خواسته و روشي كه البته با مخالفت و واكنش اكثريت مجلس روبه رو شده است.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]