واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: بنگلادش بار ديگر صحنه درگيريهاي خونين شد
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 1392/09/22
خبرگزاري فرانسه در گزارشي از داكا به قلم كامرول حسن خان مي نويسد :
بنگلادش روز جمعه در پي خشم و اعتراضات گسترده اسلامگرايان به اعدام يكي از رهبرانشان به اتهام ارتكاب جنايات جنگي ، بار ديگر با موج جديدي از خشونت هاي خونين مواجه شد.
عبدالقادر ملا در واقع نخستين فردي است كه به دليل نقش خود در جنگ خونين استقلال سال 1971 ، عصر پنجشنبه در يكي از زندان هاي داكا پايتخت بنگلادش اعدام شد.
اعدام وي ساعت 22 و يك دقيقه به وقت محلي روز پنجشنبه پس از آن صورت گرفت كه دادگاه عالي بنگلادش درخواست براي تجديد نظر نهايي محكوميت اعدام عبدالقادر ملا از چهره هاي برجسته و شاخص حزب جماعت اسلامي بنگلادش را رد كرد.
وي در اتهامات تجاوز ، قتل و كشتار جمعي از جمله قتل بيش از 350 غيرنظامي بي دفاع گناهكار شناخته شد و دادستان هاي بنگلادش به وي نام quotation mark قصاب ميرپور quotation mark ، از مناطق حومه داكا را دادند كه وي بيشتر اقدامات خود را در اين منطقه مرتكب شده بود.
نگراني ها از بروز خشونت هاي خونين و ناآرامي هاي بيشتر به دنبال اعدام اين مقام حزب جماعت اسلامي پس از انتشار گزارش وقوع درگيري هاي خياباني در شهرهاي كوچك و بزرگ بنگلادش ، پررنگ تر شد.
به گفته پليس ، در پي اجراي اين حكم دو معترض و دو فعال از حزب حاكم عوامي ليگ روز جمعه مورد حمله و قتل قرار گرفتند و فعالان حزب جماعت اسلامي ايستگاه هاي قطار را با بمب هاي آتش زا هدف قرار دادند و برخي از بزرگراههاي اصلي را مسدود كردند.
يكي از مقامات پليس محلي نيز به خبرنگاران گفت فعالان معترض تلاش كردند خساراتي را به خانه يكي از قضات دادگاه جنايات جنگي در يكي از روستاهاي ساحلي وارد آورند. آنها تلاش كردند خانه اين قاضي را با نفت به آتش بكشند كه نيروهاي امنيتي براي متفرق كردن معترضان ناگزير به شليك گلوله هاي پلاستيكي شدند.
وي تاكيد كرد در اين ناآرامي به كسي آسيب نرسيد.
در حالي كه هنوز گزارشي از بروز خشونت در داكا منتشر نشده است ، شمار زيادي از ماموران امنيتي در خيابان هاي اين شهر شلوغ در اقدامي محتاطانه در برابر ناآراميهاي احتمالي به ويژه پس از نماز جمعه ، مستقر شده اند.
چنين تحولاتي ماري هارف سخنگوي وزارت امور خارجه امريكا را نيز بر آن داشت تا در واشنگتن اعلام كند بنگلادش در حال گذر از quotation mark لحظه اي بسيار حساس quotation mark است و از همه احزاب خواست اختلافات خود را از راه صلح آميز حل و فصل كنند.
وي تاكيد كرد :« ما از مقامات بنگلادش خواسته ايم از برگزاري شفاف و بي طرفانه دادگاه ها و محاكمه افراد بر اساس استانداردهاي بين المللي اطمينان يابند اما با اين حال از همه احزاب و هواداران آنها مي خواهيم بار ديگر ديدگاه هاي خود را از راه صلح آميز ابراز و از بروز خشونت خودداري كنند.»
اجراي حكم اعدام اين مقام حزب جماعت اسلامي بنگلادش به رغم درخواست هاي بين المللي گسترده عليه اجراي چنين اقدامي از جمله بان كي مون دبير كل سازمان ملل متحد صورت گرفت.
دولت بنگلادش كه همچنين فشارهاي بين المللي را براي تعويق برگزاري انتخابات ماه آينده رد كرده است ، تصميم خود را براي اجراي حكم اعدام عبدالقادر ملا 65 ساله تغيير نداد.
قمرالاسلام از مقامات بنگلادش در اين خصوص گفت اين لحظه اي تاريخي در بنگلادش است و سرانجام پس از چهار دهه ، عدالت درباره عاملان نسل كشي جنگ استقلال سال 1971 اجرا شد.
همسر و فرزندان عبدالقادر ملا دقايقي پيش از اعدام وي توانستند با او ملاقات كنند. حسن جميل پسر عبدالقادر به خبرنگاران گفت پدرش به آنها گفته است از شهادت خود افتخار مي كند.
حزب جماعت اسلامي اعدام عبدالقادر ملا را quotation mark قتل سياسي quotation mark خوانده و هشدار داده است براي هر قطره از خون وي انتقام جويي خواهد كرد.
وي جزء پنج اسلامگرا و سياستمداران بلند پايه اي است كه در دادگاه به مرگ محكوم شد و مخالفان بنگلادش مي گويند اين اقدامات با هدف از ميان برداشتن رهبران آنان صورت مي گيرد.
اعلام چنين محكوميت هايي موجي از ناآرامي ها را در بنگلادش به راه انداخته است و اين كشور را درگير بدترين خشونت ها از زمان استقلالش كرده است. از ماه ژانويه تاكنون حدود 235 نفر در اعتراضات خياباني بنگلادش كشته شده اند.
دولت بنگلادش اعلام كرده است سه ميليون نفر در جنگ 1971 جان باختند كه بسياري از آنها به دست شبه نظاميان تحت رهبري رهبران جماعت اسلامي كشته شدند. برخي پژوهشگران مستقل شمال تلفات اين جنگ را بين 300 تا 500 هزار نفر برآورد كردند.
173/127
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]