واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: فلش خود را دوست داشتني تر كنيد
حافظه فلش جزو ابزارهاي بسيار ساده دنياي امروزي است كه در عين حال بسيار كاربردي است و نبودن آن باعث سختتر شدن برخي امور روزمره ما خواهد شد.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اين حافظههاي كوچك و ظريف براي انتقال عكس و موسيقي فيلم، كپي نسخههاي پشتيبان از فايلهاي متني براي انتقال به نقطهاي ديگر، پخش موسيقي در دستگاههاي پخشكننده و موقعيتهاي بسيار متنوع ديگر كاربرد دارد. وجود طرفداران فراوان باعث شده نرمافزارهاي گوناگوني براي استفاده از حافظههاي فلش طراحي شود و استفاده از آن را مثمرثمرتر كند. اينبار قصد داريم سراغ اين نرمافزارها برويم. گفتني است اين نرمافزارها رايگان است.
اول امنيت
كافي است فقط يكبار فايلهاي Word پروژه درسيتان را به يكي از دفاتر فني براي پرينت ببريد تا حافظه فلش خود را به پايگاهي جديد براي انواع و اقسام ويروسها تبديل كنيد! به محض اتصال حافظه فلش به سيستمهاي غيرمطمئن و فاقد نرمافزارهاي امنيتي قابل اطمينان، ويروسها و نرمافزارهاي مخرب به حافظه فلش منتقلشده و سيستمي را كه در منزل داريد از اين طريق آلوده كند. لازم نيست نگران باشيد، زيرا راهحل سادهاي پيشرويتان قرار دارد و آن غيرفعالكردن قابليت نوشتن اطلاعات روي حافظه فلش است. نرمافزار رايگان USB Write Protect با حجم بسيار كم 150 كيلوبايت نهتنها حافظه بسيار كمي از حافظه فلش شما را اشغال ميكند، بلكه ميتواند امكان نوشتن روي حافظه را غيرفعال كرده و ويژگي Autorun را نيز از كار بيندازد. (برخي نرمافزارهاي مخرب از همين ويژگي براي آلودهكردن استفاده ميكنند)
بخش امنيت فقط به مسأله جلوگيري از نوشتن اطلاعات محدود نميشود؛ گاهي نياز داريم كل اطلاعات حافظه فلش را از دسترسي ديگران حفظ كنيم و چيزي شبيه گاو صندوق براي اطلاعات مهم داشته باشيم تا هر كسي به آنها دسترسي نداشته باشد. نسخه رايگان نرمافزار Rohos Mini Drive اين امكان را براي شما فراهم ميكند تا حداكثر حجم دو گيگابايت از حافظه فلش خود را با الگوريتم رمزنگاري 256 بيتي از ديد ديگران خارج كرده و فقط خودتان به آن دسترسي داشته باشيد. تمام فايلهاي مورد نياز اين نرمافزار روي حافظه فلش نصب شده و به همين خاطر به نرمافزار اضافي روي سيستم نياز نخواهيد داشت. نرمافزار TruCrypt نيز ابزار ديگري است كه در زمينه رمزنگاري حافظه فلش و محافظت از اطلاعات سابقه خوبي دارد؛ اما رابط كاربري آن اندكي كسلكننده است.
نكته ديگري كه در بخش امنيت مطرح ميشود، روبهروشدن با سيستمي ويروسي است كه نرمافزارهاي مخرب تا عمق آن نفوذ كرده و شما هم قصد داريد با كمك يك آنتيويروس عمليات نجات را انجام دهيد. براي مقابله با ويروسها، ClamWin Portable توصيه ميشود، چرا كه ميتواند بدون نياز به نصب آنتيويروس، از روي حافظه فلش اجرا شده و به اسكن سيستم بپردازد. (دقت داشته باشيد اين نرمافزار پيش از استفاده بايد فايلهاي مورد نيازش را از اينترنت دريافت كند) نرمافزار Spybot – Search & Destroy نيز داراي نسخه قابل نصب روي حافظه فلش بوده و گزينهاي مناسب براي مقابله با Malwareها و Spyware هاست. در نهايت اگر دچار Rootkit شدهايد، از نرمافزار Sophos Anti-Rootkit استفاده كنيد.
عمليات جداسازي
يكي از دردسرهاي هميشگي در كار با حافظههاي Flash، استفاده از گزينه Safe Remove براي جداكردن ايمن حافظه از رايانه است. در صورتي كه سيستم در حال انتقال فايل باشد يا فايلي از روي حافظه فلش باز باشد و شما بي خبر از آن حافظه فلش را جدا كنيد، ممكن است باعث آسيبديدن فايل يا ديگر اطلاعات حافظه فلش شويد. خوشبختانه در اين بخش نيز ابزارهايي در نظر گرفته شده است تا اين كار به نحوي بهتر انجام شود. نرمافزار USB Disk Ejector با حجم كمتر از يك مگابايت و ساختاري بسيار ساده اين كار را برايتان انجام ميدهد. كافي است آن را روي حافظه فلش كپي كرده و پس از اجراي آن و انتخاب درايو مورد نظر، مقدمات لازم براي جدا كردن ايمن حافظه فلش از رايانه را فراهم كنيد.
دنياي زندهها
شما ميتوانيد سيستمعامل ساده و كاربردي Ubuntu را كه بر پايه لينوكس طراحي شده روي حافظه فلش نصب و سيستم را از روي آن بوت كنيد. براي انجام اين كار به فايل ISO سيستم عامل Ubuntu و نرمافزار Universal USB Installer نياز داريد. در ضمن حافظه فلش شما بايد حداقل دو گيگابايت فضاي خالي داشته باشد.
پرتابل اپز
پلتفرم PortableApps كه ساده و كاربردي است، دسترسي شما به مجموعهاي بسيار متنوع از نرمافزارهاي قابل نصب روي حافظه فلش را فراهم كرده و كاري ميكند شما همواره انواع نرمافزارهاي مورد نياز را به همراهتان داشته باشيد. اين مجموعه نيز كاملا رايگان بوده و ميتوانيد هر نوع نرمافزاري را كه خواستيد به آن اضافه كنيد. رابط كاربري آن بسيار ساده بوده و كمي شبيه منوي Start ويندوز طراحي شده است. اين مجموعه نرمافزاري شامل مرورگر وب، نرمافزارهاي Office، پخشكننده فيلم و موسيقي، نرمافزارهاي چت و گفتوگوي اينترنتي و موارد متعدد ديگر ميشود.
فايل ISO چيست؟
همانطور كه احتمالا به ذهنتان خطور كرده، نام فايل ايزو از موسسه استاندارد ايزو گرفته شده و كاربرد زيادي در دنياي رايانه دارد. يك فايل ISO، نمونهاي دقيق است كه از ديسكهاي مختلف گرفته شده و به صورت يك فايل روي سيستم ذخيره ميشود و ميتوان آن را براحتي جابهجا يا روي ديسكهاي نوري مختلف ضبط كرد. تا پيش از عرضه ويندوز 8 براي باز كردن فايلهاي ايزو بايد سراغ نرمافزارهايي همچون Daemon Tools ميرفتيد كه با ايجاد يك درايو نوري مجازي روي سيستم، اين عمل را انجام ميداد.
در سيستمعامل ويندوز 8 ديگر به چنين نرمافزارهايي نياز نبوده و با دو بار كليك روي فايلهاي ISO (كه با پسوند iso. نمايش داده ميشود)، به طور خودكار يك درايو نوري ساخته شده و محتواي فايل را به شما نشان ميدهد.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]