واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نقيبزاده:برخي اقدامات اصلاحطلبان به معناي كودتا بود/ افراطيون اصلاحطلب از ليبرالها هم جلو زدند
استاد اصلاحطلب دانشگاه تهران گفت: آنجاهايي كه اينها (اصلاحطلبان) بعضي از اركان نظام را مورد هجمه خودشان قرار ميدادند، معنايش اين بود كه قصد كودتا يا واژگوني دارند.
به گزارش خبرگزاري فارس، احمد نقيبزاده از اساتيد مطرح علوم سياسي دانشگاه تهران است كه در دسته بنديهاي سياسي مرسوم ميان اصلاحطلبان و اصولگرايان، در زمره شخصيتهاي اصلاحطلب دستهبندي ميشود.
وي در گفتوگوي مفصل خود با هفتهنامه آسمان كه در شماره اخير اين هفتهنامه به چاپ رسيده است، با انتقاد شديد از برخي «رفتارهاي افراطي اصلاحطلبان» در هشت سال دولت خاتمي ميگويد: «آنجاهايي كه اينها(اصلاحطلبان) بعضي از اركان نظام را مورد هجمه خودشان قرار ميدادند، معنايش اين بود كه قصد كودتا يا واژگوني دارند.»
نقيبزاده همچنين ميگويد: معتقدم باعث و باني شكست اصلاحطلبان تا حد زيادي خودشان و رفتارهاي غيرمنطقيشان بود.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران در بخش ديگري از اين گفتوگوي خود تاكيد ميكند: اقدام رهبري مبني بر اجازه دادن به روي كار آمدن دولت اصلاحات نشاندهنده اين است كه در نظر رهبري آراي مردم از چه جايگاهي برخوردار است. اما متاسفانه ما ديديم كه اصلاحطلبان و دومخرداديها پاسخ اعتماد و حمايتهاي رهبري را چگونه دادند.
نقيبزاده همچنين رفتارهاي اصلاحطلبان را موجب تشديد مطالبات «قوميتگرايي و قوميتي» ميداند و ميگويد: در اين ميان نيروهاي ليبرالي از جوي كه به واسطه برخي اصلاحطلبان پديد ميآمد خوشحال ميشدند و زماني كه من نسبت به وضعيتي كه به وجود آمده بود و افراطگريهايي كه انجام ميشد، انتقاداتي را مطرح ميكردم، در پاسخ به من ميگفتند «بگذاريد افراط كنند؛ چراكه هرچه آنها بشتر افراط كنند براي ما راه بازتر ميشود.»
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران ميافزايد: «استدلال آنها(ليبرالها) اين بود كه وقتي اصلاحطلبان افراطي مطالبات جامعه را بالا ببرند، ديگر نظام نميتواند يقه ما ليبرالها را بگيرد و حتي ميگفتند سطح مطالبات ما(ليبرالها) كمتر از سطح مطالبات اصلاحطلبان است و البته درست هم ميگفتند.»
نقيبزاده در بخش ديگري از گفتوگوي خود با بيان اينكه در هشت سال گذشته به خاطر دولت احمدينژاد براي اصلاحطلبان محدوديتهايي به وجود آمد، بخشي از علت اين ايجاد محدوديت را تلويحاً نتيجه افراطگري خود اصلاحطلبان ميخواند و ميگويد: اصلاحطلبان در هشت سال گذشته حذف نشدند اما محدوديت هايي را براي آنها اعمال كردند. شكي نيست كه انتقامهايي از آنها گرفته شد اما در عين حال حذف نشدند و حضور امروز آنها در صحنه اتفاقا نشان دهنده همين مساله است و معتقدم اگر آنها معتدلتر عمل كنند ميتوانند به حيات سياسي خودشان ادامه دهند و همچنان موثر باشند اما اينكه چرا اصلاح طلبان در دوران دولتشان نتوانستند مانند روحاني مشي اعتدال و ميانهروي را در پيش بگيرند دليلش اين است كه «ذات آنها(اصلاحطلبان) با ميانهروي بيگانه است.»
وي ميافزايد: اصلاحطلبان در اوايل انقلاب جزء سختگيرترين نيروها بودند. خيلي از اين اصلاحطلبان بسيار بدبين، تندرو و انقلابي بودند. خيلي از اينها پروندههايي دارند كه اگر قرار بود اينها رو شود، مردم از اينها روي برميگرداندند. اتفاقاً اينها وقتي اصلاحطلب هم شدند درست مثل نومحافظه كاران آمريكايي رفتار كردند. بسياري از نومحافظهكاران آمريكا تروتسكيست- يعني چپ افراطي- بودند و بعد كه برگشتند راست افراطي شدند. اصلاح طلبان هم دقيقا همينطور بودند. اول انقلابي افراطي و بعد هم ليبرال افراطي شدند. خب طبيعي است كه جامعه نه مشي آنها در اوايل انقلاب را پسنديد و نه رويكرد افراطي آنها در زماني كه اصلاح طلب شدند.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران در بخش ديگري از مصاحبه خود تاكيد ميكند كه اگر در انتخابات دوم خرداد 76 به جاي خاتمي، ناطق نوري رئيس جمهور ميشد اتفاقات بهتري مي افتاد.
نقيب زاده در بخشهاي ديگري از مصاحبه خود با انتقادات شديد از دولت احمدينژاد ميگويد كه در هشت سال گذشته ضربه بزرگي به كشور وارد شد.
وي همچنين ميگويد: اصلاحطلبان دوام حيات سياسيشان را مديون رهبر انقلاب هستند كه اجازه ندادند اين گروه از عرصه سياسي كشور حذف شوند.
نقيبزاده در بخش ديگري از سخنان خود احتمال موفقيت دولت روحاني را زياد عنوان و تاكيد ميكند: دولت روحاني كمسروصداتر از دولت اصلاحات اما پرتوانتر است.
انتهاي پيام/
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]