واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با توجه به مطالبه مقام معظم رهبريكتاب «رسانه ملي و الگوي اسلامي ايراني پيشرفت» منتشر شد
كتاب «رسانه ملي و الگوي اسلامي ايراني پيشرفت» به همت مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما به چاپ رسيد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، كتاب رسانه ملي و الگوي اسلامي ايراني پيشرفت از شش فصل اصلي از جمله كليات تحقيق، مباني و بنيانهاي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت و تفاوت آن با ديگر الگوهاي توسعه، الگوي اسلامي ايراني پيشرفت، لوازم، بسترها و عناصر، راهبردهاي دستيابي به الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت و راهبردهاي رسانه ملي در ترويج الگوي اسلامي ايراني پيشرفت تشكيل شده است.
روش تحقيق، تعريف مفاهيم تحقيق، بررسي مباني و مفاهيم تحقيق، بررسي مباني و مفهوم توسعه، بررسي مفهوم پيشرفت، احياي حقوق عامه، انطباق با مقتضيات بومي، تضمينكننده استقلال كشور، نظام اقتصادي، نظام جامع تزكيه و تعليم و تأمين اجتماعي همگاني از جمله مباحث ارائه شده در زيرمجموعه فصلهاي اصلي اين كتاب است.
استقلال فرهنگي، نماد سازي بر اساس آموزههاي ديني، طراحي و تهيه نقشه راه براي رسيدن به الگو، طراحي الگوي اسلامي ـ ايراني با توجه به شرايط بومي كشور و نظام، بهرهمندي بهينه از تعدد شبكههاي موجود، تئوريزه كردن الگوهاي رسانهاي بومي در فضاي رسانه ملي، شناخت دقيق و همهجانبه تهاجم فرهنگي از سوي رسانه ملي، به عنوان پيشقراول عرصه جنگ نرم و پيشبيني شيوههاي مواجهه، تلاش براي گسترش سبك زندگي ديني(اسلامي)، به كار گرفتن نمادهاي ديني و فرهنگي در توليدات رسانه ملي، بسترسازي براي ايجاد تحول روحي در مخاطبان، توجه به شئونات زنان و خانواده در رسانهها و ديگر راهبردهاي رسانهاي از عناوين ديگر مباحث مطرح شده در اين كتاب است.
امروزه شايد مهمترين برنامه عملي هر كشور و واحدهاي كوچكتر از كشور، همچون مناطق آزاد و حتي كارخانهها و واحدهاي صنعتي، سند توسعه راهبردي آنها باشد؛ سندي كه برنامه عملي هر مجموعه را تشكيل ميدهد تا افق دستيابي به موفقيت را ترسيم كند.
همواره كشورهاي در حال توسعه به دنبال پيدا كردن الگويي براي توسعهاند، كه جنبههاي مادي و معنويشان را در برميگيرد.
انقلاب اسلامي ايران نيز كه تجربه سه دهه شعار استقلال، آزادي و عدالت را سپري كرده و اكنون با رويكرد به آينده و سند چشمانداز، در چهارمين دهه عمر خود، مصمم است گام ديگري را بپيمايد، نياز به ترسيم نقشه راه و تعيين استراتژي منطبق بر تحولات موجود و در نهايت، پارادايمسازي منطبق با شرايط بومي و مقتضيات خود را بيش از پيش احساس كرده است. نياز به چنين الگوسازي و نقشه راهي بود كه سبب شد مقام معظم رهبري به عنوان رهبر نظام جمهوري اسلامي ايران، در سال 89، براي نخستين بار به مفهومسازي، تشريح الزامات و شاخصهها و تشكيل هيئتي از نخبگان كشور براي طراحي الگوي اسلامي ايراني پيشرفت اقدام كند، البته در حال حاضر و با مطالبه رهبر معظم انقلاب، اين موضوع به دغدغه نخبگان فكري، علمي و سياسي كشور تبديل شده است.
با اين حال بايد معترف شد كه مطالعه و طراحي هدفمند و مطلوب الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت، نيازمند شناخت عنصرهاي گوناگون و اثرگذار در زمينه اين الگوست.
يكي از مهمترين اين عناصر، ابزارهاي فرهنگي، از جمله رسانه است. اهميت مسئله را ميتوان در سخنان مقام معظم رهبري، در تشريح راهبردها و الزامات اين الگو پيدا كرد؛ به گونهاي كه ايشان در اين زمينه مشخص شدن راهبردها و الزامات پيشرفت در عرصه انديشه و توجه به ابزارهاي آن، از جمله آموزش و پرورش و رسانهها را در تدوين الگوي پيشرفت، مهم دانستهاند.
پژوهش حاضر در راستاي چنين اهميتي به بررسي نقشها، وظايف، كاركردها و كارويژههاي مهم رسانه در تحقق و پيشبرد مؤثر اين الگو پرداخته است.
نگارنده در اثر حاضر، با دريافت چنين اهميتي از نقش فرهنگ و رسانه، به عنوان يكي از مهمترين ابزارهاي اثرگذار فرهنگي، كوشيده است نقشها، وظايف و كارويژههاي رسانه در تحقق و پيشبرد هر چه بهتر الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت را بررسي كند و در اين راستا، به معرفي مهمترين راهبردهاي رسانهاي در نيل به اين مقصود بپردازد.
كتاب رسانه ملي و الگوي اسلامي ايراني پيشرفت توسط مهدي رشكياني تاليف شده و به همت مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما به چاپ رسيده است.
انتهاي پيام/78003/ر40
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]