واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رسولي: ديپلماسي پنهان ايران در ايجاد شرايط عبور از جنگ در سوريه بسيار موثر بود
يك فعال سياسي اصلاحطلب گفت: مهمترين نقطه قوت دولت يازدهم، بكارگيري وزيران و مديران باتجربه در زمينه مديريت اقتصادي و پرهيز از سپردن مسئوليتهاي بزرگ اقتصادي به عناصر كمتجربه است.
حسن رسولي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با اشاره به اينكه "وزراي دولت يازدهم در حوزه اقتصاد از يك اشتراك نظر تئوريك برخوردارند"، خاطرنشان كرد: به همين دليل رفتارها و اقدامات آنها همسوست و اين تيم اقتصادي اشراف تخصصي و قابليت تجربي در زمينه حل مشكلات اقتصادي را داراست.
وي در ادامه با بيان اينكه "دولت در قالب برنامه صد روزه سه هدف تحليل دقيق و واقعبينانه اوضاع اقتصادي كشور، ايجاد همكاري عملياتي در حوزه اقتصاد و چارهجويي براي تامين منابع مالي اداره كشور را دنبال ميكند"، تصريح كرد: دولت درصدد است تا با پرهيز از ارائه آمار غيرمعتبر، تصوير واقعي از اقتصاد ايران و شاخصهاي آن ارائه دهد.
اين عضو بنياد باران همچنين افزود: دولت به دنبال رفع ناهماهنگيها و ايجاد همگرايي و همنوايي در بين بخشهاي مختلف براي حل مشكلات اقتصادي است.
رسولي در ادامه با بيان اينكه "بودجه سال 92 به دلايل مختلف يك بودجه واقعي نيست و كسري بودجه امسال يك واقعيت اجتنابپذير است"، گفت: آقاي روحاني در گزارش خود به مردم و بطوركلي در اداره كشورداري خود نيز به شيوه عالمانه، حكيمانه و علمي سخن ميگويد و منطق حاكم بر گفتمان دولت يك منطق بالغ و توسعه يافته است.
وي همچنين اظهار كرد: مجموع عملكردهاي دولت موجب شده در طول سه ماه اخير براي اولينبار اقتصاد ايران به محركهاي داخلي پاسخ مثبت بدهد و فعالان اقتصادي و بخش خصوصي به دليل حكمراني خوب و مديريت كارآمد دولت اميدوار شدهاند و با آمادگي بيشتري به عرصه اقتصادي ورود پيدا كردهاند و به نظر من همين حد از دستاورد در اين مدت كوتاه قابل تحسين است.
رسولي با بيان اينكه "دولت قبل با اتخاذ ديپلماسي تهاجمي به دنبال تامين منافع ملي بود"، خاطرنشان كرد: بر همين اساس با مخاطبان بينالمللي بويژه با كشورهايي كه با ايران روابط حسنهاي نداشت برخورد فرسايشي و تقابلي صورت ميگرفت و از زبان پرخاشگرانه و تندي استفاده ميشد كه اين سياست صدمات زيادي را مثل تحريمها براي كشور به دنبال داشت.
وي با تاكيد بر اينكه "نگاه آقاي روحاني به عرصه بينالملل يك نگاه كارآمد و واقعبينانه است"، تصريح كرد: وي باور دارد كه عرصه روابط بينالملل عرصهايست كه همه قدرتهاي جهاني به دنبال حداكثرسازي منافع ملي خود هستند؛ بنابراين اين عرصه، پيچيده و تخصصي است و راه تامين منافع ملي در چنين فضايي اين است كه دكترين سياست خارجي از حالت پرخاشگرايانه و تهاجمي به راهبرد تعامل مثبت با هدف تامين منافع ملي تغيير كند.
اين فعال سياسي ادامه داد: در واقع دولت يازدهم از موضع اعتماد به نفس ملي و بدون هيچگونه احساس كوچكپنداري به نمايندگي ملت ايران و بر اساس عظمت تاريخي و مظاهر قدرت ملي كشور به دنبال گفتوگو و تعامل برابر و حكيمانه با دنياست.
رسولي با اشاره به اينكه "دولت به دنبال بكارگيري يك ديپلماسي هوشمندانه و هنرمندانه براي مديريت صحنه ديپلماسي بينالمللي است"، خاطرنشان كرد: در اين صورت همه مخاطبان ما به عمق قدرت استراتژيك ايران پي ميبرند و به اين قدرت احترام ميگذارند و اين احساس را پيدا ميكنند كه ما به دنبال حركت در چارچوب قواعد بينالمللي هستيم و منافع ملي خود را در اين چارچوب جستجو ميكنيم.
اين عضو بنياد باران در پايان با بيان اينكه "برداشته شدن سايه جنگ از سوريه نتيجه رويكرد دولت يازدهم در سياست خارجي است"، اظهار كرد: درباره مساله سوريه، هرچند نامي از ايران در رسانهها برده نميشود و بيشتر بحث روسيه مطرح است اما ديپلماسي پنهان ايران در ايجاد شرايط عبور از جنگ در سوريه بسيار موثر بوده است و اين اولين دستاورد تغيير نگاه ديپلماتيك در دولت يازدهم است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 شهريور 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]