واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس كل دادگستري استان قزوين: جامعه پويا با مطبوعات مترقي محقق ميشود
اگر كمك كنيم مطبوعات مترقي داشته باشيم به جامعه پويا رسيده و اين مهم به رشد و توسعه يافتگي و پيشرفت در همه امور جامعه كمك ميكند. رئيس كل دادگستري استان قزوين: جامعه پويا با مطبوعات مترقي محقق ميشود
ايلنا: رئيس كل دادگستري استان قزوين گفت: اگر كمك كنيم مطبوعات مترقي داشته باشيم به جامعه پويا رسيده و اين مهم به رشد و توسعه يافتگي و پيشرفت در همه امور جامعه كمك ميكند.
به گزارش ايلنا و به نقل از روابط عمومي دادگستري كل استان قزوين، جمال انصاري در مراسم معارفه اعضاي جديد هيئت منصفه مطبوعات استان كه در سالن اجتماعات دادگستري قزوين برگزار شد، بيان كرد: منتخبان هيئت منصفه از اقشار مختلف هستند كه با بررسيها صورت گرفته انتخاب شدند.
وي ادامه داد: هويت هيئت منصفه نوعي قضاوت جمعي و مشاركت قضايي در كار قضايي است به اين معنا كه در كشورهاي ديگر هيئت منصفه در همه دادگاهها حضور دارد ولي در كشور ما هيئت منصفه تنها در دادگاههاي مربوط به جرائم سياسي و مطبوعاتي حاضر است.
رئيس كل دادگستري استان قزوين اضافه كرد: فلسفه هيئت منصفه اگرچه يك قضاوت است ولي قضاوتي مردمي است يعني شاكلهاي از اقشار مختلف اجتماعي به دادگاه ملحق ميشوند تا نظرات و ايدههاي آنها از موضوعي كه جرم حادث شده، تبيين شود و دادگاه نيز علي القاعده نظر اكثريت را لحاظ ميكند.
وي عنوان كرد: اگرچه ممكن است در فهواي ماهيتي ايراداتي وجود داشته باشد ولي از مفاهيم كلي و قوانين مرتبط چنين برمي آيد كه هيئت منصفه افرادي جامع الشرايط و مقبول و مورد اعتماد هستند كه شرايط ظاهريشان در مواد ۳۶ و ۳۷ قانون آمده است.
انصاري اعلام كرد: هيئت منصفه كساني هستند كه در بين مردم مقبوليت عامه دارند و حاميت نيز براي آنها ارزش و احترام قائل است و در اين راستا به قضاوت موضوعي وارد ميشوند و در قانون نيز نگاه هيئت منصفه نگاه داوري ديده شده است.
وي تصريح كرد: نگاه داوري هيئت منصفه به اين معنا تجويز شده است كه با نگاه سياسي همراه نباشد، البته اين سخن به آن معنا نيست كه اعضا جهت گيري سياسي نداشته باشند زيرا هر فردي در موقعيت و جايگاه خود ديدگاه سياسي دارد ولي مهم اين است كه اين جهت گيري سياسي موجب نشود كه وي از مدار بيطرفي خارج شود كه در اين حالت قضاوت و داوري خوبي انجام نخواهد گرفت.
رئيس كل دادگستري استان قزوين اظهار كرد: در گذشته جرائم مطبوعاتي در استان كاهش محسوسي داشته است و در اين كاهش نيز فراز و نشيب خاصي نداشتيم و هيئت منصفه نيز به خوبي عمل كردند، البته تصميمهاي آنها ۱۰۰ درصد مورد قبول عامه نبوده چراكه هيچگاه نميتوان تصميمي با مقبوليت قطعي صادر كرد ولي تصميمي بوده است كه جامعه آن را پذيرفته است.
وي خطاب به اعضاي هيئت منصفه گفت: قانونگذار ميتوانست در حوزه مطبوعات نيز سكوت كند و هيئت منصفه را براي اين موضوع درنظر نگيرد ولي با توجه به حساسيت موضوع، قانونگذار آگاهانه موضوع هيئت منصفه را تجويز كرده است البته اين سبك دادرسي در دنيا مورد قبول است.
انصاري اعلام كرد: آگاه سازي عمومي و توسعه نگاه رسانهاي امري ضروري است ولي گاهي ما نيز در مطبوعات نوشتاري و غيرنوشتاري با جرائمي روبرو ميشويم كه بايد براي اين جرائم حتي اندك نيز فكري شود و برنامه ريزي داشته باشيم تا برخورد مدبرانه را در اين حوزه شاهد باشيم.
وي توضيح داد: با وجود اينكه انتظار از دستگاه قضايي به عنوان يك دستگاه حاكميتي توقعي برخوردي است ولي ما تلاش ميكنيم تا پروندههاي مطبوعات به مصالحه كشيده شود اگرچه گاهي برخي نقد منصفانه را برنمي تابند ولي مطبوعات نيز بايد بدانند بهترين كسي كه ميتواند مطبوعات را ارتقا دهد خود صنف مطبوعات است.
رئيس كل دادگستري استان قزوين اضافه كرد: مطبوعات در گستره صنفي خود بايد از ظرفيتهاي صنفي خويش استفاده كنند و حتي بايد هيئت منصفه ارتباط بيشتري با مطبوعات داشته باشد و براي برخي اعضاي جديدي كه وارد مطبوعات ميشوند نيز بايد آگاه سازي لازم صورت گيرد.
وي يادآور شد: جايگاه مطبوعات بسيار مهم است چراكه اگر جامعه مطبوعات ارتقا يابند و اگر كمك كنيم مطبوعات مترقي داشته باشيم به جامعه پويا رسيده و اين مهم به رشد و توسعه يافتگي و پيشرفت در همه امور جامعه كمك ميكند.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]